Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

Kategória: Eötvös hírek

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

A 2016/17-es tanévben Nyíregyházán 11. alkalommal megszervezett verseny szóbeli fordulóját 2017. április 28-án, pénteken rendeztük iskolánkban.

Vándorkiállítás a reformáció 500 éves évfordulóján

Kategória: Eötvös hírek

Vándorkiállítás a reformáció 500 éves évfordulóján

2017 a reformáció 500 éves évfordulója. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség, a reformáció 500 éves évfordulójának alkalmából, a reformáció szellemi örökségének jegyében szervezte meg a kiállítást.

A kiállítás célja, hogy bemutassa a Felső-Tisza-vidék közép- és a reformáció korának művészeti örökségét. Iskolánkban 2017. április 26-tól május-3-ig látható a kiállítás, melyet Deák Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője nyitott meg. A megnyitó után a 9-10. osztályos diákok egy előadáson is részt vettek.

A XXII. Országos Anyanyelvi Tanítási Verseny sikere

Kategória: Eötvös hírek

A XXII. Országos Anyanyelvi Tanítási Verseny sikere

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyt hirdetett, a Reformáció 500. évfordulójának tiszteletére. A versenyre a határon túlról is érkeztek, így nyolc egyetem hallgatói versenyeztek igen erős mezőnyben. A Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézetének pedagógusai és az Eötvös Gyakorlóiskola szakvezető tanítói által felkészített Dudás Kinga IV. évfolyamos tanítóképzős hallgató harmadik helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez, köszönjük Dudás Kinga hallgató, és az őt felkészítők: Tóthné dr. Szűcs Éva, Kovácsné Kiss Erzsébet, Tanczer Henrietta munkáját!

Eötvösös sikerek az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös sikerek az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium két diákja is kiemelkedően teljesített a Magyar Kémikusok Egyesülete jóvoltából Szegeden megrendezett Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny országos fordulóján. Répási Marcell 10. a osztályos tanuló (felkészítő tanára Hajdu Brigitta) 2. helyezést ért el és Korpai Nóra 10. c osztályos diák (felkészítő tanára Sarka Lajos) is kiválóan szerepelt. A verseny írásbeli fordulóból és laborgyakorlatból állt, s csak a legtöbb pontot elért versenyzők bizonyíthatták tudásukat a szóbelin egy megadott téma kifejtésével. Marcell a szóbelin az egyetemi tanárokból álló zsűri és a versenyen megjelent többi diák és tanár előtt is bizonyította, hogy érti és tudja a kémiát. Összesítésben második lett.

Gratulálunk az elért teljesítményhez iskolánk tanulóinak és felkészítő tanáraiknak!

Aerobik sikerek a Diákolimpia Döntőjén

Kategória: Eötvös hírek

Aerobik sikerek a Diákolimpia Döntőjén

Április 22-én szervezte meg a MATSZ Aerobik szakága az Országos Diákolimpia Döntőjét Szarvason, ahol iskolánk aerobikos lányai igen erős mezőnyben 3. helyezést értek el. 

Az Eötvös CH UP 2 csapata: Sárosi Kira 5/a., Szepesi Gréta Panna 5/a., Csépke Szinta 6/a., Antalóczy Nóra Lili 7/a.

A lányok most gőzerővel készülnek a Magyar Kupa sorozat 2. fordulójára, mely Nyíradonyban kerül megrendezésre.

Táncos sikerek

Kategória: Eötvös hírek

Táncos sikerek

Kiváló eredménnyel szerepeltek a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló táncos lányok. 2017. 04. 09-én tiszavasváriban megrendezett Revolution Dance Cup. nemzetközi és országos minősítő táncversenyén: Papp Árnika 2 d. osztályos tanuló szólóban. Ezüst minősítést és szponzori díjat nyert, trióban Fodor Lili 4 b., Tóth Luca 5 c., Vadas Zsuzsa 5 c. osztályos tanulók. Bronz minősítést és szponzori díjat kaptak. Miskolczi Mária felkészítő tanári díjban részesült.

Országos első helyezést ért el Barna Bianka

Kategória: Eötvös hírek

Országos első helyezést ért el Barna Bianka

2017. április 11-én rendezték Gödöllőn az Diákolipia Mezeifutás Országos döntőjét, ahol iskolánkat 6 tanuló képviselte. A 4.d osztályból Barna Bianka Dorottya egyéniben, míg a fiúk csapatban (Zajácz Ákos, Cseszlár Attila, Vadas Vince, Ádámszki Milán) és az 5.c osztályos Pelle Levente vett részt a versenyen.

A II. korcsoportban 230 lány megelőzve Barna Bianka Dorottya nyerte meg a döntőt. Iskolánknak a legfényesebb érmet hozta el. Gratulálunk ehhez a kivételes sikerhez!

Eötvösös siker a Cinegekirály versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös siker a Cinegekirály versenyen

A Móra-napok keretében megrendezett „Cinegekirály” megyei természetismereti versenyen az iskolánkat képviselő, 3.a osztályos tanulókból álló csapat a 2. helyen végzett.

A csapat tagjai: Gál Eszter, Ónodi Gábor, Tomori Lili. Felkészítő tanár: Kondorosi Gitta.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Kiemelkedő siker az Éneklő Ifjúság megyei minősítő versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk, főként alsó tagozatosokból álló, Eötvös Gyermekkara 2017. április 5-én Arany diploma minősítést szerzett a nyíregyházi Kodály Zoltán általános Iskola Kodály hangverseny-termében megrendezett kórustalálkozón.

A korábbi évekhez képest sikerült elérniük egy újabb lépcsőfokot, hiszen a korábbi évtizedekben a kórus az Arany minősítésnél még soha nem jutott feljebb.

Húsvét

Kategória: Eötvös hírek

Húsvét

Húshagyókedden, hamvazószerdán a farsangi díszek a szekrény mélyére kerültek, lelkünk mélyén pedig, a böjti időszakkal a Húsvétra készülünk.

A Húsvét ünnepéhez hozzátartozik a szépen írott tojás, amely legősibb jelképeink közé tartozik. Az élet, a termékenység, az újjászületés szimbóluma. A tojásban már benne rejtőzik az új élet lehetősége, átmenet a nem létből a létbe. A fa megjelenítése a népművészetben - életigenlésként, a folytonosság jelképeként - az életfára utal.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel