Nemzeti Együttműködés és Összetartozás Konferenciaprogramon az Eötvös Gyakorlóiskola képviseletében

Kategória: Eötvös hírek

Nemzeti Együttműködés és Összetartozás Konferenciaprogramon az Eötvös Gyakorlóiskola képviseletében

Az „Összetartozunk Szövetség” és a „Nemzeti Együttműködési Közösség2023 – ban is életre hívta azt a – tavalyi évben Lakiteleken lebonyolított sikeres valamint élményekben gazdag – konferenciáját és rendezvényét, amelyen határon belüli és határokon túli önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási és kulturális intézmények képviselői vettek részt reprezentálva és kifejezve a „Történelmi Magyarország” magyarságának identitását, az összetartozás és nemzeti együttműködés szándékát és érzését egyaránt.

Első helyezés az anyanyelvi hárompróba versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Első helyezés az anyanyelvi hárompróba versenyen

A Nyíregyházi Főiskola Magyar Nyelvészeti Tanszék alapítója és tanszékvezetője, a Lőrincze-díjas nyelvész, Bachát László tanár úr volt. E legendás pedagógus tiszteletére a TIT Jurányi Lajos Egyesület minden esztendőben megrendezi a megyei anyanyelvi hárompróba versenyt.

Ebben az évben a rangos megmérettetésen az Eötvös Gyakorlóiskola tanulója, Kovács Csenge az 5.évfolyamos tanulók kategóriájában első helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Nagy-Bús Annamária.

Szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Veretlenül megyei diákolimpiai bajnok

Kategória: Eötvös hírek

Veretlenül megyei diákolimpiai bajnok

Veretlenül megyei diákolimpiai bajnok az Eötvös Gyakorlóiskola sakkcsapata, irány az országos döntő!

Március 17-én rendezték a sakk csapat városi- és megyei diákolimpiai döntőt, amelyen iskolánk az „alsós fiú” kategóriában volt érdekelt. A Takács Armand (4.c), Takács Nimród (1.b), Barta Richárd (4.c), Gincsai Miklós (4.c) összeállítású csapatunk megállíthatatlan volt a maratoni hosszúságú versenyen. Az Eötvös csapatának tagjai valamennyi szembejövő ellenfelüket játszmaveszteség nélkül (!) fektették két vállra, fejenként egyaránt 7/6,5 pontot szerezve, így teljesen megérdemelten nyerték el mind a városi- mind a megyei csapatbajnoki aranyérmet. Gratulálunk az alsós fiúknak a kiemelkedő eredményhez, és sok sikert kívánunk számukra a májusban megrendezésre kerülő országos döntőben!"

Sakk Diákolimpia megyei döntő

Kategória: Eötvös hírek

Sakk Diákolimpia megyei döntő

2023. március 10-én pénteken, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában került sor a 2022/23-as Sakk Diákolimpia Megyei Döntőjére, ahol Takács Nimród U8 kategóriában 100%-os teljesítménnyel első helyezést ért el. Arany: Takács Nimród (Eötvös - NYESE).

Gratulálunk!

Vasváry Gabriella
osztályfőnök

Sakkforradalom az Eötvös Gyakorlóiskolában is - I. Márciusi Ifjak Sakkverseny

Kategória: Eötvös hírek

Sakkforradalom az Eötvös Gyakorlóiskolában is  - I. Márciusi Ifjak Sakkverseny

A modern technika eszközeinek köszönhetően újra világhódító útjára indult a sakk, ez az ősi sport, ami most ismét rendkívül népszerű a fiatalok körében. Ennek köszönhetően nagy érdeklődés övezte tanulóink részéről a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium által hagyományteremtő céllal szervezett "Márciusi Ifjak" Sakkversenyt. Dr. Komáromi István igazgató úr köszöntő beszéde után megtette az első táblán a nyitólépést, és ezután az 1-12. évfolyamokról 44 tanuló 7 fordulóban mérte össze tudását a 64 mezőn.

„Az én Pannoniám”

Kategória: Eötvös hírek

„Az én Pannoniám”

Duliczki Dóra iskolánk 9.a osztályos tanulója részt vett a XV. „Az én Pannoniám” Középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyén Szekszárdon, ahol a diákunk bronz minősítést kapott. Gratulálunk Dórinak, s felkészítő tanárának, Ficzéné Kovács Zsuzsannának a szép eredményhez!

Tornászsikerek, dobogós helyezések az országos elődöntőben

Kategória: Eötvös hírek

Tornászsikerek, dobogós helyezések az országos elődöntőben

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban hosszú évtizedekre visszamenően - tehetséges diákjainak és szakmailag felkészült testnevelő tanárainak, edzőinek jóvoltából és kitartó színvonalas munkájuk eredményeként - nagy hagyományai vannak a torna versenysportnak. E sportág reprezentáns tagjai, s ugyancsak tehetséges utánpótlásbázisának képviselői folyamatosan és minden évben komoly sikerekkel örvendeztetik meg iskolájukat, szüleiket és felkészítő tanáraikat egyaránt.

Meghívó március 15-ei ünnepségre

Kategória: Eötvös hírek

Meghívó március 15-ei ünnepségre

A Nyíregyházi Egyetem vezetősége tisztelettel meghívja Önt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója tiszteletére rendezendő MÁRCIUS 15-ei ÜNNEPSÉGÉRE. Az ünnepség időpontja: 2023. március 10-e (péntek) 10:00 óra, helye: Nyíregyházi Egyetem, B épület, Nagyelőadó.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel