Abigél kupa győzteseink

Kategória: Eötvös hírek

Abigél kupa győzteseink

2017. október 20-án Nyíregyházán ismét megrendezésre került az „ABIGÉL-KUPA” verseny. Célja a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi, rendészeti nevelés elősegítésére, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítésére irányult. 8.c osztályos diákjaink: Virág Milán, Sztankó-Sztojkó Máté, Szalma Viktória Virág és Vágó Nikolett első helyezettek lettek. Kiválóan teljesítették a rendvédelmi akadálypálya és a lövészet gyakorlati, illetve elméleti versenyszámát, logikai és kódfejtő feladatait. Nagyon büszkék vagyunk teljesítményünkre, hiszen az egész osztály számára nyertek lehetőséget a Nyíregyházi Lőtéren élménylövészetre.

Szalagavató az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Szalagavató az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 2017. október 14-én tartotta Szalagavató ünnepségét a Nyíregyházi Egyetem mindig elegáns Kodály termében, ahol 3 végzős osztály tanulói kapták meg osztályfőnöküktől a gimnáziumi évek végének közeledtét jelképező szalagot.

Az ünnepélyes pillanatokat a végzős diákok két évfolyam keringővel, az osztályonkénti táncbemutatókkal, egy közösen előadott dallal és színvonalas egyéni produkciókkal tették még inkább felejthetetlenné.

Az osztályok táncos produkciói és bemutatkozó videó-klipjei az alábbi linken tekinthetők meg: 12.A, 12.B, 12.C12.A tánca12.B tánca12.C táncakeringő (12.A, B), keringő (12.C), közös ének

Aerobikos sikerek Pécsett

Kategória: Eötvös hírek

Aerobikos sikerek Pécsett

Az Eötvösös aerobikos lányok ismét sikeresen versenyeztek az október 27-29. között Pécsett megrendezett Országos Magyar Kupa döntőn, melynek keretében nemzetközi versenyen, a HUN OPEN-en is szerepelhettek a lányok.

Őszi Kavalkád az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

Őszi Kavalkád az Eötvösben

Iskolánkban az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az 5–8. évfolyam számára "Őszi kavalkád" néven egy DÖK programot szerveztünk, ahol a felső tagozatosok – osztályonkénti beosztás alapján – egy-egy órában ügyességi feladatokat oldhattak meg és népi játékokat játszhattak.

Volt diótörés, kukoricamorzsolás, zsákban futás, óriás puzzle, célba dobás és sok egyéb érdekes feladat, melyeknek köszönhetően a felső tagozatosok élményekkel gazdagodva hangolódhattak az őszi szünetre, ügyességükért pedig „felelésmentes hétfő”-t kaptak jutalmul a szünet utáni első tanítási napon.

​Úszás eredmények

Kategória: Eötvös hírek

​Úszás eredmények

Beindult a versenyszezon az úszóknak. Okt. 21- én rendezték meg Debrecenben a Hajós Alfréd III. kupát, ahol kislányom Lakatos- Szepesi Dorina 4. c osztályos tanuló minden számban dobogóra állhatott, amelyben elindult.

200 m gyors I. hely
100 m hát I. hely
100 m mell III. hely

A​ Nyíregyházi ​ Egyetemen jártunk

Kategória: Eötvös hírek

A​ Nyíregyházi ​ Egyetemen jártunk

Október 4.-e az Állatok világnapja. Ennek kapcsán látogatott el a 3.d. osztály 2017. október 18-án, délután a Nyíregyházi Egyetem Mozaik termébe, ahol érdekes állatokkal kapcsolatos foglalkozáson vettek részt a gyerekek.

A foglalkozás két részből állt. Elsőként fontos és hasznos információkat tudtak meg a tanulók Szent Ferencről és arról is beszélgettek, miért ünnepeljük az Állatok világnapját. Szebbnél szebb állatokról szóló könyveket vehettek kézbe az érdeklődő kisiskolások.

​Szereplés a régi óvodában​

​Szereplés a régi óvodában​

A 3.c osztály két citerása, Dankó Zoltán és Docsa Soma egy rangos rendezvényen szerepelt 2017. október 20-án. Régi óvodásként tértek vissza szeretett óvodájukba, a Szent Imre Katolikus Óvodába, ahol az új épületszárny ünnepélyes átadásán citeráztak és énekeltek. A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola óvodásaival, diákjaival együtt adtak műsort a város önkormányzati, egyházi, intézményi vezetőinek​.​

Eötvösös vezetőtanítók és –tanárok a Pécsi Tudományegyetem Jubileumi konferenciáján

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös vezetőtanítók és –tanárok a Pécsi Tudományegyetem Jubileumi konferenciáján

2017. október 12-14. között került megrendezésre a Vezetőtanítók és –tanárok XII. Országos Módszertani Konferenciájára Pécsen. A konferencia az alapításának 650 éves évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem ünnepi rendezvénysorozata keretében került megrendezésre. A házigazda a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda volt, fővédnöki tisztet Dr. Bódis József rektor úr látta el.

Tök Jó Nappal ért véget az október az iskolánkban

Kategória: Eötvös hírek

Tök Jó Nappal ért véget az október az iskolánkban

Tök jó nappal ért véget az október az Eötvös Gyakorlóiskolában. Otthonról hozott tökökből töklámpásokat készítettek a gyerekek. Az elkészített munkákból kiállítás készült. A jól sikerült nap sütőtök sütésével zárult.

Koncert az óvodában​

Kategória: Eötvös hírek

Koncert az óvodában​

2017. október 5-én az Eszterlánc Északi Óvodában adtak koncertet iskolánk citerás és népi énekes tanulói a 3.b,3.c, 5.b, 5.d, 6.c, 8.b és 11.b osztályból. Több diákunk is örült, hogy régi óvodájában szerepelhet, az óvodások szívesen zengték együtt az ismert népi gyermekjátékdalokat, és érdeklődéssel hallgatták a népdalokat növendékeinktől.

"Köszönjük a fergeteges élményt!"-kaptuk az elismerést az egyik óvónőtől.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel