Eötvösös diákok a Molecular Frontiers Sympoziumon

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös diákok a Molecular Frontiers Sympoziumon

Stockholm, Göteborg, Tokió és Korea után most Magyarországon, Budapesten került megrendezésre a Molecular Frontiers Sympozium 2017. szeptember 14–15-én.

A helyszín az ELTE TTK „Gömbelőadója”, ahol a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja, a Svéd Királyi Akadémia és az ELTE közös szervezésében több száz középiskolai tanuló és kísérő tanáraik, valamint egyetemisták és oktatók hallgatták a Nobel-díjas tudósok, Sir Tim Hunt, Arieh Warshel és Kurt Würthrich, valamint komoly szaktekintélyek előadásait angol nyelven. A szimpózium fő célja, hogy felhívja a figyelmet a molekuláris tudományok jelentőségére és felkeltse a fiatalabb (16-23 éves) korosztály tudományok iránti érdeklődését.

Környezetismeret másképp

Kategória: Eötvös hírek

Környezetismeret másképp

Az Eötvös Gyakorlóiskola 2. c osztályos tanulói rendhagyó környezetismeret órán vehettek részt szeptemberben. A Nyírerdő Zrt. Erdészeti Erdei Iskolája látta vendégül érdeklődő, lelkes tanulóinkat. A diákok megismerkedhettek az erdei életközösségekkel, valamint bepillantást nyerhettek az erdészek sokrétű és hosszútávra tervező, az ember és természet harmonikus kapcsolatát megőrző munkájába.

Színes foglalkozások során szereztek rengeteg új ismeretet az erdő fáiról; évgyűrűket számláltak, kéregmintát gyűjtöttek, faleveleket színeztek.

Családi nap az Eötvös Gyakorlóiskola 5.c osztályában

Kategória: Eötvös hírek

Családi nap az Eötvös Gyakorlóiskola 5.c osztályában

Szeptember 16-án a délutáni órákban került sor az erdei tornapályán az 5.c osztály családi napjára. A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy a négy különböző osztályból érkezett, „alsósokból felsősökké” vált gyerekek és családjaik, együtt játszva, sportolva és szórakozva megismerkedhessenek egymással.

Az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket – a délelőtti borongós idő délutánra ragyogó napsütésre váltott. Ki kocsival, ki kerékpárral, ki gyalog érkezett. Jött apa, anya, nagymama, nagyapa, testvér (kisebb-nagyobb). A kb. 50 fős szülő-gyermek közösség egy jó fél óra alatt be is népesítette a tornapálya központi részét. Míg a szülők beszélgettek, megterítettek a nassolni- és innivalókkal, addig a gyerekek kipróbálták az összes tornaeszközt és játszótéri játékot.

Te Szedd!

Kategória: Eötvös hírek

Te Szedd!

Iskolánk gimnáziumi tanulóinak egy csoportja a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióba bekapcsolódva, pénteken papírgyűjtésen vett részt, melynek során az erdei tornapálya környékét tisztították meg a felelőtlenül eldobált, és illegálisan elhelyezett szeméttől.

Vívás – Vidékbajnokság

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk három tanulója is eredményesen szerepelt a Balatonalmádiban és Veszprémben megrendezésre kerülő utánpótlás - férfi és női kard egyéni - vidékbajnokságokon.

Együd Eszter - 8/B osztályos tanuló:
Újonc lány korcsoportban 1. helyezést,
Serdülő női korcsoportban 1. helyezést,
Kadet női korcsoportban 2. helyezést ért el.

Díjátadó ünnepség a Budapesti Francia Intézetben

Kategória: Eötvös hírek

Díjátadó ünnepség a Budapesti Francia Intézetben

A Budapesti Francia Intézet és a Francia Nagykövetség által szervezett 2. DELF Vándorkupa átadására 2017. szeptember 16-án, szombaton került sor. A díjátadó ünnepségen a nagy presztízsű, Magyarországon és az egész világon mindenhol elismert francia DELF Prim és Junior nyelvvizsgán legjobb eredményt elért diákokat is jutalmazták.

Iskolánk 6. a osztályos tanulói a DELF Prim A1.1 nyelvvizsgán szerzett összpontszámuk alapján kaptak meghívást az ünnepségre.

Halász Panna 2. helyezést ért el. Szepesi Gréta Panna 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanárok: Nagyné Mussó Judit, Tóthné Szabolcsi Zsuzsa, Zentai Tünde

Felnőtt Open kupa került a fiatal golfozó gyűjteményébe

Kategória: Eötvös hírek

Felnőtt Open kupa került a fiatal golfozó gyűjteményébe

Závaczki Bálint iskolánk tanulója az elmúlt hétvégén Bolgár felnőtt bajnoki címet szerzett a 15 nemzet játékosait felvonultató mezőnyben. Stabil játékkal, élete eddigi legjobb eredményével álhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ez az első felnőtt Open, melyen a 15 éves nyíregyházi golfozó diadalmaskodott, és ezzel a győzelmével hatalmasat ugrott előre a felnőtt férfi világranglistán. A jövő héten már egy lengyelországi versenyen erősíti a magyar junior válogatottat.

Néptánc szakkör

Kategória: Eötvös hírek

Az idei tanévben a Garabonciás Művészeti Iskola tanítási órán kívül néptánc foglalkozásokat indít az Eötvös Gyakorlóiskolában.

A foglalkozásokra 1-4. évfolyam tanulóinak lehet jelentkezni. A néptáncot oktató pedagógusok a Művészeti Szakgimnázium mesterpedagógusai, akik több éves próbatermi és színpadi tapasztalattal rendelkeznek.

A foglalkozások időtartama heti kétszer másfél óra, amelyekre a napközis tanulmányi foglalkozások után kerül sor. A táncpróbák ingyenesen vehetők igénybe.

A jelentkezési lapokat jövő héten hétfőn (09.18.) kapják meg a gyermekek, melynek kitöltésével, és az osztályfőnökhöz történő eljuttatásával lehet jelentkezni a művészeti képzésre.

Vívás szakkör

Kategória: Eötvös hírek

Vívás szakkör

Ebben a tanévben is folytatódik a vívó szakkör az iskolában.

Az időpont és a helyszín változatlan marad: kedd, 15:15–16:15-ig a kistornateremben. Az első edzés: szeptember 19-én lesz.

Információ: +36209256944 Pákey Béla edző

Pro Geographia Oklevéllel tüntették ki Dr. Komáromi Istvánt

Kategória: Eötvös hírek

Pro Geographia Oklevéllel tüntették ki Dr. Komáromi Istvánt

A Magyar Földrajzi Társaság 2017. augusztus 26-ai, Sopronban tartott közgyűlésén Pro Geográfia Oklevéllel tüntette ki Dr. Komáromi Istvánt, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját.

A Pro Geográfia Oklevelet a Magyar Földrajzi Társaság a földrajztudományok, a földrajzpedagógia, a tudományszervezés és a magas színvonalú tudomány népszerűsítés területén elért jelentős eredmények, valamint a Társaság érdekében végzett önzetlen munkásság elismeréseként a Társaság tagjai és az együttműködő intézmények számára adható kitüntetéskét alapította 1990-ben. Az oklevelet a jelölőbizottság javaslata alapján, a választmány előterjesztésére a közgyűlés évente legfeljebb öt személy részére adományozza.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel