Címvédés, jó hangulat, ünnep - II. Márciusi Ifjak Sakkverseny

Kategória: Eötvös hírek, 2024. március 14., csütörtök

2023. március 21-én hagyományteremtő céllal került megszervezésre a "Márciusi Ifjak" Sakkverseny, melyet nagy érdeklődés övezett tanulóink részéről, hiszen 44 tanuló 7 fordulóban mérte össze tudását a 64 mezőn.

2024. március 13-án pedig már másodszor ültek asztalhoz sakkozni szerető diákjaink, így elmondhatjuk, hogy a tavaszi sakkversenyünk lassan hagyományossá válik a gyakorlóiskolában. Ezúttal 24 tanuló mérte össze tudását a svájci rendszerű viadalon: alsósok és nagygimnazisták, fiúk és lányok, kezdők és versenyzők is részt vettek az izgalmakkal teli versengésben.

A résztvevők mindannyian egy csoportban csaptak össze, de külön díjakat kaptak a korosztályok szerint. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem talált legyőzőre Ujhelyi Kornél (11.C), aki ezzel újra veretlenül hódította el a kupát, az alsó tagozatosok között pedig Takács Nimród (2.B) lett az első helyezett, aki a nagyok közt is derekasan állta a sarat.

A végeredmény:

  • 1. Ujhelyi Kornél - 11.C és Takács Nimród 2.B
  • 2. Soós Bálint - 9.B
  • 3. Opre Attila - 9.B

A verseny nem valósulhatott volna meg a Nyíregyházi Egyetem Sportegyesület Sakk Szakosztályának támogatása nélkül, akik már az iskolai napokon is rendszeresen segítik a sakkozni vágyó fiatalokat eszközökkel, szakértelmükkel. Köszönjük Dr. Takács Rolandnak a verseny sikeres lebonyolításához nyújtott segítségét!

Gratulálunk minden résztvevőnek! Jövőre is találkozunk!

Karafa Sándor

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel