Sakknagymesterek nyomdokain az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Diákolimpia sakksikerek az Eötvösben

Sakknagymesterek nyomdokain az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fontosnak tartja, hogy diákjai számára széleskörűen biztosítsa a részvétel valamint a felkészülés és a versenyzés lehetőségeit a különböző egyéni és csapatsportágakban egyaránt. Egy, az utóbbi időben, az iskolában és az e téren érdeklődő tehetséges diákok körében egyre népszerűbbé váló sportággá nőtte ki magát a sakk, melynek eredményei is igen hamar megjelentek.   

Röplabdás lányaink sikerei

Kategória: Eötvös hírek

Röplabdás lányaink sikerei

Iskolánk röplabdás lányai  szép eredményeket tudhatnak magukénak ebben a tanévben.

A 2019/2020-as tanév első igazi megmérettetésére novemberben került sor, amikor a csapat a Szabolcs –Szatmár-Bereg Megyei Sportnapok keretein belül, a 2. helyezést szerezték meg. Decemberben két kupán vettek részt, ahol az izgalmas mérkőzéseket követően a Zrínyi- kupán a 3. helyet sikerült megszerezni, míg az ezt követő Széchenyi-kupán már fényesebb érmet akaszthattak a lányok nyakába, hiszen az 1. helyen végeztek. A sikerek itt nem értek véget, hiszen a január 14-én megrendezésre kerülő Sipkay-kupán, szintén nagyszerű és izgalmas meccseket követően, itt is sikerült a többi csapatot maguk mögé utasítaniuk, így elhozták a kupát és a legfényesebben csillogó érmet. Ezen a tornán külön értékeltek egy, az összes csapatból kiemelkedő játékost, aki nem más lett, mint csapatunk egyik tagja: Uhrin Eszter.

Újabb kiemelkedő, kettős teniszsiker

Kategória: Eötvös hírek

Újabb kiemelkedő, kettős teniszsiker

Varga Viktória, az Eötvös Gyakorlóiskola 8. c osztályos tanulója, egyben a Marso TC U14-es versenyzője a 2020-as év első korosztályos, országos versenyén, Debrecenben, 2020. január 11-14 között, egyéniben országos harmadik, párosban - oldalán Major Stellával- országos 2. helyezést ért el.

Az újabb sikerekhez szeretettel gratulálunk!

„Karácsony és szeretet a cipősdobozokban”

Kategória: Eötvös hírek

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége karácsonyi adománygyűjtése határon innen és „Határtalanul” 2019-ben ismét

„Karácsony és szeretet a cipősdobozokban”

„Karácsonyi rege,
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…”
Ady Endre: Karácsony

Iskolánk, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános iskola és Gimnázium - a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége (GYISZ) oszlopos tagjaként - a szeretet és a szolidaritás nemes eszméjének a jegyében az elmúlt év végén is csatlakozott ahhoz a Sándor József egri gyakorlóiskolai igazgató és a Gyakorlóiskolák iskolaszövetsége (GYISZ) által életre hívott és gondozott nagyszerű kezdeményezéshez, amely során az „Egy osztály - egy karácsony” mottó jegyében a határon túli magyar nyelvterületen élő moldvai csángók -, Csángóföld (Románia) és Kárpátalja (Ukrajna) - falvainak iskoláiban és a mi viszonyainkhoz mérten mostohább körülmények között élő diákok számára gyűjtött ajándékcsomagokat szállított ki az elmúlt év végén, a karácsonyi ünnepek előtt, azért hogy örömtelibbé tegye az itt élő gyermekek karácsonyát is.

Információk az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny írásbeli fordulójáról

Kategória: Versenyek

Információk az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny írásbeli fordulójáról

Az írásbeli forduló időpontja: 2020. január 28. kedd, 14 óra.

A versenyzők saját iskolájukban, segédeszköz használata nélkül, nem francia szakos tanár felügyelete mellett, nyugodt körülmények között, a rendelkezésre álló idő szabad felhasználásával írják meg az 1. forduló feladatlapját. Az ülésrend kialakításánál figyelni kell arra, hogy az azonos feladatlapot megoldó versenyzők nem ülhetnek egymás mellett!

Hajrá Sólymok!

Kategória: Eötvös hírek

Hajrá Sólymok!

Nyíregyházán rendezte meg a Szabolcsi Jégsport Egyesület az U10-es korcsoportos jégkorong tornáját. A Szabolcsi Sólymok 1 és 2 csapata a kazincbarcikai, sátoraljaújhelyi és debreceni csapatokat fogadta. A Sólymok 1-es csapata a torna második helyét szerezte meg. A mérkőzéseken az Eötvös Gyakorlóiskola diákjai is gólokkal örvendeztették meg a szurkolóikat.  Gratulálunk a sikeres szerepléshez.Salamon Bodza és Mudri Botond 3.b, Bereczky Ádám , Zsoldos Bende 3.a, Bereczky Lili 1.a, Csikos Bálint 2.c osztályos tanulóknak!. 

Adventi szolgálat - Tűzliliom Együttes

Kategória: Eötvös hírek

Adventi szolgálat - Tűzliliom Együttes

Iskolánk Tűzliliom Együttese 2019 decemberében számos felkérésnek tett eleget, karácsonyváró koncertsorozatot adott Nyíregyháza több pontján.

Az év(század) mérkőzése az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Rendhagyó tanár – diák focimeccs a „Csokiban”

Az év(század) mérkőzése az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az Eötvös Gyakorlóiskolában több évtizedes hagyomány alapján a focit, a labdarúgást kedvelő és szerető diákok és az iskola tanárai „barátságos”, de komolyan vett fociderbin mérték és mérik össze erejüket és tudásukat minden tanévben. Az elmúlt egy-két évben - különböző okok miatt - elmaradt ez a megmérettetés, de e tanévben, az első félév vége felé közeledve, naptár szerint még az óévben, annak vége előtt ismét találkoztak az iskola gimnazistái és az erre a „sportcsemegére” vállalkozó tanárok e rendhagyó és a diákközösség részéről is nagy érdeklődéssel várt és kísért mérkőzésre.  

Eötvösös diákok a Szegedi Tudós Akadémián

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös diákok a Szegedi Tudós Akadémián

A Szegedi Tudós Akadémia olyan rendszer, mely hazai és nemzetközi mentorok részvételével működik, és amelyet Szent-Györgyi Albert Nobel-díja elnyerésének 75. évfordulójához kapcsolódva hoztak létre. A tudósakadémia célja, hogy a résztvevők 16-36 éves koruk között - a hagyományos iskolarendszerrel párhuzamosan - tudományos kutatásokban való részvétellel minőségi képzésben részesüljenek és képesek legyenek majd a magas szintű kutatómunkára. A program célja az is, hogy a fiatalok hazai környezetben maradva megfelelő anyagi juttatások és kiváló laboratóriumi körülmények között dolgozhassanak.

„Grincs”, a szőrős, cinikus, zsémbes zöld lény, aki el akarta lopni a karácsonyt

Kategória: Eötvös hírek

Ünnepi gyermek- és felnőtt színielőadás az Eötvös Gyakorlóiskolában

„Grincs”, a szőrős, cinikus, zsémbes zöld lény, aki el akarta lopni a karácsonyt

Az Eötvös Gyakorlóiskolában az óév végén, a Karácsony közeledtével nagy hagyománya van annak, hogy az iskola egy-egy tanulóközössége, diákjai az ünnep jellegéhez és hangulatához illeszkedő színes színpadi műsorral lepik meg szüleiket, iskolatársaikat és pedagógusait egyaránt.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23 tiszteletere

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel