Szép volt fiúk! Büszkék vagyunk rátok!

Kategória: Eötvös hírek

Szép volt fiúk! Büszkék vagyunk rátok!

Nem volt hiábavaló az a sok munka, amellyel az Eötvös Gyakorlóiskola csapata, - Varga Zsolt tanár úr vezetésével - készült a Röplabda Diákolimpia megyei döntőjére.

A rangos megmérettetésen megszerezték a bajnoki címet. Teljesítményükkel bejutottak az Országos Diákolimpia döntőjébe.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Hajrá Eötvös!

Acta est fabula

Kategória: Eötvös hírek

Acta est fabula

Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny 2022. március 5-én megrendezett debreceni regionális fordulóján iskolánk csapata bejutott az országos döntőbe. Ez nagyon komoly eredmény, hiszen ezen a versenyen, több, mint 200 csapat indult, s az „Acta est fabula” névvel jegyzett csapatunk a legjobbak közé kerültek be.

A versenyen résztvevő diákjaink: Kristóf Lilla, Molnár Csaba és Zhang Zou Hang a 12. C. osztály tanulói.

Felkészítő tanár: Takács Zsolt Gusztáv.

Országos középiskolai tanulmányi verseny

Kategória: Eötvös hírek

Országos középiskolai tanulmányi verseny

Adamecz Orsolya iskolánk 12. c osztályos tanulója az idei tanévben is sikeresen vett részt az OKTV néven ismert rangos tanulmányi versenyen biológia tantárgyból. A tavalyi tanévben nyújtott teljesítményét megismételve, ebben a tanévben is megmérette tudását a második forduló II. kategóriájában. Kiemelkedő eredményéhez gratulálunk!

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

Kategória: Eötvös hírek

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny eredményei

A 2021/2022-es tanévben az Eötvös József Gyakorlóiskolában 12. alkalommal, Nyíregyházán 16. alkalommal került sor az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny megrendezésére.

A 7-10. osztályos tanulók részére meghirdetett versenyt ebben a tanévben egy írásbeli forduló szervezésével valósítottuk meg. A tanulmányi versenyre 6 kategóriában, az ország különböző településeiről, 51 iskolából, 750 tanuló nevezett.

A rendezvény célja a francia nyelv népszerűsítése, a tehetséges tanulók felkutatása és számukra versenylehetőség biztosítása, a francia nyelvet tanuló diákok személyiségfejlesztése, készség- és képességfejlesztése, a felkészítő tanárok tehetséggondozó munkájának segítése.

Minden kategóriában az 1-10. helyezett tanulókat díjazzuk. A díjazott versenyzőknek az oklevelet és könyvjutalmat postázzuk az iskolákba.

Az elbírálás minden versenyző esetén azonos feladatok és azonos javítási útmutató alapján történt. Maximum 50 pontot érhettek el a versenyzők.

Elvek az 1-10. helyezés megállapításához:

Pontazonosság esetén a nyelvtani teszt feladatrészben több pontot elért versenyző élvez előnyt. Amennyiben ennél a feladatnál is pontazonosság van, az olvasott szövegértésnél több pontot elért versenyző ér el jobb helyezést.

A megoldókulcsok tartalmazzák a feladatok sorrendjét, ami alapján a sorrend megállapítható azonos pontszám esetén.

Csak 1-10. helyezetteket hirdetünk, további helyezéseket nem adunk meg. Az elért pontszámokat eljuttatjuk a versenyzők iskolájába.

Előadás a cukorbetegségről

Kategória: Eötvös hírek

Előadás a cukorbetegségről

Sajnos egyre több család szembesül azzal, hogy gyermeke cukorbeteg. Megfelelő tájékozottsággal és hozzáállással a kis betegek mindennapjait tehetjük könnyebbé. Fontos, hogy tanulóink is megértsék mi folyik osztálytársuk életében és hogyan tudnak segíteni.

Intézményünkben - több osztály is érintett, így a Nyír-Diabet Egyesület eljött hozzánk és segített megérteni, mi is az az 1-es típusú diabetes és milyen vele együtt élni. Egy életkori sajátosságoknak megfelelő kisfilm megtekintése után, a kisdiákok érdeklődve hallgatták a kimondottan alsós gyerekeknek szóló előadást, ahol kérdéseket tehettek fel. Az előadás a "kék lufi felhívás" feladattal zárult.

Egészségügyi előadás

Kategória: Eötvös hírek

Egészségügyi előadás

Kisebb-nagyobb balesetek sajnos bármikor és bárhol érhetnek minket. Nem árt, ha gyermekeink is fel vannak készítve ezekre a váratlan helyzetekre. Fontos, hogy tudják mit kell tenniük, ahogy az is, hogy pánik helyett életkorukhoz és képességeikhez mérten tudjanak eljárni. Természetesen a legfontosabb ilyenkor egy felnőtt értesítése és a segítséghívás. Mi van akkor, ha erre azonnal nincs lehetőség, vagy olyan helyzet alakul ki, ahol a gyermek lélekjelenlétén és tájékozottságán áll vagy bukik minden? Ilyen megfontolásból részesültek elsősegélynyújtó és egészségügyi előadásban a 3.c osztály tanulói, melyet Bulátkóné Ficzere Ibolya diplomás ápolónő önkéntesen tartott nekik. A gyerekek rendkívül ügyesek és figyelmesek voltak. Köszönet Ibi néninek a tartalmas és hasznos "tanfolyamért".

Faültetésen vettek részt iskolánk tanulói

Kategória: Eötvös hírek

Faültetésen vettek részt iskolánk tanulói

Többszáz kis tölgyfát ültettek intézményünk 3.c osztályos tanulói - március elején, a Sóstói-erdőben, a Hármasdombi nyiladék mentén, - a NYÍRERDŐ Zrt nyílt faültetési napján. Mindig szívet melengető látni, amikor fiatalok, gyerekek is szorgoskodnak faültetéseknél. Az ilyen programok, amellett, hogy gyakorlati tapasztalatot adnak, érzékenyítenek, törődésre nevelnek, empátiát fejlesztenek. Közelebb hozzák a természetet a gyerekekhez, megtanítják őket felelősségteljesen gondolkodni, ahogy arra is, hogy tetteik, cselekedeteik következményekkel járnak. Az a gyermek, aki fát ültet, kevésbé lesz hajlamos és képes a természet rongálására.

Büszkék vagyunk 3.c osztályos kisdiákjaira és reméljük, példájukat sokan követik, hiszen most van a faültetések időszaka. Köszönet az erdőgazdáknak a nagyszerű lehetőségért!

A tanítók napja – Gergelyjárás

Kategória: Eötvös hírek

A gergelyjárás az iskoláskorú gyermekek köszöntő játéka. Az iskolák alapítja és pártfogója a középkorban élt I. (Nagy) Szent Gergely pápa volt. Abban az időben a tanulni vágyó kisdiákok adománygyűjtéssel segítették tanítójukat és önmagukat. Később ezen szokásuk kiegészült az új tanulók iskolába hívogatásával. Ez az énekes játék minden év március 12-én volt hagyomány. Ezt elevenítette fel iskolánk 4. a osztálya. A műsort betanították Harcsa Irén és Bere Andrea tanítónők.

A tanári kommunikáció és a nyelvhasználat

Kategória: Eötvös hírek

Meghívó Karafa Sándor vezetőpedagógus előadására.

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete, valamint a Magyar Nyelvtudományi Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete nevében meghívjuk önöket Karafa Sándor (a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium mentortanára) A tanári kommunikáció és nyelvhasználat című előadására.

Időpont: 2022. március 22. (kedd) 16:00. Helyszín: Nyíregyházi Egyetem, B épület 204-es terem.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel