Szeretsz olvasni és rajzolni?

Kategória: Eötvös hírek

Szeretsz olvasni és rajzolni?

Iskolánk könyvtára idén is meghirdette rajzpályázatát azoknak az 1-4. osztályos tanulóknak, akik szeretnek olvasni és rajzolni! „Kedvenc mesehősöd vagy kedvenc meséd” egy részletét rajzolták le a gyerekek bármilyen technikával. A pályázatra nagyon sok alkotás érkezett, melyet szakmai zsűri segítségével értékeltek a szervezők.

Úszás Diákolimpia Megyei Döntő - az Eötvös Gyakorlóiskola eredményei

Kategória: Eötvös hírek

Úszás Diákolimpia Megyei Döntő - az Eötvös Gyakorlóiskola eredményei

2022. február 6-án, Nyíregyházán a városi Eissmann sportuszodában került megrendezésre a III.- VI. korcsoportos Megyei Úszás Diákolimpia Döntője.

Az iskolánkat képviselő diákok egyéni (100 m gyors-, mell - és hátúszás) és váltó számban indulhattak. Minden versenyző a nevezett versenyszámában, a lányok pedig a váltóban is kitettek magukért, a lehető legjobb tudásuk szerint teljesítették a távokat. Versenyszámukban I. helyezést értek el, ezzel a március 19-20-án megrendezésre kerülő Országos Döntőbe jutottak:
Simon Loretta: 100 méter gyorsúszTörök Ninetta: 100 m mellúszás

Az Eötvös Gyakorlóiskola felajánlása az ukrajnai menekülteknek

Kategória: Eötvös hírek

Az Eötvös Gyakorlóiskola felajánlása az ukrajnai menekülteknek

Az Ukrajnában sajnálatosan kialakult háborús helyzet és állapotok miatt bajba került és szülőföldjüket, a hazájukat ideiglenesen elhagyni kényszerülő, s hajlék nélküli emberek és gyermekek támogatására, megsegítésére az intézményünkben működő Eötvös Gyakorlóiskola Diák Egyesülete a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve ideiglenes jelleggel szálláslehetőségként felajánlja az Egyesület tulajdonában levő Boldogkőváralján található „kulcsos ház” – át az arra rászoruló menekülteknek.

Adománygyűjtés az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Kedves Szülők!

Az Ukrajnában sajnálatosan kialakult háborús helyzet és állapotok miatt bajba került emberek és gyermekek megsegítésére intézményünk az Eötvös Gyakorlóiskola a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve karitatív adománygyűjtést szervez.

A karitatív szervezetek tájékoztatása alapján a beregi és szatmári térségben tartózkodó menekültek és a kollégiumokban elhelyezett középiskolás diákok ellátása érdekében az alábbi adományok felajánlását várja iskolánk:

 • kis kiszerelésű szeletelt tartós kenyér, vákuum csomagolt felvágott (mentes ételek is!),
 • müzli szelet, croissant, kekszek, csokoládé (mentes ételek is!),
 • kisüveges ásványvíz, vitaminnal dúsított ital, kis dobozos gyümölcslé,
 • konzervek,
 • bébiétel, pelenka, popsitörlő,
 • tisztálkodó szerek (10 db-os papírzsebkendő, tusfürdő - kis méretű, akár utazó is, sampon, fogkefe, fogkrém, női higiénés termékek),
 • kis kiszerelésű kézfertőtlenítő, egyszer használatos gumikesztyű,
 • évszaknak megfelelő gyermek és női ruházat, cipő
 • középiskolás korosztálynak való fehérnemű, zokni, ruha,
 • plédek, paplan, párna, takaró (csak új),
 • törölköző,
 • 160 1-es szemeteszsák,
 • információs anyagok sokszorosításához papír.

Az adományok leadhatók a 105. irodában Rebenyák Erika ifjúságvédelmi felelősnek, vagy elhelyezhetők aziskolai porta előtt megtalálható dobozban.

Önzetlen támogató felajánlásaikat ezúton tisztelettel köszöni az:

Iskolavezetés

Farsang az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

A téltemetés, a farsangi jelmezes vidám délután hagyományos programja a gyakorlóiskola diákönkormányzatának. Nem maradt ez el ebben az esztendőben sem. Február 17-én került megrendezésre az osztályok farsangi mulatsága. Sajnos a járványhelyzet miatt az alsó tagozat közös programjától el kellett tekintenünk, de a gyerekek így is egy vidám délutánt tölthettek együtt.

Farsang - Eötvös Gyakolróiskola

Információk az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyről

Kategória: Versenyek

A verseny időpontja: 2022. február 15. (kedd) 14 óra.

A feladatok megoldására 60 perc áll a versenyzők rendelkezésére.

A versenyzők saját iskolájukban, segédeszköz használata nélkül, nem francia szakos tanár felügyelete mellett, a rendelkezésre álló idő szabad felhasználásával írják meg a feladatlapot.

A megoldásokat kódlapra kell beírni. A feladatlapokat a versenyzők megtartják, azokat nem kell beküldeni.

Csak a kék vagy fekete tollal kitöltött kódlapokat tudjuk elfogadni. Hibajavító nem használható!

Kérjük, hogy figyeljenek a tanulók az esztétikus, átgondolt munkára!

Farsangi álarckészítő pályázat

Kategória: Eötvös hírek

Kedves Gyerekek!

A farsangnak elengedhetetlen része a jelmez és az álarc.

Ezen alkalomból álarckészítő versenyt hirdetünk alsó tagozatos gyermekek számára. Célunk, hogy a farsang idejére minél hangulatosabbá tegyük az iskolánkat az alkotásaitokkal! Az igényesen elkészített álarcok kiállításra kerülnek, s a három legpompázatosabb alkotást beküldő művész tárgyi jutalomban részesül!

Az Eötvös Gyakorlóiskolából franciaországi egyetemekre

Kategória: Eötvös hírek

Tájékoztatás a francia kormány ösztöndíjprogramjáról

Az Eötvös Gyakorlóiskolából franciaországi egyetemekre

Bob Kaba Loemba a Francia Nagykövetség Ösztöndíj Irodájának vezetője, a magyarországi Campus France Iroda vezetője tett látogatást a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

A francia vendég országjáró körútja első állomásaként 2022. január 25-én iskolánkban előadást tartott a francia nyelvet tanuló középiskolásoknak az Ösztöndíj Iroda munkájáról, a Francia Kormány Ösztöndíj Programjáról és a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről.

Siker a Nyíregyházi Rendőrkapitányság rajzpályázatán

Kategória: Eötvös hírek

Siker a Nyíregyházi Rendőrkapitányság rajzpályázatán

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság által kiírt "Közlekedj biztonságosan a Mikulással!" rajzpályázatra több mint 80 rajzot készítettek az Eötvös Gyakorlóiskola tanulói. Mivel a legtöbb alkotás iskolánkból érkezett, így minden pályázó jutalomban részesült, melyet személyesen adtak át a rendőrség dolgozói.

Különdíjban részesült iskolánk két tanulója, Juhász Mira (2.c) és Takács Emma Róza (4.c).

Szívből gratulálunk a minden tanulónak, aki elkészítette a rajzát és Durbák Éva tanítónőnek, aki koordinálta a rajzversenyt és felkészítette a gyermekeket!

Törpavató

Kategória: Eötvös hírek

Az Eötvös Gyakorlóiskolában több éves hagyomány már, hogy az első évfolyamra járó gyermekeket, egy vidám műsor keretében iskolai polgárokká, "TÖRPÖKKÉ" avatjuk. Az osztályok színes, ötletes bemutatkozása után a tanulók leteszik a „TÖRPESKÜT”, ahol megfogadják, hogy szorgalmas, ügyes, jó magaviseletű tanulói lesznek a gyakorlóiskolának.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2021 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel