Eötvösös nyolcosztályos gimnazisták tanulmányi versenyen Hajdúnánáson

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös nyolcosztályos gimnazisták tanulmányi versenyen Hajdúnánáson

Több évtizedes együttműködés köti össze Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc nyolcosztályos gimnáziumi képzést is folytató iskoláját (Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, Nyírbátor, Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium, Fehérgyarmat, Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Kollégium, Tiszafüred, Körösi Csoma Sándor Református Gimnázium, Hajdúnánás, Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános iskola és Kollégium, Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Nyíregyháza, Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, Nyíregyháza, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza). Az intézmények - a „Nyolcosztályos Gimnáziumok területi Szövetsége” keretében - szerveznek rendszeresen szakmai konzultációkat és természetesen a diákok együttes részvételével ősszel sport, míg tavasszal tanulmányi- és kulturális jellegű tanulmányi versenyeket is. E rendezvényeknek minden évben a szövetséghez tartozó más-más iskola ad helyszínt, így ebben a tanévben - az őszi sportversenyeket követően - a különböző tantárgyak, műveltségi területek legjobbjai Hajdúnánáson, a Körösi Csoma Sándor Református Gimnáziumban mérték össze erejüket és tudásukat.

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

Kategória: Eötvös hírek

A 2018/19-es tanévben Nyíregyházán 13. alkalommal megrendezésre kerülő verseny szóbeli fordulóját 2019. március 29-én szerveztük iskolánkban.

A 7-10. osztályosok részére meghirdetett kétfordulós versenyt a Nemzeti Tehetség Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával valósítottuk meg.

Siker az országismereti vetélkedőn

Kategória: Eötvös hírek

Siker az országismereti vetélkedőn

A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban 2019. április 28-án országismereti vetélkedőt szerveztek ahol az Eötvös Gyakorlóiskola jól felkészült csapata első helyezést ért el. A csapat tagjai: Lippai Virág, Morauszki Ákos, Jenei Petra és Rudi Zsófia.

Felkészítő tanáruk Subert Ildikó tanárnő volt.

Szeretettel gratulálunk!

Játékos tanítás-tanulás, élmények a Nyíregyházi Egyetemen és az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Játékos tanítás-tanulás, élmények a Nyíregyházi Egyetemen és az Eötvös Gyakorlóiskolában

(A LEGO Education Módszertan bevezetése a tanító- és tanárképzésben és gyakorlata a köznevelés területén)

A Nyíregyházi Egyetem -, egykor, mint Bessenyei György Tanárképző, illetve ezt követően Nyíregyházi Főiskola néven - a pedagógusképzés, a leendő tanítók és tanárok képzésének és felkészítésének több évtizeden át meghatározó fellegvára. Az intézményben tanuló és innen a pedagóguspályára, iskolákba kerülő tanítók és tanárok korszerű körülmények között és felkészült oktatók által olyan mesterségbeli tudásra, szemléletmódra és - a gyakorlóiskolai tanítások révén - praktikus gyakorlati ismeretekre tettek szert, amely révén „minden körülmények között” meg tudták és tudják állni a helyüket az iskolában, a katedrán.

„JEEP” természettudományos foglalkozások az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

„JEEP” természettudományos foglalkozások az Eötvösben

2019. 03. 21-én a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumba látogattak el az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség szervezésében az E-ON duális képzés debreceni hallgatói és a Mobilis Győr Digitális élményközpont munkatársai. Az itt eltöltött közel 4 óra alatt számos élményt nyújtottak az iskola fizika, kémia, illtetve informatika speciális képzésben részt vevő tanulóinak. Az első két órában egy előadás keretén belül megismertették a diákokat a villamosmérnök duális képzés előnyeivel. Érdekes volt hallgatni, hogy az elmélet és a gyakorlat, milyen módon tud megjelenni egymás mellett a továbbtanulás során. Ami nagyon kecsegtető volt a tanulók számára, hogy az említett képzésen szerzett diploma biztos állást jelent. Az előadás után a Győri Mobilis élményközpont kísérleti bemutatót tartott, ahol számos látványos elektromosságtani kísérletet tártak a szemlélők elé.

„Tanuld és tanítsd a jobbat!” Országos Tanítási Verseny

Kategória: Eötvös hírek

„Tanuld és tanítsd a jobbat!” Országos Tanítási Verseny

A Nyíregyházi Egyetem képviseletében Kovács Fanni III. éves tanító szakos hallgató 2. helyezett lett környezetismeretből, Somogyi Noémi III. éves hallgató 3. lett matematikából a „Tanuld és tanítsd a jobbat!” című Országos Tanítási és Ének-Zene Tevékenységi Versenyen, melyet Szarvason a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményben rendeztek. Mindkettőjüket Bere Andrea szakvezető tanító készítette fel. A versenyen való sikeres szereplésükhöz hozzájárult segítő munkájával Harcsa Irén szakvezető tanító.

A tanítók napja

Kategória: Eötvös hírek

A tanítók napja

„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját, szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba!”
Németh László

Nagy sikert aratott a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézetében megtartott a „Tanítók Napja” elnevezésű programsorozat, melyet a 150 éves állami tanítóképzés megünneplésére 2019. március 12-én, Szent Gergely napján tartottak az egész országban.

Szép volt Áron! Első helyezés a Diákolimpia országos döntőjében

Kategória: Eötvös hírek

Szép volt Áron! Első helyezés a Diákolimpia országos döntőjében

A Győrben, 2019. március 9.-én megrendezett V-VI. korcsoportos Diákolimpia országos döntőjében, iskolánk 11. a osztályos tanulója Thuróczy Áron úszás "B" kategória 100 m-es fiú hátúszásban I. helyezést ért el.

Szeretettel gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenye

Kategória: Eötvös hírek

Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenye

Iskolánk 2019. március 14-én részt vett a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium által szervezett Nyolcosztályos gimnáziumok tanulmányi versenyén, ahol a régió 8 köznevelési intézményének – nyolcosztályos gimnáziumi képzésében résztvevő – tanulói mérték össze tudásukat. Az Eötvösös diákok 14 db első helyezést, 11 db második helyezést és 9 db harmadik helyezést szereztek, mellyel a résztvevő iskolák összesített versenyében a 2. helyen végzett az intézményünk.

A legjobb egyéni eredmények a mellékelt táblázatokban olvashatók.

Gratulálunk a szép eredményekhez, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

Eötvösös lányok sikerei a makói aerobik diákolimpián

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös lányok sikerei a makói aerobik diákolimpián

2019. március 3-án az Aerobik Diákolimpia első fordulóján mérték össze tudásukat az Eötvös Gyakorlóiskola aerobikos diákjai. A versenyzők remekül szerepeltek és kitartó munkájuk eredményeképpen dobogóra állhattak. A Makón megrendezett versenyen két csapat indult az Eötvös Gyakorlóiskolából és mindkét csapat éremmel a nyakában térhetett haza.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel