„Elzász meséi” – Tanulmányi kirándulás Franciaországban

Kategória: Eötvös hírek

„Elzász meséi” – Tanulmányi kirándulás Franciaországban

Iskolánk 6-11. osztályos diákjai és pedagógusai 2019. április 27-29-e között tanulmányi ki-ránduláson vettek részt Franciaországban. Az Eötvösben nagy hagyománya van az országis-mereti kirándulásoknak. Ezen utazás keretében cél volt Elzász főbb nevezetességeinek megis-merése, a tanulók történelmi és földrajzi ismereteinek bővítése mellett a francia nyelvet tanuló diákok nyelvgyakorlása.

Siker az Aerobik Diákolimpián

Kategória: Eötvös hírek

Siker az Aerobik Diákolimpián

2019. április 27-én került megrendezésre a 2019. évi Aerobik Diákolimpia döntője.

A Budapesten megrendezett versenyen 13 versenyző képviselte az Eötvös Gyakorlóiskolát. A lányok remekül teljesítettek, mindkét csapatunk aranyérmet szerzett. Az egyéniben és párosban induló diákjaink is szép eredményeket értek el.

CH UP1 kategóriában I. helyen végeztek: Bretka Dorina, Marosvölgyi Virág, Mitercsák Enikő, Mitercsák Eszter, Piros Vivien, Rudi Zsófia.

CH UP2 kategóriában I. helyezést értek el: Kegye Anna, Marosvölgyi Jázmin, Tóth Dorina, Váczi Eszter, Vadas Zsuzsanna.

Szép volt Bianka!

Kategória: Eötvös hírek

Szép volt Bianka!

Április 12-14 között Győr Aqua Sportközpontja adott otthont az „A” Kategóriás Diákolimpia Országos Döntő úszóversenyeinek, ahol a III. korcsoportban Barna Bianka, iskolánk 6.c osztályos tanulója 100 m leány mellúszásban országos I. helyezést, 200 m leány mellúszásban pedig országos II. helyezést ért el.

Informatika versenyeredmények

Kategória: Eötvös hírek

Országos Logo Programozói Verseny

Róka Máté 6. a osztályos tanuló megyei 3. helyezést ért el. Végső Bálint 6. a osztályos tanuló megyei 6. helyezést ért el. Róka Máté 6. b osztályos tanuló országos döntőbe jutott, 55. helyen végzett. Felkészítő tanár: Tóth Tamás

Kulcs a tudáshoz

Kategória: Eötvös hírek

Kulcs a tudáshoz

A Kodály Zoltán Általános Iskolában megrendezett "Kulcs a tudáshoz" megyei szövegértési versenyen Duliczki Dóra 5. a osztályos tanulónk II. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Ficzéné Kovács Zsuzsanna

Szeretettel gratulálunk!

Határtalan élmények „Határtalanul!”

Kategória: Eötvös hírek

„A magyarság emlékeinek nyomában a Délvidéken (Szlovénia és Horvátország)!”

Határtalan élmények „Határtalanul!”

Iskolánk, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az elmúlt évtizedben rendszeres résztvevője a „Határtalanul!” programsorozatnak, melyen belül a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek!” és az „Együttműködés gimnáziumok között!” kategóriákban nyújtott be sikeres pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának az irányításával látja el a „Határtalanul!” programok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. Az elmúlt években megvalósult programok – például a „Székelyföld és a Nyírség természeti- és kulturális értékeinek nyomában”, a „1848–49 szellemi és kulturális öröksége Baróton és Nyíregyházán”, „A népi étkezés hagyományai és ízei Erdővidéken és a Nyírségben”, a „Híres székelyek nyomában”, a „Székely népballadák és balladagyűjtők nyomában Benedek Elektől Kríza Jánosig”, „A Vajdaság és a Nyírség szellemi örökségének felfedezése”, „A környezetterhelés értékei és mérése a Vajdaságban és a Nyírségben”, a ”Honfoglaló őseink emlékeinek nyomában Kárpátalján és Északkelet Magyarországon”, a „Vereckétől Szolyváig avagy a honfoglalástól a „malenkij robot”-ig. Történelmi múltidézés Kárpátalján hetedik évfolyamos diákoknak”, „A magyarság emlékeinek nyomában a Délvidéken” – célját és tartalmát tekintve a nemzeti összetartozás erősítéséhez, a magyar nemzethez tartozók, közösségeik egymással való kapcsolatainak a fenntartásához és ápolásához járultak-járulnak hozzá.

A labdarúgó diákolimpia megyei győztesei

Kategória: Eötvös hírek

A labdarúgó diákolimpia megyei győztesei

2019 május 3-án rendezték meg a megyei labdarúgó diákolimpiai döntőt Kisvárdán, ahol az Eötvös Gyakorlóiskola csapata első helyezést ért el. A győzelem hozzásegítette az eötvösös diákokat ahhoz, hogy ők képviselhessék Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét a Szombathelyen, 2019 június 6-7-8-án megrendezésre kerülő országos diákolimpiai döntőn.

Siker az országos tanulmányi versenyen

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk tanulói kiemelkedő eredményt értek al az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen, amely online formában került megrendezésre. A tanulókat Árva Monika tanárnő készítette fel. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Öt Eötvös érem a Torna Diákolimpia Országos Döntőjében

Kategória: Eötvös hírek

Öt Eötvös érem a Torna Diákolimpia Országos Döntőjében

2019. április 13–14.-én került megrendezésre Budapesten a Torna Diákolimpia Országos Döntője. A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tornászai e legmagasabb szintű megmérettetésen is folytatták az elmúlt években már megszokott remek szereplésüket. A versenyző diákok pozitív hozzáállása, tudása és kitartása, az edzőjük által vezetett heti 5 - 6 edzés ismét meghozta a várt eredményeket. A II. korcsoportban az Eötvös Gyakorlóiskola csapata a dobogó második fokára állhatott fel. Egyéni összetettben Vásárhelyi Sándor (Jókai) szerzett ezüstérmet, aki szintén az Eötvös Gyakorlóiskolában sportol. A legnagyobbak a III–IV. korcsoport kiélezett csatában kivívták, hogy a dobogó harmadik helyére állhassanak fel. Az egyéni verseny óriási küzdelmet hozott. Holtversenyben Vadas Vince 3. helyezést ért el és szintén bronzérmet vehetett át Molnár Levente is.

Juhász Bence újabb sikere

Kategória: Eötvös hírek

Juhász Bence újabb sikere

2019. április 13-15. között került megrendezésre Budapesten a Fortuna Tenisz Kupa.

F14 kategóriában indult iskolánk 6.a osztályos tanulója, a 12 éves Juhász Bence, akinek a hétfői döntőben sikerült a dobogó legmagasabb fokára felállnia. Szeretettel gratulálunk a győzelemhez!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel