Sakknagymesterek nyomdokain az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Diákolimpia sakksikerek az Eötvösben

Sakknagymesterek nyomdokain az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fontosnak tartja, hogy diákjai számára széleskörűen biztosítsa a részvétel valamint a felkészülés és a versenyzés lehetőségeit a különböző egyéni és csapatsportágakban egyaránt. Egy, az utóbbi időben, az iskolában és az e téren érdeklődő tehetséges diákok körében egyre népszerűbbé váló sportággá nőtte ki magát a sakk, melynek eredményei is igen hamar megjelentek.   

Röplabdás lányaink sikerei

Kategória: Eötvös hírek

Röplabdás lányaink sikerei

Iskolánk röplabdás lányai  szép eredményeket tudhatnak magukénak ebben a tanévben.

A 2019/2020-as tanév első igazi megmérettetésére novemberben került sor, amikor a csapat a Szabolcs –Szatmár-Bereg Megyei Sportnapok keretein belül, a 2. helyezést szerezték meg. Decemberben két kupán vettek részt, ahol az izgalmas mérkőzéseket követően a Zrínyi- kupán a 3. helyet sikerült megszerezni, míg az ezt követő Széchenyi-kupán már fényesebb érmet akaszthattak a lányok nyakába, hiszen az 1. helyen végeztek. A sikerek itt nem értek véget, hiszen a január 14-én megrendezésre kerülő Sipkay-kupán, szintén nagyszerű és izgalmas meccseket követően, itt is sikerült a többi csapatot maguk mögé utasítaniuk, így elhozták a kupát és a legfényesebben csillogó érmet. Ezen a tornán külön értékeltek egy, az összes csapatból kiemelkedő játékost, aki nem más lett, mint csapatunk egyik tagja: Uhrin Eszter.

Újabb kiemelkedő, kettős teniszsiker

Kategória: Eötvös hírek

Újabb kiemelkedő, kettős teniszsiker

Varga Viktória, az Eötvös Gyakorlóiskola 8. c osztályos tanulója, egyben a Marso TC U14-es versenyzője a 2020-as év első korosztályos, országos versenyén, Debrecenben, 2020. január 11-14 között, egyéniben országos harmadik, párosban - oldalán Major Stellával- országos 2. helyezést ért el.

Az újabb sikerekhez szeretettel gratulálunk!

„Karácsony és szeretet a cipősdobozokban”

Kategória: Eötvös hírek

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége karácsonyi adománygyűjtése határon innen és „Határtalanul” 2019-ben ismét

„Karácsony és szeretet a cipősdobozokban”

„Karácsonyi rege,
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…”
Ady Endre: Karácsony

Iskolánk, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános iskola és Gimnázium - a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége (GYISZ) oszlopos tagjaként - a szeretet és a szolidaritás nemes eszméjének a jegyében az elmúlt év végén is csatlakozott ahhoz a Sándor József egri gyakorlóiskolai igazgató és a Gyakorlóiskolák iskolaszövetsége (GYISZ) által életre hívott és gondozott nagyszerű kezdeményezéshez, amely során az „Egy osztály - egy karácsony” mottó jegyében a határon túli magyar nyelvterületen élő moldvai csángók -, Csángóföld (Románia) és Kárpátalja (Ukrajna) - falvainak iskoláiban és a mi viszonyainkhoz mérten mostohább körülmények között élő diákok számára gyűjtött ajándékcsomagokat szállított ki az elmúlt év végén, a karácsonyi ünnepek előtt, azért hogy örömtelibbé tegye az itt élő gyermekek karácsonyát is.

Hajrá Sólymok!

Kategória: Eötvös hírek

Hajrá Sólymok!

Nyíregyházán rendezte meg a Szabolcsi Jégsport Egyesület az U10-es korcsoportos jégkorong tornáját. A Szabolcsi Sólymok 1 és 2 csapata a kazincbarcikai, sátoraljaújhelyi és debreceni csapatokat fogadta. A Sólymok 1-es csapata a torna második helyét szerezte meg. A mérkőzéseken az Eötvös Gyakorlóiskola diákjai is gólokkal örvendeztették meg a szurkolóikat.  Gratulálunk a sikeres szerepléshez.Salamon Bodza és Mudri Botond 3.b, Bereczky Ádám , Zsoldos Bende 3.a, Bereczky Lili 1.a, Csikos Bálint 2.c osztályos tanulóknak!. 

Adventi szolgálat - Tűzliliom Együttes

Kategória: Eötvös hírek

Adventi szolgálat - Tűzliliom Együttes

Iskolánk Tűzliliom Együttese 2019 decemberében számos felkérésnek tett eleget, karácsonyváró koncertsorozatot adott Nyíregyháza több pontján.

Az év(század) mérkőzése az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Rendhagyó tanár – diák focimeccs a „Csokiban”

Az év(század) mérkőzése az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az Eötvös Gyakorlóiskolában több évtizedes hagyomány alapján a focit, a labdarúgást kedvelő és szerető diákok és az iskola tanárai „barátságos”, de komolyan vett fociderbin mérték és mérik össze erejüket és tudásukat minden tanévben. Az elmúlt egy-két évben - különböző okok miatt - elmaradt ez a megmérettetés, de e tanévben, az első félév vége felé közeledve, naptár szerint még az óévben, annak vége előtt ismét találkoztak az iskola gimnazistái és az erre a „sportcsemegére” vállalkozó tanárok e rendhagyó és a diákközösség részéről is nagy érdeklődéssel várt és kísért mérkőzésre.  

Eötvösös diákok a Szegedi Tudós Akadémián

Kategória: Eötvös hírek

Eötvösös diákok a Szegedi Tudós Akadémián

A Szegedi Tudós Akadémia olyan rendszer, mely hazai és nemzetközi mentorok részvételével működik, és amelyet Szent-Györgyi Albert Nobel-díja elnyerésének 75. évfordulójához kapcsolódva hoztak létre. A tudósakadémia célja, hogy a résztvevők 16-36 éves koruk között - a hagyományos iskolarendszerrel párhuzamosan - tudományos kutatásokban való részvétellel minőségi képzésben részesüljenek és képesek legyenek majd a magas szintű kutatómunkára. A program célja az is, hogy a fiatalok hazai környezetben maradva megfelelő anyagi juttatások és kiváló laboratóriumi körülmények között dolgozhassanak.

„Grincs”, a szőrős, cinikus, zsémbes zöld lény, aki el akarta lopni a karácsonyt

Kategória: Eötvös hírek

Ünnepi gyermek- és felnőtt színielőadás az Eötvös Gyakorlóiskolában

„Grincs”, a szőrős, cinikus, zsémbes zöld lény, aki el akarta lopni a karácsonyt

Az Eötvös Gyakorlóiskolában az óév végén, a Karácsony közeledtével nagy hagyománya van annak, hogy az iskola egy-egy tanulóközössége, diákjai az ünnep jellegéhez és hangulatához illeszkedő színes színpadi műsorral lepik meg szüleiket, iskolatársaikat és pedagógusait egyaránt.

Az Eötvös szalagavatója a Nyíregyházi TV műsorán

Kategória: Eötvös hírek

Az Eötvös szalagavatója a Nyíregyházi TV műsorán

Kedves Érdeklődők!

Az Eötvös Gyakorlóiskola 2019. október 12-én tartotta Szalagavató ünnepségét a Nyíregyházi Egyetem mindig elegáns Kodály termében, ahol 4 végzős osztály tanulói kapták meg osztályfőnöküktől a gimnáziumi évek végének közeledtét jelképező szalagot.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel