Április 22. a Föld napja

Kategória: Eötvös hírek

Április 22. a Föld napja

Bolygónk és környezetünk védelme, megóvása közös feladatunk. 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld napja kapcsán. Magyarország 1990-ben csatlakozott ehhez a jeles naphoz.

Meseország rajzokban

Kategória: Versenyek, Eötvös hírek

A Gárdonyi Géza Általános Iskola által kiírt "Gárdonyi Meseországa" rajzverseny eredményhirdetésére a hétvégén került sor. A gyakorlóiskola diákjai ezen a megmérettetésen is nagyon szépen szerepeltek.

Gárdonyi Géza: Okos kutya című művéhez készítettek illusztrációt.

Olvasási verseny

Kategória: Versenyek, Eötvös hírek

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézménye a Gárdonyi- hét alkalmából meghirdette városi versenyeit. Az Eötvös Gyakorlóiskola diákközössége szép számmal képviseltette magát. A Hangos olvasási versenyre rendhagyó módon online formában került sort.

Az 1.c osztály sikeres szereplése a Sóstói Múzeumfalu pályázatán

Kategória: Eötvös hírek

Az 1.c osztály sikeres szereplése a Sóstói Múzeumfalu pályázatán

"Nyakunkon a húsvét!..." címmel a Sóstói Múzeumfalu pályázatot írt ki, hogy a kisiskolások a virtuális térben is élményekkel gazdagodva készülődjenek a húsvétra! Erre a pályázatra készült az 1.c osztály Dr. Juhászné Molnár Tünde osztályfőnök vezetésével és a szülők hathatós segítségével.

Az osztály csoportmunkában dolgozott, így a gyerekeknek lehetőségük volt jobban megismerni egymást, és a pályázati feladatokon összedolgozni.

Külön messenger csoportokat hoztak létre, a Google Classroom Meet-jén keresztül virtuálisan megbeszéléseket tartottak, ahol felosztották a feladatokat. (Ismételten köszönet a lelkes szülői hozzáállásért!)

Emlékezés a nemzeti ünnepünkre

Kategória: Eötvös hírek

Emlékezés a nemzeti ünnepünkre

Online megemlékező verseny került megszervezésre két kategóriában a március 15-i események és történelmi hőseinek emlékére.

A verseny címe: "Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkre!" 1.kategória "Ünnepi sarok" címmel került meghirdetésre, az 5-8 éves korosztálynak.

2.kategória "Pilvax Kávéház címmel, a 9-14 éves korosztály számára.

A 2. kategóriában ért el 1. helyezést Dankó Lili Gréta, az Eötvös Gyakorlóiskola 6.c osztályos tanulója.

Köszönet mindenkinek, aki segítette a felkészülést és gratulálunk Lilinek!

Koordinátor tanár: Fehér Ildikó

Nyugodj békében, Béla bácsi!

Kategória: Eötvös hírek

Nyugodj békében, Béla bácsi!

"...Amint fogy-fogy a jövendő
egyre-egyre drágább lesz a múlt..."
Babits Mihály

Az Eötvös Gyakorlóiskola Vincze Béla tanár úrra emlékezik.

Szomorú szívvel értesültünk régi kollégánk Vincze Béla haláláról. Nehéz néhány szóval összefoglalni, ki volt Béla bácsi, annál is inkább, mivel a gyakorlóiskola mai pedagógusai közül kevesen dolgoztak vele együtt. Akik azonban ismerték, szeretettel emlékeznek rá. Csendesen, megbízhatóan végezte köztünk munkáját. Azok közé a régi, elhívatott tanáregyéniségek közé tartozott, akiket a gyerekek és szülők tisztelete és megbecsülése övezett pályájuk egészén. Béla bácsi szaktudásával, tanítás iránti alázatával, intelligenciájával kivívta a kollégák tiszteletét is. Szerette a rendet, a nyugalmat, s mindig valami csendes derűt árasztott maga körül.
Életével, munkásságával sok kollégának és diáknak példát állított.

"Kopognak a ceruzák, vajon mit üzennek?"

Kategória: Eötvös hírek

Engedd szabadjára képzeletedet és rajzold le, mit üzensz a világnak! - volt olvasható abban az országos pályázati kiírásban, melyet a Rajzos dalolás versrajz-dalok lélektől lélekig írt ki két kategóriában.

A szabad kézzel készült alkotásokat, tetszőleges technikával, A/4-es méretben kellett elkészíteni, melyre iskolánk tanulói is szép számban készítettek munkákat, Durbák Éva tanítónő koordinálásával.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel