"Volt egyszer egy Trianon" verseny

Kategória: Eötvös hírek

A borsi Rákóczi-kastélyközpont "Volt egyszer egy Trianon" címmel versenyt hirdetett.

Ez alkalommal együtt emlékeztek 1920. június 4-re a Kárpátaljáról, a Felvidékről, a Partiumból és Magyarországról érkező diákok és tanáraik. A megemlékezést történelemi vetélkedő követte.

Az Eötvös Gyakorlóiskola csapata sikeres szerepléssel képviselte Északkelet- Magyarországot a nívós megmérettetésen. A Duna Televízió Nagyvilág című műsorában lesz látható az egyik versenyzővel, Kozma Viktóriával készített riport. A verseny után tartalmas programokon is részt vehettek a tanulók (pl. a kastély kiállításának megtekintése, kézműves foglalkozás, történelmi előadások meghallgatása).

A csapat tagjai Dankó Lili Gréta, Hatházi Linett, Kozma Viktória 8.c osztályos tanulók voltak.

Felkészítő tanár: Fehér Ildikó

Tudományos konferencia

Kategória: Eötvös hírek

Tudományos konferencia

Ebben a tanévben két alkalommal is lehetősége nyílt iskolánk biológia tagozatos tanulóinak, hogy 9-9 fővel, részt vehessenek a Nemzeti Tudós Akadémia szervezésében megtartott Nobel-díjas tudósok és tehetséges diákok konferenciáján. A biológia iránt érdeklődő diákok és tanárok számára komoly ösztönzőerőt jelent a rendezvényen való részvétel, ahol a tudományos élet kiválóságaitól hallgathattak angol nyelvű előadásokat és kaphattak a bennük felmerülő kérdéseikre válaszokat. Megismerkedhettek a természettudomány legújabb kutatási eredményeivel laborgyakorlatok keretein belül.

Szervező pedagógusok: Szuhi Erika és Sójáné Gajdos Gabriella

Bravúros szereplés az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjében

Kategória: Eötvös hírek

Bravúros szereplés az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjében

2023. április 22-én Kiskunfélegyházán rendezték meg az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol IV. korcsoportban „B” kategóriában Piros Máté László 8.a osztályos tanulónk bravúros, bátor játékkal a IV. helyen végzett. Az „A” kategóriában is érdekeltek voltunk Dankó Zsombor 8.d osztályos tanulónk személyében, ahol a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás volt a kitűzött cél, amelyet jó játékkal sikerült is teljesíteni.

Ismét bizonyítottak a homokban a röplabdás lányok

Kategória: Eötvös hírek

Ismét bizonyítottak a homokban a röplabdás lányok

2023. május 23-án került megrendezésre Budapesten az Országos Strandröplabda Diákolimpia a Szabadkikötő SE sporttelepén. Iskolánk a IV. korcsoportos amatőr kategóriában képviseltette magát ezen az eseményen. Ebben a korcsoportban 24 csapat, 8 csoportban kezdte meg a versenyzést. A gyakorlóiskola lányai a csoportjukban a szolnoki és a leányfalui iskolák csapatával mérkőztek meg. Szolnok ellen győztek a lányaink, a másik csapat sajnos erősebbnek bizonyult, de ez sem szegte kedvét a csapatunknak, koncentráltunk az előttünk álló mérkőzésre. A csoportunkból másodikként folytatva a versenyt, a 16 közé jutásért a ráckevei iskolát utasítottuk magunk mögé magabiztos játékkal. A nyolcaddöntőbe izgalmas és szoros mérkőzésben sikerült a bonyhádi iskola „B” csapatát is legyőznünk, így egyenes út vezetett a negyeddöntőbe. Minden erőnket és tudásunkat összeszedve, remek összjátékkal, fej- fej melletti mérkőzésen, az ellenfél csapata bizonyult egy hajszállal erősebbnek. Nem sok hiányzott a négyes döntőbe kerülésért, de így sincs elkeseredésre ok, hiszen iskolánk csapata az V.-VIII. helyen végzett. (Itt már nem rendeztek helyosztó mérkőzéseket.)

Iskolánk tanulója a Tollaslabda Országos Diákolimpián

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk tanulója a Tollaslabda Országos Diákolimpián

2023. május 12-14. között került megrendezésre Kiskunfélegyházán, a Tollaslabda Országos Diákolimpia Döntője, melyen Veress Petra 8.b osztályos tanuló képviselte iskolánkat a IV. korcsoportban.

32 induló kezdte meg a bajnoki címért a versenyt, mely a megszokott módon, svájci rendszerben került megrendezésre. Az első fordulót követően, remek játékkal, Petra az első 16 között várhatta a folytatást. Igyekezett a legjobbat kihozni magából, de sajnos az első fordulóban szerzett kisebb sérülés hátráltatta a mérkőzésein való szereplést, ennek következtében nehéz volt az előrelépés. Petra végül a 14. helyen zárta a versenyt.

Gratulálunk a szép eredményhez.

Hajdu-Bibliák Veronika

Gondolatok a tanítás tanításáról

Kategória: Eötvös hírek

Gondolatok a tanítás tanításáról

Elballagtak a kistanítóink

Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy versekbe, dalokba csomagolva adhattuk át tiszteletünket és jókívánságainkat a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézet ballagó hallgatóinak a 2023. május 24-én megtartott ballagási ünnepségen. Az elmúlt évek során örömmel tapasztaltuk azt a fejlődést, ahogy a gyakorlóiskolába első évesen belépő, a katedra másik oldalra álló megszeppent hallgatókból, magabiztos, a tanítást örömmel megélő kollégák váltak. A gyakorlóiskola vezetőpedagógusainak sok munkája van ezekben az eredményekben, hiszen a mindennapok mintaadása, a tanítás tanítása, a pályaidentitás kialakítása nagy odafigyelést igénylő feladat. Az Eötvös Gyakorlóiskola jól szervezett rendszere, magasan kvalifikált pedagógusgárdája a gyakorlati képzés kiváló színtere, ahol a képzésben dolgozó pedagógusok a munkájukat elhivatottan végzik. A körültekintő szervezés, a gördülékeny együttműködés, az intenzív kapcsolattartás az Óvó- és Tanítóképző Intézettel hozta meg azt az eredményt, ami segítette a szakvezetők és a hallgatók munkáját, és az Eötvös Gyakorlóiskolában folyó gyakorlati képzés elismertségéhez járult hozzá, nem kis mértékben. Ennek örülhettünk ezen a színvonalas ünnepségen. Elégedetten gondolhattunk arra, hogy a fiatal kollégának, akit útjára bocsátottunk minden tudást megadtunk a pályán történő boldoguláshoz.

A Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjében is jól szerepeltek az Eötvös Gyakorlóiskola diákjai!

Kategória: Eötvös hírek

A Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjében is jól szerepeltek az Eötvös Gyakorlóiskola diákjai!

A megyei bajnoki cím után, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, II. korcsoportos fiú csapata, a Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjében folytathatta az útját. 2023. 05. 26-28-án, Szombathely adott otthont ennek a nagyszabású rendezvénynek, ahol az ország 20 legjobb csapata mérhette össze az erejét.

A mi csapatunk, habár nem a legjobb felállásban, de annál nagyobb lelkesedéssel indult neki ennek a rangos tornának. A csapat remekül kezdett és két győzelemmel, a csoport élére állt. A harmadik mérkőzésen is dominált a csapat a második félidőben számtalan helyzetet alakítottak ki a fiúk, ám az utolsó percben kapott góllal mégis az ellenfél vitte el a 3 pontot. Az utolsó mérkőzés sem nekünk kedvezett, így 3. helyen végeztünk a csoportkör után.

Kardvívók sikere a diákolimpián

Kategória: Eötvös hírek

Kardvívók sikere a diákolimpián

2023. május 11-14. között került megrendezésre Budapesten a BOK sportcsarnokban az Sulivívó Diákolimpia Országos Döntője, ahol iskolánk csapata sikeresen szerepelt. A lányok a IV. korcsoportos kardvívók között mérték össze tudásukat, ahol 3. helyen végeztek. A versenyen Mester Nikolett 8.a, Mester Nóra 6.c, Palicska Luca 8.a és Szakos Izabella 8.d osztályos tanulók képviselték iskolánkat.

Gratulálunk az elért eredményhez!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel