Sarka Lajos tanár úr Kabay János díj-ban részesült

Kategória: Eötvös hírek

Sarka Lajos tanár úr Kabay János díj-ban részesült

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület Közgyűlése Sarka Lajos tanár úrnak, intézményünk kémia tanárának, a TIT Jurányi Lajos Egyesület tagjának – több évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként – Kabay János díj-at adományozott.

Mikulás a LEGO Innovációs Stúdióban

Kategória: Eötvös hírek

Az Eötvös Gyakorlóiskola matematika tehetséggondozó programjában résztvevő 2.c osztály, hétfőn a Nyíregyházi Egyetem LEGO Innovációs Stúdiójában járt, ahol találkozhattak a tanulók a Mikulással és krampuszaival. A vidám délelőttön a Zenei Intézet hallgatóinak közreműködésével énekeltek, és ötletes alkotásokat építettek LEGO-ból. A gyerekek kreativitásukkal és tisztelettudásukkal ismételten megmutatták, hogy megérdemlik a Mikulás ajándékait.

Mediball-Labdajáték az egészségért

Kategória: Eötvös hírek

Mediball-Labdajáték az egészségért

2021. november 27-én tartották Nyíregyházán a XVII. Mediball Országos bajnokságot. Az esemény körülbelül 50 versenyző részvételével került megrendezésre. A versenyzők között voltak gyerekek és felnőttek egyaránt. Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium egyik diákja Novák Dávid 5. a osztályos tanuló a Spirit Sport Egyesület tagjaként vett részt a bajnokságon. Aranyérmet szerzett és így országos bajnok lett két versenyszámban is, egyéni GY1-2 fiú kategóriában, illetve csapattársával, Olasz Kittivel vegyes páros mérkőzés GY3 kategóriában.

Sarka Lajos tanár úr Rátz Tanár Úr Életműdíj-ban részesült

Kategória: Eötvös hírek

Sarka Lajos tanár úr Rátz Tanár Úr Életműdíj-ban részesült

Az idei évben 21. alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat azon általános és középiskolában oktató pedagógusoknak, akik matematika-, fizika-, kémia-, biológiaoktatás területén kimagasló teljesítményt nyújtanak a tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban. A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezett díjátadón nyolc tanár vehette át az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért Rátz Lászlóról elnevezett díját, melyet az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon által létrehozott alapítvány kuratóriuma ítél oda minden évben.

A Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai különdíja az Eötvös Gyakorlóiskola tanárának

Kategória: Eötvös hírek

A Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai különdíja az Eötvös Gyakorlóiskola tanárának

2021. november 30-án, Budapesten ünnepélyes keretek között adták át Molnár Ágnesnek az Eötvös Gyakorlóiskola ének-zene tanárának a Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai különdíját. Minden akadémiai tagozat évente öt díjat adományozhat. Ebben az esztendőben a művészetelméleti tagozat egyik elismerését kapta a gyakorlóiskola pedagógusa.

Az élményalapú tanulás új eszköze az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Az élményalapú tanulás új eszköze az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az Eötvös Gyakorlóiskolában kiemelt figyelmet fordítunk az élményalapú tanulásra a gyermekek fejlődésének teljesebb kibontakozását támogató tanulási lehetőségek biztosítására.

Ezt a célt szolgálja a gyakorlóiskolában népszerű LEGO program. A program keretében egy új eszköz, a Story 21 készlet került kipróbálásra. A készlet a régebben már használt Story Starter készlet magyarországi utódja. Az új oktató eszköz, arra ösztönzi a tanulókat, hogy a LEGO elemek segítségével történeteket hozzanak létre, és kommunikáljanak a történeteken keresztül. A készlet alkalmazható többek között az irodalom órákon, az idegennyelvi órákon, de még az osztályfőnöki órákon is.

Kedves Szülők! Kedves Óvodások!

Kategória: Eötvös hírek

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium eddig minden esztendőben kitüntetett figyelemmel készült arra, hogy az első osztályba történő beiratkozás előtt megbízható tájékoztatást nyújtson az iskolaválasztó szülőknek és óvodás gyermekeiknek az intézmény által kínált lehetőségekről, az aktuális tanévben első osztályt indító tanítónők személyéről, a tehetséggondozó programokról, a mindennapi iskolai életről.

Sajnos a járványügyi helyzet miatt a személyes találkozás és iskolabemutatás nem lehetséges.

Az Eötvös Gyakorlóiskola a mellékelt ismertetővel szeretné pótolni a hiányt, és ezzel hiteles információt kíván nyújtani az iskolaválasztó szülőknek és gyermekeiknek a tanító nénikről és az iskolai mindennapokról.

Szeretettel és jókedvvel készítettük Önöknek a mellékelt összeállítást.

Büszkék vagyunk az iskolánkra, az eddig elért eredményekre, a pedagógusaink magas színvonalú oktató-nevelő munkájára, az eredményes tehetséggondozásra, a sokszínű, tartalmas iskolai életre, a folyamatosan fejlődő, szép iskolai környezetre. Örömmel mutatjuk be az itt folyó a munkának egy kis részletét a mellékelt videofelvételen keresztül. 

Összeállításunkat az alábbi linken tekinthetik meg: https://drive.google.com/file/d/1yE9Dp1vC7hsdY-coTRfCQMD3YA0RIkQt/view?usp=sharing

Sikeres iskolaválasztást kíván minden kedves óvodásnak az Eötvös Gyakorlóiskola!

Őszköszöntő Tök jó napok az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánkban hagyomány, hogy minden esztendőben őszköszöntő napokat szervezünk, ahol az őszi termések kreatív felhasználásával visszük közel a gyermekekhez a természeti formák szeretetét. Kiállítást szervezünk a fantáziagazdag alkotásokból, az iskolánk kemencéjében tököt, almát sütünk, alkalmanként kukoricát morzsolunk és kertészkedéssel szépítjük az iskolaudvart.

Ünnepi műsor az 1956. október 23-ai forradalom tiszteletére

Kategória: Eötvös hírek

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az Eötvös Gyakorlóiskola diákjai és tanárai az 1956. október 23-ai forradalomról.

A műsorban közreműködtek a 10. b és a 10. c osztály tanulói. A műsort szerkesztette, a prózai, illetve verses szövegeket betanította: Ágoston Edina tanárnő

A táncos betéteket koreografálta és betanította: Miskolczi Mária tanárnő

Szólót táncolt: Vadas Zsuzsanna 10.b osztályos tanuló.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel