Szép eredmények az Irinyi János Országos Kémiai Versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Szép eredmények az  Irinyi János Országos Kémiai Versenyen

Április 1-3-ig került megrendezésre a Debreceni Egyetemen az LIV. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiai Verseny döntője. Iskolánkból Kiss-Juhász Levente és Kovács Levente 10. osztályos tanulók jutottak be a döntőbe a legnehezebb, B/2 kategóriában. A versenyen elméleti és számítási feladatokat kellett megoldani, valamint „ionvadászatot” kellett végezni és kategóriánként a legjobbakra még szóbeli kiselőadás megtartása is várt.

A verseny ismeretanyaga az évfolyam követelményein is túlmutató volt, így már a döntőbe kerülés is szép eredménynek számít. Végül Kiss-Juhász Levente a 34. míg Kovács Levente az előkelő 10. helyet szerezte meg.

Felkészítő tanáruk: Sarka Lajos

Mindannyiuknak gratulálunk és további szép versenyeredményeket kívánunk!

Országos siker kémia tantárgyból

Kategória: Eötvös hírek

Országos siker kémia tantárgyból

Újabb kaposvári versenyt tett fel az országos megmérettetések térképére a SOMTESZ. A verseny névadója a Táncsics Mihály Gimnázium egykori biológia-kémia szakos tanára Kontra József, akinek nevét a gimnázium laborja is viseli. Itt került megrendezésre a Kontra József Országos Kémia verseny díjátadó ünnepsége, ahol Szuhi Dániel iskolánk 9.a osztályos tanuló az országos második helyezettnek járó elismerést vehette át dr. Borbély Csabától a SOMTESZ elnökétől. Az ország kiemelt, természettudományos oktatással foglalkozó gimnáziumainak többszáz diákját utasította maga mögé.

Gratulálunk Dani és további sok sikert kívánunk!

Felkészítő tanára: Szuhi Erika

Újabb országos siker az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Újabb országos siker az Eötvös Gyakorlóiskolában

Több éve hirdetik meg a MOZAIK online országos tanulmányi versenyt. Peják Panka 10. a osztályos tanuló két éve vesz részt ezeken a versenyeken történelem tantárgyból. Ebben az esztendőben két korcsoportban hirdették meg a versenyt középiskolások számára (9-10.osztály és 11-12.osztály).

Új kihívás és egyben lehetőség volt Panka számára, hogy nemcsak a saját korcsoportjában mérettette meg magát országos szinten, hanem a 11-12. osztályos korcsoportban is.

Ezen a szinten ért el kiváló eredményt, s országos 5. helyezéssel zárta a versenyzést.

Pizsamás péntek pizsi-dizsivel

Kategória: Eötvös hírek

Jó kedvet kívánunk!

Április 1-jén vidám pizsamás pénteken vehettek részt iskolánk alsó tagozatos diákjai. A jókedvben bővelkedő délelőttön ágyazási versenyre és pizsi-dizsire is sor került.

Köszönet a szervezőknek a sok vidámságért!

Identitásérzés és magyarságtudat diákszemmel az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Ifjúsági konferencia, Lakitelek

Identitásérzés és magyarságtudat diákszemmel az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az „Összetartozunk Szövetség”, a „Nemzeti Együttműködési Közösség” és „Akiknek fáj Trianon Egyesület” szervezésében 2022. március 25.–26.-án Lakiteleken, a Népfőiskolán került megrendezésre a „Diákszemmel határon innen és túl” „Magyar sikerek – összetartozás, határon túli magyarság 2022” c. mottóval az az ifjúsági konferencia, amelyen a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorlóiskola is képviseltette magát. A programon az iskolát meghívás alapján a 12/C osztály négy végzős gimnazista diákja – Fucsku Virág Fruzsina, Járcsics Melinda, Nagy Anna Gréta és Urbin Letícia –, valamint az intézmény három pedagógusa – Jenei Andrea pedagógiai-nevelési igazgatóhelyettes, Mokánszki-Magyar Tünde osztályfőnök és Dr. Komáromi István intézményvezető – képviselte.

π-nap - 2022

Kategória: Eötvös hírek

π-nap - 2022

Március 14-e különleges nap a matematika számára, mert ezen a napon ünnepeljük a matematika egyik leghíresebb számát, a π-t. Nem véletlen, hogy erre a napra esik, hiszen a π első három számjegye épp a 3,14.

Az őrület 1988-ban Larry Shaw fizikustól indult, aki a π-napot munkatársaival körbe-körbe sétálva és pitét fogyasztva ünnepelte (a π-t az angolok „páj”-nak ejtik, akárcsak a közismert süteményt). A rendezvényt a következő évben is megismételték, aztán a kezdeményezéshez mások is csatlakoztak, s néhány éven belül Shawn bohókás ötlete nemzetközi ünnep lett.

Víz világnapja az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Víz világnapja az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az ENSZ 1993. évi stockholmi Kongresszusa március 22-ét a víz világnapjává nyilvánította. E napon világszerte megemlékeznek a víz életünkben betöltött elengedhetetlen szerepéről, a vízkészletek megóvásáról, és a vízminőség megőrzésének fontosságáról. Az első víz világnapot 1994-ben tartották. A világnap egyik fontos üzenete, hogy takarékoskodjunk a vízzel. Iskolánk Ökocsoportja erre a napra meghirdette a „Gyere kékbe a víz világnapja alkalmából!” figyelemfelhívó akcióját. Az aulában felsős és gimnazista diákok alkotásaiból rendeztünk kiállítást. A természettudományos órák keretén belül pedig megemlékeztünk a világnap kialakulásáról és történeti hátteréről. Szervező: Sójáné Gajdos Gabriella

Hármas siker!

Kategória: Eötvös hírek

Hármas siker!

2022. március 19.-én került megrendezésre az Országos Diákolimpia Nyíradonyban Kyokushin Karate kata és kumite verseny.

Gyurcsán Levente iskolánk 3.b. osztályos tanulója gyerek férfi -36kg kategóriában 2. helyezést, Marsalkó Edmond 5.a. gyerek férfi -40kg kategóriában 3. helyezést ér el megosztva Gyurcsán Tibor 5.b. osztályos tanulóval. Mindhárom versenyző az Eötvös Gyakorlóiskola tanulója, és a nyíregyházi Fight Team SE tagja. Felkészítőjük Rózsa Gábor.

A Bagolyvár lakói című rajzpályázat eredményhirdetése

Kategória: Eötvös hírek

Gratulálunk azoknak a diákjainknak, akik sikeresen szerepeltek a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár rajzpályázatán. Köszönet a felkészítő pedagógusok munkájáért!

Π-nap-i számválasztásos matematika verseny a Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézetének szervezésében

Kategória: Eötvös hírek

Π-nap-i számválasztásos matematika verseny a Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézetének szervezésében

A Nemzetközi Π-Nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π (pí) számnak az ünnepe, melyet 1988 óta március 14-én tartanak szerte a világban, mivel az aznapi dátum (03.14.) számjegyei két tizedesjegyig megegyeznek a matematikai π értékével (3,14...).

A Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézete – hagyományteremtési szándékkal - csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez, hogy felhívja a figyelmet a matematikára, mint tudományterületre, illetve hogy szorosabbá tegye az együttműködést a középiskolák és az intézet között.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2021 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel