Információk az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny I. fordulójáról

Kategória: Versenyek, 2024. február 05., hétfő

A verseny időpontja: 2024. február 13. kedd, 14 óra

A megoldásra 60 perc áll a versenyzők rendelkezésére.

A versenyzők saját iskolájukban, segédeszköz használata nélkül, nem francia szakos tanár felügyelete mellett, nyugodt körülmények között, a rendelkezésre álló idő szabad felhasználásával írják meg a feladatlapot. A feladatok megoldásához magyar nyelvű utasítást kapnak a tanulók.

A feladatlapokat a versenyzők megtartják, nem kell beküldeni. A megoldásokat a kódlapra kell beírni.

Csak a kék vagy fekete tollal kitöltött kódlapokat tudjuk elfogadni. Hibajavító nem használható!

Kérjük, hogy figyeljenek a tanulók az esztétikus, átgondolt munkára!

A kódlapokat a versenyt szervező intézmény címére legkésőbb a versenyt követő napon (2024. február 14. szerda) elsőbbségi küldeményként kell postára adni:
Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium,
Nagyné Mussó Judit
4400 Nyíregyháza Ungvár sétány 12.

Az elbírálás minden versenyző esetén azonos, kategóriánként azonos feladatok és azonos javítási útmutató alapján történik. Maximum 50 pontot érhetnek el a versenyzők. További információ a  Versenyszabályzatban. (eotvos.nye.hu/franciaverseny)

Az elért pontszám alapján a 7-8. osztályosok közöl az 1-6. helyezett versenyzőket díjazzuk. A 9-10. évfolyamosoknál az elért pontszám alapján kategóriánként 25 versenyző jut tovább a verseny 2. fordulójára, melynek időpontja 2024. április 9. (kedd) 14 óra. A 2. fordulón elért eredmény alapján kategóriánként az 1-10. helyezett tanulókat jutalmazzuk. A díjazott versenyzők eredményét a versenyt szervező iskola honlapján 2024. április 30-ig közzétesszük, a díjakat (oklevél, könyvjutalom) postázzuk. A további eredményeket elektronikusan (emailben) juttatjuk el a kapcsolattartóknak és felkészítő tanároknak. Pontazonosság esetén előre meghatározott szempontok (feladatok sorrendje) alapján kerül sor a helyezések megállapítására. (Ez a kódlap alján megtalálható.)

Eredményes felkészülést kívánunk!

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel