Gondolatok a tanítás tanításáról

Kategória: Eötvös hírek, 2023. május 31., szerda

Elballagtak a kistanítóink

Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy versekbe, dalokba csomagolva adhattuk át tiszteletünket és jókívánságainkat a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézet ballagó hallgatóinak a 2023. május 24-én megtartott ballagási ünnepségen. Az elmúlt évek során örömmel tapasztaltuk azt a fejlődést, ahogy a gyakorlóiskolába első évesen belépő, a katedra másik oldalra álló megszeppent hallgatókból, magabiztos, a tanítást örömmel megélő kollégák váltak. A gyakorlóiskola vezetőpedagógusainak sok munkája van ezekben az eredményekben, hiszen a mindennapok mintaadása, a tanítás tanítása, a pályaidentitás kialakítása nagy odafigyelést igénylő feladat. Az Eötvös Gyakorlóiskola jól szervezett rendszere, magasan kvalifikált pedagógusgárdája a gyakorlati képzés kiváló színtere, ahol a képzésben dolgozó pedagógusok a munkájukat elhivatottan végzik. A körültekintő szervezés, a gördülékeny együttműködés, az intenzív kapcsolattartás az Óvó- és Tanítóképző Intézettel hozta meg azt az eredményt, ami segítette a szakvezetők és a hallgatók munkáját, és az Eötvös Gyakorlóiskolában folyó gyakorlati képzés elismertségéhez járult hozzá, nem kis mértékben. Ennek örülhettünk ezen a színvonalas ünnepségen. Elégedetten gondolhattunk arra, hogy a fiatal kollégának, akit útjára bocsátottunk minden tudást megadtunk a pályán történő boldoguláshoz.

Kívánjuk, hogy szeressék ezt a pályát és éljék meg örömmel az iskolai mindennapokat!

Köszönjük minden tanár és tanító szakos hallgató gyakorlati képzésében résztvevő kollégánk egész éves, lelkiismeretes munkáját!

Köszönet illeti a 2. b osztályt színvonalas műsoráért, amit az egyetemi hallgatók ballagási ünnepségén előadtak. Nagy Mariann tanárnő Duliczki Tamás tanár úr, és Miskolczi Mária tanárnő közreműködését és Takácsné Rajtik Piroska tanítónő koordinálását.

Dobos Zoltánné

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel