Eötvös tavaszi tárlat

Kategória: Eötvös hírek

Eötvös tavaszi tárlat

Kedves Diákok!

Az iskolánk kiállítást szervez a 8-12. évfolyamos tanulók számára. Ha van olyan alkotásod, amelyet szívesen megmutatnál másoknak is, bátran jelentkezz!

Beadási határidő: 2023. április 13.

Kiállítás megtekinthető: 2023. április 17-május 5.

Alkotások: rajz, grafika, festmény, plasztika, egyéb alkotás.

Tornászbemutató

Kategória: Eötvös hírek

Tornászbemutató

Kedves Szülők! Kedves Óvodások!

Szeretettel várunk minden iskolánk iránt érdeklődő óvodást és kísérőjét a 2023. április 3-án, hétfőn 14 órától a gyakorlóiskola tornatermében tartandó tornászbemutatóra.

Ezen alkalommal Nagy József tanár úr vezetésével, a testnevelés tehetséggondozásban résztvevő, alsó tagozatos diákok mutatkoznak be, egy látványos foglalkozás keretében.

Mindenkit szeretettel várunk!

Röplabda Diákolimpia Megyei Döntők az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Röplabda Diákolimpia Megyei Döntők az Eötvös Gyakorlóiskolában

Lányok:

A 9 nevezett csapatból, 3-an jutottak be a 2023. 03. 10.-én, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tornatermében megrendezett, megyei döntőbe. Az Eötvös lányainak, a házigazda Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, és a Báthory István Katolikus Óvoda Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumok lányaival kellett megküzdeni. A mieink hatalmas csatákat vívtak. Sokszor, kifejezetten szép játékkal, végül, a megyei Bronz érmet sikerült megszerezni! Nem volt könnyű az ide vezető útjuk, de meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtottak, és a döntőben sem hoztak szégyent az Eötvös Iskolára.

Forradalom legóból

Kategória: Eötvös hírek

Forradalom legóból

A Nyíregyházi Egyetem hirdette meg a azt a versenyt, amelynek feladata volt, hogy az 1848. március 15-én történt események egyikét LEGO elemek segítségével kellet bemutatni. A gyakorlóiskola 5.a,5.b osztály (13-as) napközis csoportjából 5 fő vett részt a megmérettetésen.

A verseny az online térben zajlott, és az ország bármely iskolájából várták a kreatív diákok pályaműveit. A Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovation Stúdió által koordinált verseny célja az volt, hogy az 1848. márciusi eseményekről tanultakat még jobban elmélyítsék a tanulók és a megszerzett tudást megörökítsék és feldolgozzák LEGO eszközökkel.  Egy maximum 50x50cm nagyságú építmény elkészítését és az arról készült videót várták a csapatoktól.

Siker az országos kémiaversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Siker az országos kémiaversenyen

Szuhi Dániel, iskolánk 10. a osztály kémia tagozatos tanulója ebben a tanévben is bejutott a Kaposváron megrendezett II. Kontra József Országos Kémia Verseny döntőjébe. Ebben a tanévben a több fordulós döntőben az országos negyedik helyezést sikerült elérnie. Gratulálunk Daninak és felkészítő tanárának, Szuhi Erikának az ismét elért kiváló eredményhez.

Második helyezés a történelem tanulmányi versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Második helyezés a történelem tanulmányi versenyen

Duliczki Dóra 9.a osztályos tanuló az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ szervezésében meghirdetett Savaria országos tanulmányi történelem versenyén a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei fordulóban a 9. évfolyamosok kategóriájában az előkelő 2. helyezést érte el. Felkészítő tanára: Árva Monika

"Te magad légy a változás, amit látni akarsz a világban!"

Kategória: Eötvös hírek

A Víz Világnapja

Iskolánk rendkívül fontosnak tartja diákjai környezettudatos nevelését, a jövő generációjának szemléletformálását a fenntarthatóság jegyében.

A víz világnapját 1993 óta, minden évben március 22-én tartják és arra hivatott, hogy  az édesvizek fontosságára és a vízkészlet megóvására emlékeztesse a Föld bolygó lakosságát.

Intézményünkben ezen alkalomból az alsó tagozatos diákjainknak projekthetet szerveztünk.

Az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi verseny eredményei

Kategória: Versenyek, Eötvös hírek

Az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi verseny eredményei

A Nyíregyházán 17. alkalommal, az Eötvös Gyakorlóiskolában 13. alkalommal meghirdetett Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny a 2022/2023-as tanévben egy írásbeli forduló lebonyolításával valósult meg, melyre 2023. február 14-én került sor. A versenyre 6 kategóriában, 58 iskolából, 853 tanuló nevezett.

„Fényesebb a láncnál a kard”

Kategória: Eötvös hírek

„Fényesebb a láncnál a kard”

2023. 03. 21-én a 9.b. osztályos tanulók a Kállay Gyűjtemény 1848-49-es relikviák Kulcsár Róbert magángyűjteményéből c. időszaki kiállítását tekintették meg és interaktív eszközökkel (pl.: VR szemüveg, kvíz szőnyeg) a kezdetektől a rendszerváltásig átvezetve megismerkedtek városunk történetével is.

Szilágyi Ágnes és Fehér Ildikó

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel