Népek tavasza verseny dobogósai lettek az Eötvös gyakorló diákjai

Kategória: Eötvös hírek

Népek tavasza verseny dobogósai lettek az Eötvös gyakorló diákjai

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 7. d osztályos tanulói (Papp Dorina Gréta, Szabó Hanna Míra, Vári Panna) a meghirdetett Népek tavasza országos történelem levelezőversenyen 2. helyezést értek el. (A kategória: 7–12. évfolyam tanulói.)

A verseny egy többoldalas feladatsorból, egyéni munkákból, s egy projekt, valamint egy extra feladatból állt.

A verseny online módon folyt a kialakult váratlan helyzet miatt. Felkészítő tanár: Fehér Ildikó.

Gyászol az Eötvös Gyakorlóiskola

Kategória: Eötvös hírek

Gyászol az Eötvös Gyakorlóiskola

Megrendülve és mély fájdalommal értesültünk arról, hogy iskolánk pedagógusa, Jászai Valéria Mária 2020. április 30-án, csütörtökön tragikus hirtelenséggel elhunyt. Egy élet elvesztését mindig döbbenet és mély fájdalom kíséri a hozzátartozók, a szerettek körében, de mi, Valéria közvetlen kollégái, munkatársai és nemkülönben az érettségire készülő tehetséges tanítványai ugyanezt éreztük az elmúlt napokban és éljük meg ma is. Nehezen érthető és felfoghatatlan, hogy iskolánk immár közel fél évtizede meghatározó pedagógusegyénisége, a mindig nyugodt, csendes, ugyanakkor sokszínű és munkáját óriási lelkesedéssel, s nemkülönben magas színvonalon végző kollégánk immár nincs, nem lehet velünk többé, s az égi magasságokból tekinthet csak le ránk.

Anyáknapi köszöntő

Kategória: Eötvös hírek

Kedves Édesanyák! Kedves Nagymamák! Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

Csodálatos napra ébredtünk, hiszen Anyák napja van ma! Ünneplőbe öltözött a természet is.
Az idei ünnep más, de mégsem. Hiszen az édesanya, a nagymamák, a család ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint eddig. Talán most még fontosabbat.
Gyermek, felnőtt tekintsenek egymásra nagy szeretettel, mondjanak néhány kedves szót!
Gondoljanak azokra is, akiket esetleg a távolság, s az adott helyzet miatt nem tudnak köszönteni!

Azt a tengernyi jóságot, s szeretetet, amit az édesanyától és a nagymamáktól kapunk meghálálni ez az egy nap kevés. Ezt tudjuk. A mindennapunkat kell, hogy áthassa a szeretet, a jóság, a tiszta, az őszinte gondolat, a megbecsülés, az odafigyelés.

Az iskolai falai között most nem tudjuk Önöket köszönteni a gyerekekkel, de fogadják szeretettel rövid, virtuális köszöntőnket!

Nyíregyházi iskola is szerepelt a Határtalanul döntőjében!

Kategória: Eötvös hírek

Nyíregyházi iskola is szerepelt a Határtalanul döntőjében!

Közel hatszáz anyaországi és külhoni magyar diák vett részt pénteken a Határtalanul középiskolai vetélkedő nagydöntőjén, melyet a járványügyi helyzet miatt virtuális formában tartottak meg.

„Népek tavasza” címmel digitális történelem versenyen vett részt az Eötvös Gyakorlóiskola csapata

Kategória: Eötvös hírek

„Népek tavasza” címmel digitális történelem versenyen vett részt az Eötvös Gyakorlóiskola csapata

Tantermen kívüli, digitális munkarendben került megszervezésre és megvalósításra a „Népek tavasza” című országos, történelem levelező csapaverseny, amelyen iskolánkból a 7.d osztály csapata vett részt.

Papp Dorina Gréta, Szabó Hanna Mira,Vári Dorina tanulók szorgalmas munkával készültek a megmérettetésre. A több oldalas feladatsor mellett színvonalas „digitális” munkát is készítettek a versenyre, amelyek cikkünk mellékleteként megtekinthetők.

Felkészítő tanár: Fehér Ildikó

Tájékoztatás a 2020-21-es tanév első évfolyamára történő beiratkozásról

Kategória: Eötvös hírek

Kedves Szülők!

Tisztelettel értesítjük Önöket, hogy a 2021 szeptemberében induló általános iskolai első osz-tályainkba történő beiratkozásra az emberi erőforrások minisztere által kiadott „2020. (III. 25.) EMMI határozat a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános isko-lai beiratkozásról” dokumentum által meghatározottak szerint kerül sor.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23 tiszteletere

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel