Röplabda Diákolimpia Megyei Elődöntő az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek, 2023. február 22., szerda

A röplabda diákolimpiai lebonyolításában minden évben jelentős szerepet vállal és játszik a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az iskolánk ebben az évben is otthont adott a megyei elődöntőnek 2023. február 15-én, a fiú és a lány kategóriában egyaránt.

Az idei esztendőben 9 csapat nevezett a lányoknál, 3 csoportban, csoportonként 3 csapattal bonyolítottuk le a megyei elődöntőket. Minden csoport 2 fordulót játszott, ennek eredménye alapján a csoportelsők jutottak be a megyei döntőbe. Az Eötvösös lányok az első fordulóban, egy győzelem és egy vereséggel várták a folytatást. Hajdu-Bibliák Veronika tanárnő – a lányok edzője – nagyon pozitívan és optimistán ítélte meg a helyzetet a második forduló előtt. Az első mérkőzések nagyon szorosak voltak, így még bátran reménykedhettek lányaink a továbbjutásban. A 2. fordulóban a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium volt az első ellenfél. Kemény küzdelemben, 2:1-re megnyerték a lányok ezt az összecsapást. Közvetlenül ez után léptek pályára, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium ellen. Ezen a mérkőzésen dőlt el szinte minden, ezért nagyon fontos volt, hogy a lányok a maximumot nyújtsák. Ezt elősegítette az Eötvösös – diákok önfeledt szurkolása is, s 2:0-s győzelmet hozott ez a mérkőzés. A harmadik mérkőzés eredménye végül már nem volt releváns, a csapatunk, csoportelsőként bejutott a megyei döntőbe.

A fiúknál 10 csapat nevezett, 2 nyíregyházi csoport 3-3 csapattal, a vidéki csoport 4 csapattal kezdte meg szereplést. Itt 4 – es döntőt rendeznek majd, ahová vidékről 2, a városi csoportokból pedig 1–1 csapat kvalifikálhatta magát. A fiúknál ezen a napon még csak az első forduló vette kezdetét. A mindent eldöntő második fordulót a Zrínyi Ilona Gimnázium rendezésében, február 23-én bonyolítják majd le. Mivel ugyanaz a három csapat került össze a fiuknál, mint a lányoknál, ezért a sorsolás és a meccsek sorrendje megegyezett. A Zrínyi Ilona Gimnázium csapatával az Eötvösös – fiúknak is meggyűlt a baja. Végül az izgalmakban bővelkedő találkozón 2:1-es győzelmet aratott a csapatunk. A Wesselényi elleni mérkőzés már jóval könnyebb mérkőzést hozott, sima 2:0 lett a vége. A csapatunk előnyős helyzetből várhatja a 2. fordulót. Mivel a Zrínyi – Wesselényi összecsapás is nagyon szoros 2:1- es eredménnyel végződött, ez is az Eötvöst támogatja, segíti Varga Zsolt tanár úrnak, a fiúk edzőjének véleménye szerint.

Összességében egy felettébb sikeres és eredményes napot tudhattunk magunk mögött, ahol a csapataink minden meccsüket győzelemmel zárták, és a lány csapat kivívta a döntőbeli szereplést. A szervezés zökkenő mentessé tette a lebonyolítást, mindent az elképzeléseink és az előzetes terveink szerint alakult. A segítő diákok profi módon végezték a feladatukat, s ezzel ők is hozzájárultak ehhez a szép sikerhez.

Bízunk benne, hogy megyei döntőnek is iskolánk adhat helyet, s mi rendezhetjük meg azt valamelyik kategóriában!

Varga Zsolt, Hajdu-Bibliák Veronika
testnevelő szervezők

(Fotók: saját felvételek!)

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel