Te Szedd!

Kategória: Eötvös hírek

Te Szedd!

Iskolánk gimnáziumi tanulóinak egy csoportja a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióba bekapcsolódva, pénteken papírgyűjtésen vett részt, melynek során az erdei tornapálya környékét tisztították meg a felelőtlenül eldobált, és illegálisan elhelyezett szeméttől.

Vívás – Vidékbajnokság

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk három tanulója is eredményesen szerepelt a Balatonalmádiban és Veszprémben megrendezésre kerülő utánpótlás - férfi és női kard egyéni - vidékbajnokságokon.

Együd Eszter - 8/B osztályos tanuló:
Újonc lány korcsoportban 1. helyezést,
Serdülő női korcsoportban 1. helyezést,
Kadet női korcsoportban 2. helyezést ért el.

Díjátadó ünnepség a Budapesti Francia Intézetben

Kategória: Eötvös hírek

Díjátadó ünnepség a Budapesti Francia Intézetben

A Budapesti Francia Intézet és a Francia Nagykövetség által szervezett 2. DELF Vándorkupa átadására 2017. szeptember 16-án, szombaton került sor. A díjátadó ünnepségen a nagy presztízsű, Magyarországon és az egész világon mindenhol elismert francia DELF Prim és Junior nyelvvizsgán legjobb eredményt elért diákokat is jutalmazták.

Iskolánk 6. a osztályos tanulói a DELF Prim A1.1 nyelvvizsgán szerzett összpontszámuk alapján kaptak meghívást az ünnepségre.

Halász Panna 2. helyezést ért el. Szepesi Gréta Panna 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanárok: Nagyné Mussó Judit, Tóthné Szabolcsi Zsuzsa, Zentai Tünde

Felnőtt Open kupa került a fiatal golfozó gyűjteményébe

Kategória: Eötvös hírek

Felnőtt Open kupa került a fiatal golfozó gyűjteményébe

Závaczki Bálint iskolánk tanulója az elmúlt hétvégén Bolgár felnőtt bajnoki címet szerzett a 15 nemzet játékosait felvonultató mezőnyben. Stabil játékkal, élete eddigi legjobb eredményével álhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ez az első felnőtt Open, melyen a 15 éves nyíregyházi golfozó diadalmaskodott, és ezzel a győzelmével hatalmasat ugrott előre a felnőtt férfi világranglistán. A jövő héten már egy lengyelországi versenyen erősíti a magyar junior válogatottat.

Néptánc szakkör

Kategória: Eötvös hírek

Az idei tanévben a Garabonciás Művészeti Iskola tanítási órán kívül néptánc foglalkozásokat indít az Eötvös Gyakorlóiskolában.

A foglalkozásokra 1-4. évfolyam tanulóinak lehet jelentkezni. A néptáncot oktató pedagógusok a Művészeti Szakgimnázium mesterpedagógusai, akik több éves próbatermi és színpadi tapasztalattal rendelkeznek.

A foglalkozások időtartama heti kétszer másfél óra, amelyekre a napközis tanulmányi foglalkozások után kerül sor. A táncpróbák ingyenesen vehetők igénybe.

A jelentkezési lapokat jövő héten hétfőn (09.18.) kapják meg a gyermekek, melynek kitöltésével, és az osztályfőnökhöz történő eljuttatásával lehet jelentkezni a művészeti képzésre.

Vívás szakkör

Kategória: Eötvös hírek

Vívás szakkör

Ebben a tanévben is folytatódik a vívó szakkör az iskolában.

Az időpont és a helyszín változatlan marad: kedd, 15:15–16:15-ig a kistornateremben. Az első edzés: szeptember 19-én lesz.

Információ: +36209256944 Pákey Béla edző

Pro Geographia Oklevéllel tüntették ki Dr. Komáromi Istvánt

Kategória: Eötvös hírek

Pro Geographia Oklevéllel tüntették ki Dr. Komáromi Istvánt

A Magyar Földrajzi Társaság 2017. augusztus 26-ai, Sopronban tartott közgyűlésén Pro Geográfia Oklevéllel tüntette ki Dr. Komáromi Istvánt, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját.

A Pro Geográfia Oklevelet a Magyar Földrajzi Társaság a földrajztudományok, a földrajzpedagógia, a tudományszervezés és a magas színvonalú tudomány népszerűsítés területén elért jelentős eredmények, valamint a Társaság érdekében végzett önzetlen munkásság elismeréseként a Társaság tagjai és az együttműködő intézmények számára adható kitüntetéskét alapította 1990-ben. Az oklevelet a jelölőbizottság javaslata alapján, a választmány előterjesztésére a közgyűlés évente legfeljebb öt személy részére adományozza.

Újabb golf siker

Kategória: Eötvös hírek

Újabb golf siker

Szeptember elején rendezték meg a 6th Macedonian Amateur Open Championship-et, ahol iskolánk tanulója, Závaczki Bálint ismét egy felnőtt bajnoki címet gyűjtött be, Macedón bajnok lett. A több napos nehéz verseny fáradalmait kipihenve ezen a hétvégén már a Bolgár felnőtt Open-en vesz részt Bálint, ahol ismét öregbítheti a magyar golf jó hírnevét.

Golf sikerek az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

Golf sikerek az Eötvösben

A 28. Magyar junior golf bajnokságot rendezték a hétvégén Balatonudvariban. Závaczki Bálint nyíregyházi golfozó, iskolánk tanulója érte el ismét a legjobb eredményt és nyerte meg az összetett U 18-as kategóriát. Ezzel Bálint háromszoros bajnok lett. Így 15 évesen, minden idők legfiatalabb háromszoros bajnoka. Gratulálunk neki. Bálint magántanulóként végzi tanulmányait, így az iskolakezdés idején Bulgáriában gyűjti a világranglista pontjait.

Állásajánlatok

Kategória: Eötvös hírek

Nyíregyházi Egyetem pályázatot hirdet Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

munkakör betöltésére. Bővebb információ a fenti linkeken.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel