Sikeres volt a karácsonyi adománygyűjtés

Kategória: Eötvös hírek

Sikeres volt a karácsonyi adománygyűjtés

Decemberben a karácsony közeledtével több szervezet is megkereste intézményünket azzal a kéréssel, hogy adományok gyűjtésével segítsük a karitatív tevékenységüket. Felhívásuk – az osztályfőnökök közreműködésével – megértő fülekre és szívekre talált az iskola tanulóifjúsága és szülői közössége körében, így mikuláscsomagokat tettünk a nyíregyházi Csodavár mikulásának puttonyába, tartalmas élelmiszercsomagokkal támogathattuk a Magyar Vöröskereszt „Csak egy kis apróság” jelmondattal szervezett adományosztását, 59 cipősdoboznyi ajándékot juttattunk el a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége szervezésében a határon túli legszegényebb csángó falvakba, ill. ruhaneműkkel, játékokkal, tisztálkodószerekkel, élelmiszerrel és édességcsomagokkal segítettük a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ karácsonyi adománygyűjtő akcióját.

Változások a tankötelezettség megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-től

Kategória: Eötvös hírek

A tanköteles korú gyermek további egy nevelési évig óvodában történő részvétele kérdésében 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal fog döntést hozni.

Digitális tér konferencián Karafa Sándor tanár úr

Kategória: Eötvös hírek

Digitális tér konferencián Karafa Sándor tanár úr

Mitől hatékony a digitális eszközökkel támogatott tanulás és tanítás? Milyen szakmai életutat jártak és járnak be azok a tanárok, akik digitális eszközöket használnak a pedagógiai munkájuk során? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak azok, akik részt vettek a 2012 óta minden évben megrendezett Digitális Tér Konferencián, ahol Karafa Sándor, iskolánk pedagógusa is a meghívott előadók közt szerepelt egy panelbeszélgetés keretében.

Gáláns Eötvösös sikerek a Nyíregyházi Sportgálán

Kategória: Eötvös hírek

Gáláns Eötvösös sikerek a Nyíregyházi Sportgálán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város az elmúlt évek hagyományainak megfelelően Városi Sportgála keretében értékelte az idei esztendőt, s ismerte el, díjazta az egyes sportágakban kiválóan teljesítő sportolóknak, csapatoknak és a felkészítő edzőknek, intézményeknek a 2019 - ben nyújtott teljesítményét és támogatását. A 2019. november 25 - én megtartott rendezvénynek a szép számú meghívottat befogadó impozáns Continental Aréna adott helyet.

Élmény és játék „Határtalanul!”

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös sikerek középiskolások vetélkedőjén

Élmény és játék „Határtalanul!”

Az általános- és a középiskolák számára az állam által támogatott formában lehetővé váló nemzetközi kapcsolatépítés egy sajátos, de szívünknek és lelkünknek talán legkedvesebb - s nyugodtan kijelenthetjük, hogy több szempontból is az egyik legsikeresebbnek ítélhető - formája, az a „Határtalanul!” - programsorozat, amely közel tíz évvel ezelőtt indult útjára. A program alapvető célkitűzése az, hogy a magyarországi általános- és középiskolákban tanuló diákok tanulmányaik során legalább egy alkalommal eljussanak - elutazhassanak olyan, az egykor a „Történelmi Magyarország” - hoz, napjainkban pedig más-más országhoz tartozó területre (Felvidék / Szlovákia, Kárpátalja / Ukrajna, Erdély / Románia, Délvidék / Szerbia, Horvátország és Szlovénia), ahol - megismerve az ott élők földrajzi-táji környezetét, településeiket, lakóhelyét, kulturális hagyományaikat, szokásaikat, gasztronómiájukat stb. - magyarok, magyar nemzetiségű emberek, nemzettársaink élnek.

Eötvösös diákpolgármester Nyíregyházán

Kategória: Eötvös hírek

Ecsedi Noémi Nyíregyháza MJV diákpolgármestere

Eötvösös diákpolgármester Nyíregyházán

Nyíregyházán, az ország hetedik legnagyobb városában számos általános- és középfokú oktatási intézmény működik, s ennek alapján túlzás nélkül mondhatjuk azt, hogy Nyíregyháza egyben pezsgő életet élő „diákváros” is. Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata és a város vezetése, polgármestere meghatározónak és fontosnak tartja az iskolák, az oktatás jelenlétét és annak támogatását a városban, s ezzel együtt nem különben a különböző köznevelési intézmények diákjainak aktív és tevékeny részvételét a település kulturális és közéletében. Szándéka és törekvése az, hogy a diákokat partnerségi alapon bevonja a fiatalokat érintő programokba és az őket érintő döntések előkészítésébe valamint meghozatalába egyaránt. Ennek egyik formája és letéteményese a diák-polgármesteri intézményrendszer, amelynek első számú vezetőjét a város iskoláinak polgármester-jelölt delegáltjaiból maguk a diákok és egy szakmai tagokból álló zsűri választja ki kétévente.

Aerobik Magyar Kupa sikerek

Kategória: Eötvös hírek

Aerobik Magyar Kupa sikerek

November 9-én rendeztek még Budapesten az Aerobik Magyar Kupa döntőjét. A döntőbe azok a sportolók kerülhettek be, akik a márciusi, májusi és októberi versenyeken a legjobban szerepeltek. Iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el: SA UP1 3. helyezett Pristyák Jázmin 8. a, SA UP2 4. helyezett Szepesi Gréta 8.a, SA UP3 3. helyezett Kovács Eszter 5.a, SA UP3 4. helyezett Szepesi Mira 5.a, BA UP2 5. helyezett Duliczki Dóra 6.a és Molnár Dorina 6.d, BA UP2 Sárosi Kíra 8.a, CH UP1 1. helyezett Bretka Dorina 10.b, Marosvölgyi Virág 10.b, Mitercsák Enikő 10.b, Mitercsák Eszter 10.b, Piros Vivien 9.a, Rudi Zsófia 10.b, CH UP2 3. helyezett Kegye Anna 7.b, Marosvölgyi Jázmin 8.a, Tóth Dorina 8.b, CH UP3 2. helyezett Lengyel Luca 4.c, CH UP4 2. helyezett Takács Emma Róza 2.c.

Gratulálunk a lányoknak!

Tájékoztató a tankötelezettség megkezdéséről

Kategória: Eötvös hírek

Tisztelt Szülők!

Az Oktatási Hivatal mellékelt tájékoztatását közreadva tájékoztatjuk Önöket leendő első osztályos gyermekük tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatos jogszabályi változásokról.

Dobos Zoltánné igazgatóhelyettes

Kiemelkedő teniszsiker L14-ben

Kategória: Eötvös hírek

Kiemelkedő teniszsiker L14-ben

Varga Viktória, iskolánk 8.c osztályos tanulója 2019. november 16-18. között a „GYŐR OPEN” nevezetű, első kategóriás, L14-es teniszversenyen, egyéniben, az ország 32 legjobb 14-15 éves lány tenisz versenyzői között ELSŐ HELYEZÉST ért el, meggyőző fölénnyel (1.játszma: 6/4 6/0 ; 2. játszma: 6/2 6/1 ; döntő: 6/2 6/0).

Szeretettel gratulálunk!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel