Torna Diákolimpia Megyei Döntő az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Torna Diákolimpia Megyei Döntő az Eötvös Gyakorlóiskolában

A közelmúltban bonyolították le az I-IV. korcsoportos torna diákolimpia megyei döntőjét a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A megyei döntő helyszínére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület megkeresésére és felkérése után esett a választás, mint olyan intézményre, ahol a nagy hagyományokkal és komoly eredményekkel rendelkező tornasport színvonalas infrastruktúrával és felkészült szakembergárdával párosul.

Sítáborban az Eötvös Gyakorlóiskolai diákjai

Kategória: Eötvös hírek

Sítáborban az Eötvös Gyakorlóiskolai diákjai

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban - a mindennapos testnevelés mellett - komoly hagyományai vannak az iskolán, a tanórán kívüli, s az „ép testben ép lélek” elvét való, különböző formában és sportágban megvalósuló testmozgásnak, a testkultúra ápolásának. Külön kiemelkednek ebből az aktív turizmushoz is kapcsolódó olyan programok, mint például a természetjárás, a kerékpározás és nem utolsósorban a téli sportok királynőjeként számon tartott síelés.

Úszó diákolimpia megyei döntő

Kategória: Eötvös hírek

Úszó diákolimpia megyei döntő
Hétvégén csaptak össze a hullámok között a megye 2007- 2008-as úszói Mátészalkán. Lakatos-Szepesi Dorina 4. c osztályos tanuló 50 m gyorsúszásban indult. 2008- ént maga mögé utasított szinte mindenkit. Egy 2007-es kislány tudta megelőzni, így felállhatott a dobogó második fokára.

Összefogásból, emberségből példás!

Kategória: Eötvös hírek

Összefogásból, emberségből példás!

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége elnöksége karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a legkeletibb magyar nyelvterületen és igen nehéz sorban élő moldvai csángó gyerekek karácsonyának örömtelibbé tételére. A kezdeményezéshez intézményünk is csatlakozott, így sok szép ajándékkal – könyvvel, játékokkal, édességgel, ruhaneművel – tudtunk hozzájárulni a határon túli magyar gyerekek támogatásához.

Kémia kísérleti bemutató az Eötvös Gyakorlóban

Kategória: Eötvös hírek

Kémia kísérleti bemutató az Eötvös Gyakorlóban

2017. november 28-án került megrendezésre az Eötvös Gyakorlóiskola aulájában az a kísérleti bemutató, ahol a kémiai kísérleteket a 11. osztályos tanulók végezték el. Az aula megtelt általános és középiskolás tanulókkal, akik tapssal jutalmazták a látványos kísérleteket. Az előadó tanulók nem csak elvégezték, de szakszerűen kommentálták is a kísérleteket. Felkészítő tanáruk Sarka Lajos volt.

Karácsonyi forgatagban

Kategória: Eötvös hírek

Karácsonyi forgatagban

2017. december 14-én a 2. c osztály izgalmas kirándulást tett a Kossuth téren.

A gyerekek csillogó szemmel gyönyörködtek az ünnepi díszbe öltözött belváros látnivalóiban. Az illatok, a fények, az óriási pompás fenyőfa látványa kitűnő karácsonyi hangulatot teremtett a gyerekek számára. Hamar rátaláltunk a kézműves foglakozásra invitáló házikóra, ahol Vécseiné Lakatos Betti néni és segítői vártak bennünket. A nagyszerű, jó hangulatú programon faspatula-maketten kelthették életre a szent családot az ügyes kis kezek. Az alkotások elkészülte után karácsonyi daloktól zengett a kreatív kuckó. A csípős hideg sem tudta elvenni diákjaink kedvét egy újabb rövid sétától a vásári forgatagban.

Az Év Golfozója

Kategória: Eötvös hírek

Az Év Golfozója

Iskolánk tanulója Závaczki Bálint (10.b.) ismét rangos kitüntetésben részesült. Junior Fiú kategóriában a 2017 Év Golfozója lett. A díjat a Magyar Sport Házában vehette át. Gratulálunk!

Arany minősítés a táncversenyen

Kategória: Eötvös hírek

Arany minősítés a táncversenyen

A 2017. december 03-án Tiszavasváriban megrendezett REVOLUTION DANCE CUP nemzetközi táncversenyen az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 12.b osztályos tanulói a szalagavató táncukkal arany-minősítést és külön-díjat nyertek.

Gratulálunk a nyerteseknek és a felkészítő tanáruknak, Henzsel Henriettnek.

Csokisulisok a csokoládégyárban

Kategória: Eötvös hírek

2017. november 25-én A négy évszak - négy túra soron következő állomása Szerencs volt.A kiránduláson 3., 4. és 5.osztályos tanulók vettek részt.A borongós, hideg időben felmelegedtünk a Csokoládé Boltban, megteltek a hátizsákok és hűtőtáskák finomságokkal.

Megyei Diáksport Gála

Kategória: Eötvös hírek

Jutalmazták a legjobb sportolókat, testnevelőket

Megyei Diáksport Gála

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület idén is megrendezte évértékelő és díjátadó gáláját 2017.12.05.-én a Megyeháza Dísztermében. Az elmúlt esztendőben számos rangos diákolimpiai versenyt illetve döntőt rendeztek a megyében, és értékelték azokat a sportolókat illetve testnevelőket, akik eredményesek voltak. Több mint harminc diák kapta meg a Jó tanuló-jó sportoló címet, köztük Szilágyi Attila tornász a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 7. b osztályos tanulója.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel