A mese a gyermekkor ajándéka

Kategória: Eötvös hírek

A mese a gyermekkor ajándéka

„A mese a gyermekkor ajándéka, amelyet az élet végéig magunkkal hordozhatunk.” – A.A. Milne

2023. június 6-án Dragay Attila és Macskássy Gyula: A telhetetlen méhecske című diafilm alapján készült meseelőadását tekinthették meg a gyakorlóiskola alsó tagozatos tanulói a 2. c osztály előadásában. Gratulálunk a sikeres előadáshoz és a látványos jelmezekhez!

A mesejátékot rendezte és betanította: Pirosné Szikora Edit és Iváncsik-Hoffmann Kinga

„Hajnal előtt a leghidegebb”

Kategória: Eötvös hírek

„Hajnal előtt a leghidegebb”

Kovács Levente 11. a osztályos tanuló a Trianon 103 - A nemzeti összetartozás napja elnevezésű, országos, középiskolások számára kiírt verspályázaton „Hajnal előtt a leghidegebb” c. művével II. helyezést ért el. A pályázatot az Őrzöm a lángot mozgalom hirdette meg, a zsűri elnöke Bán Mór író volt. A színvonalas díjátadó ünnepséget június 4-én rendezték meg Monoron, melyen Levente értékes ajándékcsomagot és egy gyönyörű oklevelet vehetett át.

Felkészítő tanára: Molnár Júlia

Országos 3. helyezés a szövegértési versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Országos 3. helyezés a szövegértési versenyen

Szeretettel gratulálunk Komonyi Tamás Dávid 2. c osztályos tanulónak, aki a 2022-2023-as tanév Bendegúz Akadémia, Tudásbajnokság országos szövegértési versenyén 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanító: Pirosné Szikora Edit

Az Eötvös Gyakorlóiskola diákjainak utazási élményei a „Határtalanul!” – program keretében a „Történelmi Magyarország”-on!

Kategória: Eötvös hírek

Az Eötvös Gyakorlóiskola diákjainak utazási élményei a „Határtalanul!” – program keretében a „Történelmi Magyarország”-on!

Az iskola világának természetes és szerves részét alkotják a diákok, diákközösségek részvételével különböző céllal szervezett és lebonyolított nemzetközi utaztatások – utazások. Ennek egyik sajátos formáját jelentik a „Határtalanul!” – programsorozat keretében a Kárpát-medence Magyarországgal határos környező országaiba – az egykori „Történelmi Magyarország” szép tájaira, városaiba és településeire – irányuló iskolai, illetve diákutazások, amelyek célja a „magyar – magyar” kapcsolatok építésén keresztül a diákok, a fiatalok, a felnövekvő korosztály külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek a bővítése, a nemzeti identitás érzésének és szellemiségnek erősítése, ápolása. A „Határtalanul!” - programsorozat utaztatási – utazási célterületeinek, az egykor a „Történelmi Magyarország” – hoz tartozó sokszínű, s multi-etnikus nemzetiségű és kultúrájú Felvidéknek, Kárpátaljának, Erdélynek és a Délvidéknek a magyarság történelméhez, irodalmához és néprajzához „ezernyi”, sok szállal kapcsolódó jellemzője, emlékei valamint hagyományai vannak. E „külhoni” utazások és a mobilitásokhoz kapcsolódó programokon való részvétel a diákok számára az iskolán és tanórán kívül („out of school learning”) biztosít sokrétű ismeretszerzési lehetőséget, színtereket és egyben élményt is nyújtó felfedező aktívitásokat („experiantal education”).

Siker a táncversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Siker a táncversenyen

2023. június 03-04-én rendezték meg az újfehértói sportcsarnokban a Summer Dance Cup Nemzetközi Minősítő Táncversenyt. Ezen a hétvégén 226 egyéni és csoportos produkció indult a neves megmérettetésen a balett kategóriától az rsg-n át, a modern és a hiphop stílusig.

Az estébe nyúló színvonalas versenyen EZÜST minősítést és oklevelet szerzett a 2Step Dance Crew Junior csapata, melynek évek óta oszlopos tagjai iskolánk tanulói: Igaz Laura és Simtchatcha Noella 6.b osztályos tanulók.

Szeretettel gratulálunk!

Molnár Ildikó osztályfőnök

Kiemelt arany minősítés

Kategória: Eötvös hírek

Kiemelt arany minősítés

Az Eötvös Gyakorlóiskola 5. a osztályos diákja, Takács Emma Róza a 2023. június 3-4-én megrendezett Revolution Dance Cup Nemzetközi Minősítő Táncversenyen eredményesen vett részt. A No Commemt Hip Hop Tánciskola növendékeként csapatával KIEMELT ARANY MINŐSÍTÉST KAPOTT. Felkészítő tanára: Henzsel Henriett. Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk Emmának.

Airault-Uri Andrea osztályfőnök

Logikai Ügyesség Kitartás = LÜK

Kategória: Eötvös hírek

Logikai Ügyesség Kitartás = LÜK

Országos 4. helyezés a LÜK versenyen

Szőke Dóra, iskolánk 3. a osztályos tanulója 4. helyezést ért el a Móra Kiadó által rendezett LÜK (Logika Ügyesség Kitartás) versenyen.

12 feladatlapot kellett 60 perc alatt megoldania a 15 döntőbe jutott harmadikos kisdiáknak magyar nyelv, matematika és logika témakörökben. A megmérettetésre a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében került sor 2023. június 2-án.

Felkészítő tanára: Bere Andrea

Gratulálunk a szép eredményhez!

"Volt egyszer egy Trianon" verseny

Kategória: Eötvös hírek

A borsi Rákóczi-kastélyközpont "Volt egyszer egy Trianon" címmel versenyt hirdetett.

Ez alkalommal együtt emlékeztek 1920. június 4-re a Kárpátaljáról, a Felvidékről, a Partiumból és Magyarországról érkező diákok és tanáraik. A megemlékezést történelemi vetélkedő követte.

Az Eötvös Gyakorlóiskola csapata sikeres szerepléssel képviselte Északkelet- Magyarországot a nívós megmérettetésen. A Duna Televízió Nagyvilág című műsorában lesz látható az egyik versenyzővel, Kozma Viktóriával készített riport. A verseny után tartalmas programokon is részt vehettek a tanulók (pl. a kastély kiállításának megtekintése, kézműves foglalkozás, történelmi előadások meghallgatása).

A csapat tagjai Dankó Lili Gréta, Hatházi Linett, Kozma Viktória 8.c osztályos tanulók voltak.

Felkészítő tanár: Fehér Ildikó

Tudományos konferencia

Kategória: Eötvös hírek

Tudományos konferencia

Ebben a tanévben két alkalommal is lehetősége nyílt iskolánk biológia tagozatos tanulóinak, hogy 9-9 fővel, részt vehessenek a Nemzeti Tudós Akadémia szervezésében megtartott Nobel-díjas tudósok és tehetséges diákok konferenciáján. A biológia iránt érdeklődő diákok és tanárok számára komoly ösztönzőerőt jelent a rendezvényen való részvétel, ahol a tudományos élet kiválóságaitól hallgathattak angol nyelvű előadásokat és kaphattak a bennük felmerülő kérdéseikre válaszokat. Megismerkedhettek a természettudomány legújabb kutatási eredményeivel laborgyakorlatok keretein belül.

Szervező pedagógusok: Szuhi Erika és Sójáné Gajdos Gabriella

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel