Tanítási verseny az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Tanítási verseny az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézete és az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az idén is meghirdetette hagyományos tanítási versenyét a végzős tanító szakos hallgatók számára. Számos tervezet közül választotta ki a zsűri a legjobb hetet, melyeket a versenyzők a gyakorlatban is megvalósítottak november 14-e és 17-e között.

A Nemzeti VERSeny döntőse Tapia-Soto Christina

Kategória: Eötvös hírek

A Nemzeti VERSeny döntőse Tapia-Soto Christina

​Iskolánk 10.b osztályos tanulója ​Tapia-Soto Cristina két nehéz forduló után bejutott a Nemzeti VERSeny országos döntőjébe, ​így​ ​november ​13-án a Nemzeti Színházban ő is részese volt a ​ nívós verseny ​döntő​jé​nek. Igaz, nem nyert el helyezést​ de​ óriási teljesítmény volt ebben a kemény feltételeket állító, rangos versenyben több mint 200 jelentkező közül bekerülni a 25 döntős közé​. ​ Christina ​szép teljesítményéhez gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Erdélyi ciripelő

Kategória: Eötvös hírek

Erdélyi ciripelő

A Sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézmény adott otthont 2016. október 13-án a Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület által meghirdetett „Ciripelő” mese, népdal, vers- és prózamondó versenynek. Iskolánkat Vitál Bianka, 3.c osztályos tanuló képviselte, s a 2. helyezést érte el. Színvonalas teljesítményének jutalmául az Igrice Egyesület vendégeként részt vehetett egy háromnapos erdélyi kiránduláson november 4-e és 7-e között. Az utazás fő célja a „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő” versenyen való szereplés volt, ahol a kiutazó legjobb 9 tanuló a székelyföldi fiatalokkal mérhette össze tudását. Ezen a versenyen Bianka megnyerte az 1. díjat.

Teljesítményéhez gratulálunk!

Verébavató az 5. évfolyamon

Kategória: Eötvös hírek

Verébavató az 5. évfolyamon

2016. november 10-én iskolánk nyolcosztályos gimnáziumi tagozatának ötödikes tanulói számára Verébavató ünnepséget tartottunk, ahol a „kis verebek” egy-egy osztályprodukcióval mutatkoztak be a megjelent szülőknek, pedagógusoknak és a felsőbb éves gimnáziumi tanulóknak, majd egy humoros eskütétellel, a Verébkönyv aláírásával, ill. a 6. évfolyam által készített emléktárgy átadásával „pecsételődött meg” az 5. a, b és c osztály 99 tanulójának gimnáziumi tagsága az Eötvös Gyakorlóiskolában.

Hajrá Eötvös!

Kategória: Eötvös hírek

2016. november 5–6-án Budapesten rendezték az aerobik Magyar Kupa Döntőt, melyre az egész éves teljesítményük alapján kategóriánként a legjobb 6 csapat kvalifikálhatta magát.Az Eötvösös trio basic kategóriában a 2. helyen végzett: Dudás Dalma 9.a, Takács Dorka 8.a, Szepesi Dorina 7.a. Step kategóriában 2. hely: Szepesi Gréta, Sárosi Kira. Challange kategóriában 3. hely: Szepesi Mira, Kovács Eszter, Duliczki Dóra.

Gratulálunk a szép sikerhez a versenyzőknek és köszönjük Takácsné Gaál Krisztina felkészítő munkáját.

Citerásaink sikere

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk Tűzliliom Együttese 2016. november 5-én a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjének gyermek-ifjúsági kategóriájában a legmagasabb fokozatot, a Nagydíjat nyerte el és különdíjként egy citerát.

Gratulálunk a citerás gyermeknek és Szabóné Bugán Ágnes tanárnőnek aki felkészítette őket.

Tök jó napok!

Kategória: Képes hírek

Tök jó napok!

Ha ősz, akkor sütőtök! Minden formában és mennyiségben!

Intézményünkben a töklámpás faragásának megfelelően kiállítást rendeztünk. Egyediségét növelte a különleges formákra faragott és díszített lámpások.

Élménydús utazás Csehországban

Kategória: Eötvös hírek

Élménydús utazás Csehországban

Iskolánk 8-10. osztályos diákjainak és pedagógusainak 45 fős csoportja 2016. október 27-29-e között tanulmányi  kiránduláson vett részt Csehországban.

Az Eötvösben nagy hagyománya van az országismereti kirándulásoknak és a természetjárásnak is. Ezen utazás keretében célunk volt Prága főbb nevezetességeinek megismerése, a tanulók történelmi, földrajzi ismereteinek bővítése, valamint a Cseh Svájc nevet viselő Nemzeti Parkban tett gyalogtúrával a természetjárás népszerűsítése.

Vezetőpedagógusok és szakmódszertanosok országos módszertani konferenciáján vettek részt az Eötvös Gyakorlóiskola tanárai

Kategória: Eötvös hírek

Vezetőpedagógusok és szakmódszertanosok országos módszertani konferenciáján vettek részt az Eötvös Gyakorlóiskola tanárai

A konferenciát 2016. október 14-15-én, Szekszárdon tartották „Hagyományok és újítások a köznevelésben és a gyakorlati képzésben”címmel A konferencia két napja alatt öt szekcióban 90 előadás hangzott el. Ezek az előadások, bár különböző tantárgyak tanításának lehetőségeit elemezték, megegyeztek abban, hogy az X, Y, Z és alfa generáció együttes iskolai jelenléte miatt a tanítási módszereket állandóan igazítani kell a tanítványok igényeihez. A hagyományos módszerek előnyeit megtartva a tanároknak meg kell ismerniük és fel kell használniuk tanítványaik technikai tudását, élni kell az internet, az iPAD, az okostelefon stb. nyújtotta lehetőségekkel. A konferencia résztvevői bemutatták, hogy megfelelő programokkal, projektekkel, a tanítás és a tanulás „játékosításával”, új módszerek kidolgozásával és alkalmazásával meg lehet nyerni a tanulókat a tudáselsajátítás ügyének.

A legjobb megyei középiskolák között az Eötvös Gyakorlóiskola

Kategória: Eötvös hírek

A legjobb megyei középiskolák között az Eötvös Gyakorlóiskola

Ismét összevetette egymással a hazai középiskolákat a HVG hetilap, s a legjobb százba négy Szabolcs megyei középiskola is bekerült, köztük a Nyíregyházi Egyetem Eötvös Gyakorlóiskolája is. A gyakorlóiskolák között az országos rangsorban a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 8. helyen végzett.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel