Egy pillanat az Északi-sarkon

Kategória: Eötvös hírek

Egy pillanat az Északi-sarkon

A 4. b osztály egy felhőtlenül vidám, élményekben gazdag, nagyon jó hangulatú napot töltött el a múlt héten a Nyíregyházi Állatparkban. A gyerekek a négy sikeres év zárásaként, ajándékba kapták ezt a kirándulást. Izgalommal, lelkesen fedezték fel az előző hétvégén nyílt szenzációs sarkvidéki látogatóközpontot. Az állatparki látogatásról az egyik gyerek így nyilatkozott: „Olyan volt, mintha belecsöppentünk volna egy állatos televíziócsatorna műsorába, de mi ráadásul közelről figyelhettük meg az állatok életét. A JÉGVILÁG lélegzetelállító volt, úgy éreztük, mintha egy pillanat alatt valóban az Északi-sarkon lettünk volna.”

Dr. Pethőné Zatureczky Tünde és Bajusz Petra

Taroltak a német nyelvet tanulók az Eötvös Gyakorlóiskolából a TIT Vármegyei Német Versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Taroltak a német nyelvet tanulók az Eötvös Gyakorlóiskolából a TIT Vármegyei Német Versenyen

2024. március 21-én zajlott le az idei TIT Vármegyei Német Verseny írásbeli fordulója. A versenyen 4-8 évfolyamosok vehettek részt vármegyénkből. Iskolánk 23 gyermeket nevezett be, így minden évfolyamon versenyeztek tanulóink. Az írásbeli verseny sok-sok nyelvtani feladatból állt.

Ádám és Lili világbajnokok!

Kategória: Eötvös hírek

Ádám és Lili világbajnokok!

Olaszországban, Perugiában került megrendezésre a World Open Championship, kung-fu világbajnoksága, ahol erős nemzetközi versenyben mérték össze a harcművészeti tudásukat kicsik és nagyok egyaránt május 17. és 19. közt.

Hazánkat és iskolánkat is képviselte a tornán Bereczky Lili (5.A) és Bereczky Ádám 7.A), akik mindketten sikert sikerre halmozva számos kategóriában és számban is világraszóló eredményt értek el, és így saját korcsoportjukban világbajnoki címet szereztek!

Zongorás sikerek

Kategória: Eötvös hírek

 Zongorás sikerek

A gyakorlóiskolában működő Garabonciás Művészeti Iskolában tanuló diákok, május 17-én Miskolcon egy klasszikus zenei versenyen vettek részt, ahol zongoristák és gitáros növendékek mérték össze tudásukat.

Remekeltek tanítványaink a francia-német kvíz versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Remekeltek tanítványaink a francia-német kvíz versenyen

A Budapesti Francia Intézet és a Goethe Intézet által szervezett Francia-Német Kvíz versenyen a 2023/2024-es tanévben 275 csapat mérte össze tudását. A verseny célja, hogy a tanulók mindkét nyelven megismerjék a német és a francia kultúrát. Ezzel a közös kezdeményezéssel az intézetek a többnyelvűség fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az európai többnyelvűség jegyében megrendezett vetélkedőre magyarországi középiskolákban német és/vagy francia mint idegen nyelvet tanító nyelvtanárok nevezhették tanítványaikat.

Elbúcsúztunk a kistanítóinktól

Kategória: Eötvös hírek

Elbúcsúztunk a kistanítóinktól

Színvonalas műsor előadásával búcsúzott az Eötvös Gyakorlóiskola képviseletében a 2.b és 4.a osztály, - Vasváry Gabriella és Iváncsik-Hoffmann Kinga tanítónők elsőrangú munkájának köszönhetően - a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézetének végzős hallgatókat búcsúztató ballagási ünnepségén a kistanítóktól. A gyakorlóiskolában megélt emlékezetes pillanatok, az első tanítások során tapasztalt élmények, az örömök, és a nehézségek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a kistanítók meghatódva vegyenek búcsút a kisdiákoktól és vezetőpedagógusaiktól. Büszkék vagyunk a hallgatóink gyakorlati képzés során elért eredményeire a sikeres versenytanításokra, zárótanításokra, arra, hogy elsőrendű vezetőpedagógusi munkával sikerült megmutatni e nem mindennapi pálya igényes művelésének örömteli szépségét. Sikerült érzékeltetni a felelősséget, hogy munkájukkal számtalan gyermek életét befolyásolhatják és formálhatják. Mindezekkel a gyakorlóiskola különleges útravalót tett a pályára lépő fiatalok tarisznyájába, és beletettük még e képzeletbeli batyuba a kívánságunkat, hogy a szeretet, amit a gyermekek és a szakmájuk iránt éreznek, mindig jelen legyen az életükben.

Országos Korcsoportos Rapid Sakkbajnokság Miskolcon

Kategória: Eötvös hírek

Országos Korcsoportos Rapid Sakkbajnokság Miskolcon

A Miskolcon került megrendezésre 2024. május 17-20. közt a Országos Korcsoportos Rapid Sakkbajnokság, 7 és 9 fordulós svájci rendszerű versenyben.

A Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület Sakk Szakosztályának U10-es csapata a 13. helyezést érte el, az U14-esek pedig a 22. helyen zárták a bajnokságot az ország minden tájáról érkező erős mezőnyben.

Garabonciás Klasszikus Zenei Verseny

Kategória: Eötvös hírek

Garabonciás Klasszikus Zenei Verseny

2024. május 17-én a Miskolcon megrendezésre kerülő Garabonciás Klasszikus Zenei Versenyen Gadzsa Szófia a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 5. b osztályos tanulója II. korcsoportban egyéni kategóriában I. helyezést ért el.

Jeneiné Duli Mónika
osztályfőnök

Lezajlott a Simonyi-verseny 2. fordulója

Kategória: Eötvös hírek

Lezajlott a Simonyi-verseny 2. fordulója

Intézményünk fontosnak tartja anyanyelvünk értékeinek megőrzését és a digitális kultúrát, amely összekapcsolódva jelenik a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen.

Büszkék lehetünk, hogy a Simonyi-verseny 2. megyei fordulójába az iskolai fordulóból 6 tanulónk jutott be. A több mint ötezer versenyző között ügyesen szerepeltek diákjaink: Daru Sára 5. b, Kovács Csenge 5. a, Kovács Melinda 5. a, Gyenge Dóra 6. b, Greksza Zoé Dzsenifer 7. c, Grexa Vivien 8. b. A döntőbe jutás ugyan nem adatott meg egyik versenyzőnknek sem, de sok tapasztalatot szereztek, és kellemes élményekkel gazdagodtak.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel