Bálint kapta az egyetlen magyar kvótát az idei Gymnasiade-ra

Kategória: Eötvös hírek

Bálint kapta az egyetlen magyar kvótát az idei Gymnasiade-ra

Iskolánk tanulója, a 10.b osztályos Závaczki Bálint képviseli iskolánkat, Nyíregyházát és a golfsportot a középiskolások világjátékán, a Gymnasiade-n Marrakeshben, a magyar delegáció tagjaként.

A Gymnasiade rendezvényt az Olimpia „kisöccsének” nevezik, a „nagyobb testvér”, az Universiade mellett. 1974 óta rendezik meg két évente, az idei évben Marokkóban 46 ország 2600 sportolója méri össze tudását 16 sportágban. Ezzel ez az esemény korosztályi szinten a legmagasabban kvalifikált verseny. A sportágakhoz ebben az évben csatlakozott a golf, mint ahogyan az Olimpián is visszatért.

Siker az országos tanítási versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Siker az országos tanítási versenyen

2018. április 23-25. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetem 23. alkalommal rendezte meg Országos Anyanyelvi Tanítási versenyét.

A versenyen kilenc egyetem – közöttük határon túli egyetemek – hallgatói tartottak tanítási órát a DRHE Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában Az órákat független, háromtagú zsűri értékelte. Az idei verseny témája a mesefeldolgozás volt. Az értékelési szempontok között szerepelt többek között az is, hogy a mese élményként jelenik-e meg a gyermekek számára, s a tanító hogyan tudja még felemelőbb élménnyé tenni a mese megismerését.

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

Kategória: Versenyek

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

A 2017/18-as tanévben Nyíregyházán 12. alkalommal megrendezett verseny szóbeli fordulóját 2018. április 27-én, pénteken szerveztük iskolánkban.

A 7-10. osztályosok részére meghirdetett kétfordulós versenyt a Nemzeti Tehetség Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósítottuk meg.

Levente sikere

Kategória: Eötvös hírek

Levente sikere

Kiss-Juhász Levente 6.e osztályos tanuló a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny 6. évfolyamán megyei 2. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Sinkáné Papp Mária.

Eredményéhez gratulálunk!

Pál György szavalóverseny

Kategória: Eötvös hírek

Pál György szavalóverseny

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete „Az élet szép... tenéked magyarázzam?" címmel Pál György Regionális szavalóversenyt rendezett középiskolások részére, melyen Kopasz Kornélia 12. a osztályos diákunk II. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Ficzéné Kovács Zsuzsanna

Szeretettel gratulálunk!

Négy érem az úszóversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Négy érem az úszóversenyen

2018. április 7-én szervezték meg Budapesten a Látássérültek országos Diákolimpiai Úszóversenyét, ahol Lajtos Hanna, iskolánk 5.a osztályos tanulója korcsoportjában 4 érmet is szerzett:

Csapatban: 4x25 m váltó I. hely

Egyéniben: 25 m mellúszás II. hely
25 m gyorsúszás II. hely
25 m hátúszás III. hely

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenye

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk 2018. április 06-án részt vett a nyírbátori Báthory István Katolikus Ált. Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium által szervezett Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenyén, ahol a régió 8 köznevelési intézményének – nyolcosztályos gimnáziumi képzésében résztvevő – tanulói mérték össze tudásukat. Az Eötvösös diákok 11 db első helyezést, 5 db második helyezést és 10 db harmadik helyezést szereztek, mellyel a résztvevő iskolák összesített versenyében a 3. helyen végzett az intézményünk.

A legjobb egyéni teljesítmények és az iskolák által elért összesített eredmények a mellékelt táblázatokban olvashatók.

Gratulálunk a szép eredményekhez, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

Cinegekirály vándordíj az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

Cinegekirály vándordíj az Eötvösben

A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola „Cinegekirály” megyei természetismereti és természetvédelmi versenye 2018.április 12-én került megrendezésre. Az Eötvös Gyakorlóiskola 3. osztályosainak csapata – Gyureskó Szabolcs 3.b, Szalmás Dániel 3.a, Székely Bence 3.b – 1. helyezést ért el. A harmadik évfolyamosoknak járó vándordíj mellett ajándék belépőjegyet kaptak a Nyíregyházi Állatparkba.

Felkészítő tanáruk: Fábiánné Puskás Erika

Gratulálunk az eredményhez!

Versmondó verseny a költészet napja alkalmából

Kategória: Eötvös hírek

Versmondó verseny a költészet napja alkalmából

Az iskolai könyvtár szervezésében 2003- tól minden évben versmondó versennyel emlékezünk meg a költészet napjáról. Ebben az esztendőben a versenyen 36 alsó tagozatos diák adta elő nagyon színvonalas szavalatát. A versenyzők jól felkészültek a megmérettetésre, hiszen a zsűri, sok, új, vidám, érdekes verset hallhatott. A színvonalas felkészüléshez a diákoknak, az őket felkészítő tanító néniknek, az odafigyelő szülőknek csak gratulálni lehet. A zsűri tagjai Dr. Dobány Zoltánné, Farkasné Baráth Gabriella, Papp Attila voltak. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki munkájával, felkészültségével hozzájárult a délután sikeréhez.

„Barátod az internet – Hogyan segít, hogy művelt is legyél?”

Kategória: Eötvös hírek

„Barátod az internet – Hogyan segít, hogy művelt is legyél?”

2018. március 27-én rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara által szervezett „Barátod az internet – Hogyan segít, hogy művelt is legyél?” c. tanulmányi verseny országos döntőjét, ahol Lehel Bernadett, iskolánk 12.a osztályos tanulója – 172 versenyző diákból – a legjobb 10 között végzett.
Felkészítő tanára: Molnárné Kiss Ildikó

Gratulálunk a szép eredményhez!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel