Karácsonyi készülődés

Kategória: Eötvös hírek

Karácsonyi készülődés

„Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek ,legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek!”
Wass Albert

A szeretet ünnepén a feldíszített fenyőfa, a terített asztal, ünnepi dekorációk és finomságok jutnak eszünkbe a karácsonyról. Ezt a hangulatot próbáltuk az iskolánkba csempészni a téli szünet előtti napokban. Az aulában egy hatalmas feldíszített fenyőfa áll, amelyet szeretnénk megköszönni Lipők Ádám végzős tanulónak és szüleinek, a díszeket pedig iskolánk tanulóinak. Az alsós osztályosok szebbnél-szebb mézeskalács alkotásokkal készültek, amelyeket zsűri értékelt. Az ünnepi hangulat fénypontja a Karácsonyi műsor volt, amelyen iskolánk 2.d osztályos tanulói egy régi pásztorjátékot adtak elő.

Áron sikere

Kategória: Eötvös hírek

Áron sikere

2016. december 10–11-én került sor a Magyar Vívószövetség szervezésében a Gerevich-Kovács-Kárpáti Országos Reménység Körversenyre. A versenyen a nagy múlttal rendelkező és legnevesebb budapesti vívó egyesületek sportolói mellett a vidéki egyesületek is jelentős létszámmal képviseltették magukat. Iskolán tanulója Kecskeméti Áron (8.a osztály) a serdülő korosztályban indult és nagyon kiélezett küzdelemben 3. helyet sikerült megszereznie.

Szalagavató

Kategória: Eötvös hírek

Kedves Érdeklődők!

Az intézményünk idei Szalagavató ünnepségén készült felvételeket megtekinthetik a www.nyiregyhazitv.hu internetes oldalon, ill. a Nyíregyházi Televízió műsorán az alábbi időpontokban:
2016. december 10. (szombat) 20.30,
2016. december 11. (vasárnap) 09:30 és 22:00,
2016. december 14. (szerda) 20.00,
2016. december 15. (csütörtök) 09.00.

Jó tanuló, jó sportoló

Kategória: Eötvös hírek

Jó tanuló, jó sportoló

Vitál Dánielt, iskolánk 10.a osztályos tanulóját kiemelkedő tanulmányi eredményéért és torna sportban nyújtott kimagasló teljesítményéért (megyei I. helyezés, országos elődöntő I. helyezés, országos döntő II. helyezés) a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület jó tanuló – jó sportoló címmel jutalmazta.

Gratulálunk Daninak az elismeréshez!

Első évfolyamon induló osztályok a 2017–18-as tanévben

Kategória: Eötvös hírek, Nevelés - oktatás

Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 2017-18-as tanévben az első évfolyamon induló osztályok, tehetséggondozó programok

Osztály

Képzési forma

Szervezési

forma

1.a

Általános tantervű osztályidegen nyelvi tehetséggondozó programmal.

Választható nyelv: angol vagy német vagy francia

kisfelmenő

1.b

Általános tantervű osztály, fél osztályban idegennyelv, fél osztályban ének-zene tehetséggondozó programmal

Választható nyelv: angol vagy német vagy francia

nagyfelmenő

1.c

Általános tantervű osztály fél osztályban idegennyelv, fél osztályban matematika tehetséggondozó programmal

Választható nyelv: angol vagy német vagy francia

kisfelmenő

Érdeklődni lehet telefonon, a 42/599415 telefonszám 2420-as mellékén.

Rangos elismerés és díjak a Városi Sportgálán az Eötvös Gyakorlóiskola sportolóinak

Kategória: Eötvös hírek

Rangos elismerés és díjak a Városi Sportgálán az Eötvös Gyakorlóiskola sportolóinak

A közelmúltban a Continentál Aréna adott otthont Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2016. évi Sportgálájának, amely ünnepség keretében többek között az ebben az esztendőben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat és edzőiket valamint azokat a megyeszékhelyi oktatási intézményeket köszöntötték és díjazták, amelyek az iskolák pontversenyében értek el szép eredményeket. Jól teljesítettek a Nyíregyházi Egyetem diáksportolói is, akik a különböző kategóriákban számos értékes eredményt és az ezzel együtt járó elismerést is átvehettek.

Tanítási verseny az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Tanítási verseny az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézete és az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az idén is meghirdetette hagyományos tanítási versenyét a végzős tanító szakos hallgatók számára. Számos tervezet közül választotta ki a zsűri a legjobb hetet, melyeket a versenyzők a gyakorlatban is megvalósítottak november 14-e és 17-e között.

A Nemzeti VERSeny döntőse Tapia-Soto Christina

Kategória: Eötvös hírek

A Nemzeti VERSeny döntőse Tapia-Soto Christina

​Iskolánk 10.b osztályos tanulója ​Tapia-Soto Cristina két nehéz forduló után bejutott a Nemzeti VERSeny országos döntőjébe, ​így​ ​november ​13-án a Nemzeti Színházban ő is részese volt a ​ nívós verseny ​döntő​jé​nek. Igaz, nem nyert el helyezést​ de​ óriási teljesítmény volt ebben a kemény feltételeket állító, rangos versenyben több mint 200 jelentkező közül bekerülni a 25 döntős közé​. ​ Christina ​szép teljesítményéhez gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Erdélyi ciripelő

Kategória: Eötvös hírek

Erdélyi ciripelő

A Sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézmény adott otthont 2016. október 13-án a Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület által meghirdetett „Ciripelő” mese, népdal, vers- és prózamondó versenynek. Iskolánkat Vitál Bianka, 3.c osztályos tanuló képviselte, s a 2. helyezést érte el. Színvonalas teljesítményének jutalmául az Igrice Egyesület vendégeként részt vehetett egy háromnapos erdélyi kiránduláson november 4-e és 7-e között. Az utazás fő célja a „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő” versenyen való szereplés volt, ahol a kiutazó legjobb 9 tanuló a székelyföldi fiatalokkal mérhette össze tudását. Ezen a versenyen Bianka megnyerte az 1. díjat.

Teljesítményéhez gratulálunk!

Verébavató az 5. évfolyamon

Kategória: Eötvös hírek

Verébavató az 5. évfolyamon

2016. november 10-én iskolánk nyolcosztályos gimnáziumi tagozatának ötödikes tanulói számára Verébavató ünnepséget tartottunk, ahol a „kis verebek” egy-egy osztályprodukcióval mutatkoztak be a megjelent szülőknek, pedagógusoknak és a felsőbb éves gimnáziumi tanulóknak, majd egy humoros eskütétellel, a Verébkönyv aláírásával, ill. a 6. évfolyam által készített emléktárgy átadásával „pecsételődött meg” az 5. a, b és c osztály 99 tanulójának gimnáziumi tagsága az Eötvös Gyakorlóiskolában.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2021 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel