Városi Orosz Nyelvi Csapatverseny az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

Városi Orosz Nyelvi Csapatverseny az Eötvösben

2024. április 9-én került megrendezésre hagyományteremtő céllal a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban az első Városi Orosz Nyelvi Csapatverseny. A 10-11. évfolyamosok számára meghirdetett verseny célja, hogy a tanulók számot adjanak az orosz nyelv tanulása során Oroszországról megszerzett civilizációs ismeretekről, a versenylehetőség által a tehetséges tanulókat felkutassuk és támogassuk az orosz nyelv iránti pozitív attitűd és érdeklődés fenntartását. A verseny egyfordulós volt. A belépő a versenyzők által elkészített, a csapat nevét, a tagokat felsoroló és az orosz szimbólumokra utaló menetlevél volt. A hat állomáson a csapatok az élmény pedagógia módszereit sem mellőzve az Oroszországról eddig szerzett ismereteikről adtak számot. A résztvevők megmérettették magukat az orosz konyha kulináris sajátosságairól, az ország földrajzi adottságairól, történelmi nagyjairól, zenei örökségéről, híres nevezetességeiről és szimbólumairól szerzett ismereteikről. A jó hangulatú versenyen senki sem unatkozott egy percet sem. A díjazottak oklevélben, könyv- és tárgyjutalomban részesültek. A feladatok gyors javítása és ezek összegzése után az alábbi végeredmény született:

ELTE Savaria országos történelem tanulmányi verseny eredménye

Kategória: Eötvös hírek

ELTE Savaria országos történelem tanulmányi verseny eredménye

A Eötvös Lóránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ által a 2023-2024. tanévben meghirdetett és megszervezett Savaria országos történelem tanulmányi versenyen Duliczki Dóra 10. a osztályos tanuló kitartó és szorgalmas felkészülésének köszönhetően vármegyei 3. helyezést ért el. Országos összesítésben a 326 résztvevő között pedig az igen előkelő 33. helyen végzett. Felkészítő tanára: Árva Monika

Nemzetközi siker

Kategória: Eötvös hírek

Nemzetközi siker

2024.04.06.-án a Svájcban megrendezésre kerülő Nemzetközi Kyokushin Karate versenyen korcsoportjában Gyurcsán Tibor Balázs 7. b osztályos tanuló 1. helyezést ért el!

A versenyző a nyíregyházi Fight Team HSE tagja, felkészítője Bencze Antal.

Molnár Ildikó

Magyarországi Guinness Rekordban citerásaink

Kategória: Eötvös hírek

Magyarországi Guinness Rekordban citerásaink

2024. április 13-án Nyíregyháza-Sóstóhegyen a LEGTÖBB CITERÁS EGYSZERRE MUZSIKÁLÁSÁNAK REKORDJÁT sikerült elérni. 201 citerás játszott együtt, diákjaink, egy régi tanulónk és tanáruk részvételével:

Gyureskó Dóra (7.b), Kiss Boglárka (7.b), Kósa Tamás ((8.b), Lipécz Viktória (8.a ) és Szabó Eszter (régi diák)
tanár: Dr.Szabóné Bugán Ágnes Marianna

Különleges, felejthetetlen élmény volt, köszönjük a szervezők munkáját és a szülők támogatását!

X. Országos Baptista Sakk Kupa

Kategória: Eötvös hírek

 X. Országos Baptista Sakk Kupa

Nagyhalászban került megrendezésre 2024. 04.12-én a Baptista Sakk Kupa, ahová az ország minden tájáról érkeztek versenyzők az óvodástól egészen a senior korosztályig. Az egész napos megmérettetésen ismét sikerült érmeket, kupákat és díjakat hazahozni tehetséges fiataljainknak. A svájci rendszerű versenyen 7 forduló alapján elért eredmény döntötte el, hogy ki állhatott fel a dobogóra.

Harmadik helyezést ért ez I. korosztályban Takács Nimród (2.B) 4,5 ponttal, ezüstérmet szerzett a III. korcsoportban Takács Armand (5.A) 5 győzelemmel.

Budapest-a forradalmak városa

Kategória: Eötvös hírek

Budapest-a forradalmak városa

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium két tanulója Nagy Jázmin Emma és Baranyi Patrik 8.b osztályos tanulók 2024. 04.11-én a Budapesten megrendezésre kerülő országost történelmi versenyen vettek részt.

A tanulók a verseny során két témán belül mutatták meg tudásukat:

Az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményei Pest-Budán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, a forradalmat követő megtorlás

Az országos versenyen a tanulók 9. helyezést szereztek.

Jeneiné Duli Mónika

Fogadóóra

Kategória: Eötvös hírek

Fogadóóra

Tisztelt Szülők!

A fogadóóra időpontja: 2024. április 15. (hétfő)
1-4. évfolyam: 17.00 óra,
5-12. évfolyam: 17.30 óra.

Tanári siker a Medve Matek csapatversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Tanári siker a Medve Matek csapatversenyen

2024. április 9-én az Eötvös Gyakorlóiskolát 10 csapat képviselte a Medve Matek szabadtéri versenyen a Bujtosi Városligetben. A résztvevőknek okostelefon segítségével kellett bekül-deni az izgalmas feladatok megoldásait a liget bizonyos pontjaira érkezve. Így volt olyan csapat, amelyik 5 km-t is gyalogolt ezen a rendezvényen. Harmadik-negyedik osztályos ta-nulóink koala kategóriában mérték össze tudásukat. Tanári csapatunk: Bacskainé Riegel Enikő, Bere Andrea, dr. Juhászné Molnár Tünde ursa major kategóriában 3. helyezést ért el. Külön öröm, hogy a díjat a versenyszervezők nevében Sinkáné Papp Mária adta át, aki isko-lánk nyugdíjas pedagógusa.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Tanulmányi kirándulás Párizsban

Kategória: Eötvös hírek

Tanulmányi kirándulás Párizsban

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 22 tanulójával 2024. március 23-28. között párizsi tanulmányi kiránduláson vettünk részt.

A „Fény városának” utcáin sétálgatva, a nevezetes helyek felkeresése során bepillantást nyerhetünk a francia kultúrába, a franciák mindennapi életébe, és különleges élmény volt a francia nyelvi környezet megélése is.

Az utazás különlegességét az adta, hogy ezúttal repülőgéppel jutottunk el a francia fővárosba. Több diák az Air France légitársaság fedélzetén élhette át első alkalommal a repülés csodálatos érzését.

Érkezésünk napján Párizs kicsit hűvös és esős idővel fogadott minket. A repülőtérről autóbusszal utaztunk a belvárosba, majd metróra szálltunk, hogy eljussunk a Bastille tér közelében található szálláshelyre. Egy kis pihenő után felfedeztük a környéket, megkóstoltunk néhány francia specialitást.

Röplabda Vármegyei döntőben szerepelt iskolánk 3 csapata

Kategória: Eötvös hírek

Röplabda Vármegyei döntőben szerepelt iskolánk 3 csapata

2023 decemberétől folyamatosan kerültek lebonyolításra 3 korcsoportban a lány röplabda vármegyei elődöntők, ahol iskolánk csapatai sikeresen szerepeltek mindhárom korcsoportban, így 2024. március 12. -18. között megrendezésre kerülő Vármegyei döntőben is újra megmérkőzhettünk.

A legkisebbek, III. korcsoportban, életük első döntőjén szerepeltek, ahol ügyesen küzdöttek és végül a 4. helyezést szerezték meg.

A csapat tagjai: Nagy Csenge, Varga Patrícia, Tóthfalusi Panka, Müller Mira, Jónás Kitti, Márton Panna (5.c), János Réka, Antal Luca, Lipécz Zsófia, Kovács Sára (6.a)

IV. korcsoportban az elődöntőkben az egyik legnagyobb ellenféllel sikerült a harcot felvenni, ahol a 3 fordulóból kétszer sikerült győzedelmeskednie a csapatnak. A döntőben sajnos a szerencse nem állt mellénk, de így is szép játékkal a 3.helyet sikerült megszerezni.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel