Külföldi nyelvtanulási program

Kategória: Eötvös hírek, 2020. január 07., kedd

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket arról a lehetőségről, melyet a Kormány 2019. február 6-i döntése alapján a 2019-2020-as tanévtől vehetnek igénybe alanyi jogon a 9. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók.

A program értelmében a tanulók a nyári szünet ideje alatt kéthetes, egyénileg vagy csoportosan (az iskola által szervezett formában-, ebben az esetben az iskola adja be a pályázatot) nyelvtanfolyamon vehetnek részt a Nemzeti Alaptanterv szerint tanulható első idegen nyelvek - angol, német, francia - célországainak vagyis az Egyesült Királyság, Írország, Málta, Németország, Ausztria és Franciaország minősített nyelviskoláiban. A tanulókat szintfelmérés után osztják különböző csoportokba, ezáltal mindenki a nyelvi szintjének megfelelő kurzuson vehet részt egy soknemzetiségű csoportban.

A nyelvtanfolyam során heti 20 órában, összesen tehát 40 órában ismerkedhetnek a tanulók az általuk tanult nyelv alapjaival vagy mélyíthetik el nyelvtudásukat. Az órák után, a délutánonként a nyelviskola által szervezett országismereti, kulturális programokon vehetnek részt a tanulók.

A hatékony nyelvtanulást elősegíti, hogy a tanulók fogadó családoknál vagy kollégiumban kerülnek elszállásolásra, ahol szintén lehetőségük nyílik a nyelv használatára, gyakorlására.

A nyelvtanulási program fedezi a tanulók útiköltségét (célországba, és célországon belüli, a nyelvtanfolyamon való részvétel céljából történő utazás költségét), a külföldi nyelvtanfolyam díját, a biztosítást, szállást, ellátást, és megélhetési költségeket. Mivel támogatás a tervezett utazás megkezdése előtt kifizetésre kerül, nem szükséges azönerő, az előfinanszírozás.

A külföldi nyelvtanulási program hazai költségvetésből valósul meg, a Magyar állam finanszírozza. A program szakmai végrehajtását, felügyeletét a Tempus Közalapítvány végzi az EMMI megbízásából. 

A pályázati felhívás megjelent a Tempus Közalapítvány honlapján. A pályázatra való jelentkezési felület 2020. február elején nyílik meg.

Kérjük a Tisztelt Szülőket, a programmal kapcsolatosan folyamatosan érdeklődjenek az alábbi E-mail címen: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., vagy tájékozódjanak a Tempus Közalapítvány honlapján: http://knyp.hu.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel