Budapest-a forradalmak városa

Kategória: Eötvös hírek

Budapest-a forradalmak városa

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium két tanulója Nagy Jázmin Emma és Baranyi Patrik 8.b osztályos tanulók 2024. 04.11-én a Budapesten megrendezésre kerülő országost történelmi versenyen vettek részt.

A tanulók a verseny során két témán belül mutatták meg tudásukat:

Az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményei Pest-Budán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, a forradalmat követő megtorlás

Az országos versenyen a tanulók 9. helyezést szereztek.

Jeneiné Duli Mónika

Fogadóóra

Kategória: Eötvös hírek

Fogadóóra

Tisztelt Szülők!

A fogadóóra időpontja: 2024. április 15. (hétfő)
1-4. évfolyam: 17.00 óra,
5-12. évfolyam: 17.30 óra.

Tanári siker a Medve Matek csapatversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Tanári siker a Medve Matek csapatversenyen

2024. április 9-én az Eötvös Gyakorlóiskolát 10 csapat képviselte a Medve Matek szabadtéri versenyen a Bujtosi Városligetben. A résztvevőknek okostelefon segítségével kellett bekül-deni az izgalmas feladatok megoldásait a liget bizonyos pontjaira érkezve. Így volt olyan csapat, amelyik 5 km-t is gyalogolt ezen a rendezvényen. Harmadik-negyedik osztályos ta-nulóink koala kategóriában mérték össze tudásukat. Tanári csapatunk: Bacskainé Riegel Enikő, Bere Andrea, dr. Juhászné Molnár Tünde ursa major kategóriában 3. helyezést ért el. Külön öröm, hogy a díjat a versenyszervezők nevében Sinkáné Papp Mária adta át, aki isko-lánk nyugdíjas pedagógusa.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Tanulmányi kirándulás Párizsban

Kategória: Eötvös hírek

Tanulmányi kirándulás Párizsban

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 22 tanulójával 2024. március 23-28. között párizsi tanulmányi kiránduláson vettünk részt.

A „Fény városának” utcáin sétálgatva, a nevezetes helyek felkeresése során bepillantást nyerhetünk a francia kultúrába, a franciák mindennapi életébe, és különleges élmény volt a francia nyelvi környezet megélése is.

Az utazás különlegességét az adta, hogy ezúttal repülőgéppel jutottunk el a francia fővárosba. Több diák az Air France légitársaság fedélzetén élhette át első alkalommal a repülés csodálatos érzését.

Érkezésünk napján Párizs kicsit hűvös és esős idővel fogadott minket. A repülőtérről autóbusszal utaztunk a belvárosba, majd metróra szálltunk, hogy eljussunk a Bastille tér közelében található szálláshelyre. Egy kis pihenő után felfedeztük a környéket, megkóstoltunk néhány francia specialitást.

Röplabda Vármegyei döntőben szerepelt iskolánk 3 csapata

Kategória: Eötvös hírek

Röplabda Vármegyei döntőben szerepelt iskolánk 3 csapata

2023 decemberétől folyamatosan kerültek lebonyolításra 3 korcsoportban a lány röplabda vármegyei elődöntők, ahol iskolánk csapatai sikeresen szerepeltek mindhárom korcsoportban, így 2024. március 12. -18. között megrendezésre kerülő Vármegyei döntőben is újra megmérkőzhettünk.

A legkisebbek, III. korcsoportban, életük első döntőjén szerepeltek, ahol ügyesen küzdöttek és végül a 4. helyezést szerezték meg.

A csapat tagjai: Nagy Csenge, Varga Patrícia, Tóthfalusi Panka, Müller Mira, Jónás Kitti, Márton Panna (5.c), János Réka, Antal Luca, Lipécz Zsófia, Kovács Sára (6.a)

IV. korcsoportban az elődöntőkben az egyik legnagyobb ellenféllel sikerült a harcot felvenni, ahol a 3 fordulóból kétszer sikerült győzedelmeskednie a csapatnak. A döntőben sajnos a szerencse nem állt mellénk, de így is szép játékkal a 3.helyet sikerült megszerezni.

Újabb adomány a LEGO-tól

Kategória: Eötvös hírek

Újabb adomány a LEGO-tól

A Helyi Közösségi Szerepvállalás Program keretében Mozaikkészítő termékcsomagot adományozott iskolás gyermekek számára a LEGO.

Az Eötvös Gyakorlóiskola több osztálya is örülhetett e kedves ajándéknak.

Eredményes szereplés a Simonyi-versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Eredményes szereplés a Simonyi-versenyen

A XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulóján intézményünk 12 tanulója vett részt.

Daru Sára 5. b, Kovács Petra 5. c, Varga Patrícia 5. c, Antal Luca 6. a, Kovács Csenge 5. a, Kovács Melinda 5. a, Gyenge Dóra 6. b, Dutkievicz Eliza Lídia 7. a, Kiss Boglárka 7. b, Greksza Zoé Dzsenifer 7. c, Tomori Tamás Dániel 8. a, Grexa Vivien 8. b

A verseny minden résztvevője oklevelet kapott, az évfolyamok legjobbjai pedig az „Íme a gyermek” Alapítvány támogatásával könyvjutalomban részesültek.

Újabb érmek a csapatversenyen - Vármegyei Sakk Diákolimpia döntő

Kategória: Eötvös hírek

Újabb érmek a csapatversenyen - Vármegyei Sakk Diákolimpia döntő

2024.03.23-án, szombaton a csapatversenyekkel fejeződtek be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Sakk Diákolimpiai küzdelmek. A verseny megszervezésére a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc tagintézményében került sor, ahová számos megyebeli város iskolája nevezett, amely csapatok végig kiélezett, magas színvonalú és sportszerű küzdelmet folytattak egymással.

Koncert a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda székhelyén

Kategória: Eötvös hírek

Koncert a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda székhelyén

Zenei műsort adtak diákjaink 2024. március 26-án az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyén. Sokan vállalkoztak szereplésre, 17 diákunk muzsikált a kicsiknek. Volt, aki életében először lépett fel iskolán kívüli hangversenyen. Zongorán, népi furulyán, citerán játszó és daloló növendékeink. klasszikus zenei darabokkal, népdalokkal és népi hangszeres dallammal örvendeztették meg az óvodás gyerekeket

Országos Bajnoki cím és hat érem az Országos Döntőben!

Kategória: Eötvös hírek

Országos Bajnoki cím és hat érem az Országos Döntőben!

Torna Diákolimpia Országos Döntő I-VI. korcsoport „B” kategória FIÚ

Március 23-24-én rendezték Budapesten az év legrangosabb eseményét, ahol a gyakorlóiskola tornászai összesen 6 érmet szereztek.

Minden korcsoportban érdekeltek voltunk csapat és egyéni szinten is. Az előző tanévben a III-IV. korcsoportos csapatunk lett a bajnok, a cél a cím megvédése volt, és nagyon szép munkával sikerült a duplázás. A II. korcsoportos csapat idén először vett részt a döntőben, és fantasztikusan szerepelve a dobogó második fokára állhattak fel.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel