Nyíregyházi iskola is szerepelt a Határtalanul döntőjében!

Kategória: Eötvös hírek

Nyíregyházi iskola is szerepelt a Határtalanul döntőjében!

Közel hatszáz anyaországi és külhoni magyar diák vett részt pénteken a Határtalanul középiskolai vetélkedő nagydöntőjén, melyet a járványügyi helyzet miatt virtuális formában tartottak meg.

„Népek tavasza” címmel digitális történelem versenyen vett részt az Eötvös Gyakorlóiskola csapata

Kategória: Eötvös hírek

„Népek tavasza” címmel digitális történelem versenyen vett részt az Eötvös Gyakorlóiskola csapata

Tantermen kívüli, digitális munkarendben került megszervezésre és megvalósításra a „Népek tavasza” című országos, történelem levelező csapaverseny, amelyen iskolánkból a 7.d osztály csapata vett részt.

Papp Dorina Gréta, Szabó Hanna Mira,Vári Dorina tanulók szorgalmas munkával készültek a megmérettetésre. A több oldalas feladatsor mellett színvonalas „digitális” munkát is készítettek a versenyre, amelyek cikkünk mellékleteként megtekinthetők.

Felkészítő tanár: Fehér Ildikó

Tájékoztatás a 2020-21-es tanév első évfolyamára történő beiratkozásról

Kategória: Eötvös hírek

Kedves Szülők!

Tisztelettel értesítjük Önöket, hogy a 2021 szeptemberében induló általános iskolai első osz-tályainkba történő beiratkozásra az emberi erőforrások minisztere által kiadott „2020. (III. 25.) EMMI határozat a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános isko-lai beiratkozásról” dokumentum által meghatározottak szerint kerül sor.

Maradj otthon!

Kategória: Eötvös hírek

Maradj otthon!

A digitális világban is lehet együtt, közöset alkotni. Ezt mutatták meg iskolánk 2. C osztályos tanulói dr. Juhászné Molnár Tünde osztályfőnök vezetésével.

Tájékoztatója a "koronavírus-helyzettel" összefüggő ideiglenes intézkedésekről

Kategória: Eötvös hírek

Tisztelt Szülők!

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozata rendelkezik a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről.

A Kormány

1. felhívja az emberi erőforrások miniszterét, valamint az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51. § (4) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva – a köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 7. § a), k) és l) pontjában foglalt intézményeket ide nem értve – valamennyi köznevelési intézmény és szakképző intézmény (a továbbiakban: iskolák) működési rendjét az alábbiak figyelembevételével határozzák meg

a)  2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre;

b) a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében

ba) a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik,

bb) a  tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

A „Digitális oktatási munkarend” bevezetése és hatékony alkalmazása érdekében az Eötvös Gyakorlóiskola az alábbiakról tájékoztatja a szülőket:

A digitális oktatás a szaktanárok választása alapján történt digitális platformon keresztül történik. Kérem, figyeljék az elektronikus levélcímüket vagy vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel, illetve a szaktanárokkal. Pedagógus kollégáink maximálisan felkészültek az IKT-eszközök használata és alkalmazása terén. Az osztályfőnökök és a szaktanárok feladata és felelőssége lesz Önöket tájékoztatni az ismeretátadás pontos módjáról. Kérjük Önöket, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.

Kérjük, hogy amennyiben megváltozott az e-mailes elérhetőségük, az új címet haladéktalanul küldjék el az osztályfőnök e-mail címére vagy jelezzék azt, az osztályfőnök telefonszámán.

Azok a tanulók, akiknek digitális eszközrendszer nem áll rendelkezésükre a tananyag elsajátításához, nyomtatott formában, levélben vagy telefonos egyeztetés úján fogják azt megkapni. Kérem, ezt jelezzék az osztályfőnök felé.

Az intézmény vezetése és a pedagógusok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy gyermekeik ez új tanítási mód alapján minden tananyaghoz hozzáférhessenek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a szülők felelősségére!  Kérjük Önöket, hogy legyenek partnerek és segítsék munkánkat! A tanulók lehetőleg tartózkodjanak otthon, a csoportosulásokat kerüljék!

Ügyelet az iskolában:

Az intézményvezetés vezetőségéből - az igazgató vagy egy igazgatóhelyettes - minden nap (kivéve hétvége), 8.00 és 11.00 óra között bent tartózkodik az intézményben az alábbi rend szerint:

Az iskolavezetés ügyeleti rendje a veszélyhelyzet idején
Munkanapokon: 8.00-11.00-ig

hétfő

kedd

szerda

csütörtök

péntek

Dr. Komáromi István

Dobos Zoltánné

Kis Szabolcs

Jenei Andrea

Szathmáriné Szilágyi Karolina


Tájékoztatásul jelezzük, hogy 2020. március 16-tól az intézményben a technikai dolgozók folyamatosan fertőtleníteni fogják a helyiségeket, eszközöket.

Felelősségtudatból és emberségből vizsgázunk valamennyien. Kérem, figyeljenek a gyermekeikre!

Néhány fontos tanács az iskolán kívüli felkészüléshez:

  • Gyermekével közösen állítsanak össze napirendet, amelyben meghatározott ideje van a tanulásnak! Beszélgessenek a tanulásról a felelősségvállalás fontosságáról.
  • Tudatosítsa a gyermekében, hogy bár nem az iskolában, de ez is tanulás és mindennapos kötelesség. Minden nap ellenőrizze a gyermeke által elvégzett feladatokat, fordítson időt a tananyag megbeszélésére!
  • Alsó tagozatban az írás, olvasás, számolás mindennapos gyakorlása elengedhetetlen
  • Felső tagozatban kérdésekkel győződjön meg arról, hogy a tananyag elsajátításán kívül az összefüggések meglátása is megtörtént-e?
  • Kérdéseivel bátran keresse gyermeke pedagógusait!
  • Ne engedje gyermekének a felügyelet nélküli lakáson kívül tartózkodást!
  • A kormányrendelet otthoni tanulást ír elő. Tegyünk meg mindent azért, hogy a tanév érvényes legyen, és a gyermekek optimális tudáshoz jussanak!

A sikeres együttműködés reményében, üdvözlettel:

Nyíregyháza, 2020. március 17.

Dr. Komáromi István
igazgató

EMMI tájékoztató levél a szülők számára

Kategória: Eötvös hírek

Tisztelt Intézményvezető Asszony!
Tisztelt Intézményvezető Úr!  

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kérjük, hogy az intézményüket látogató tanulók szülei, gondviselői számára a helyben szokásos módon az alábbi üzenetet juttassák el.

Országos döntőben az Eötvös Gyakorlóiskola csapata

Kategória: Versenyek, Eötvös hírek

Országos döntőben az Eötvös Gyakorlóiskola csapata

Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny Debrecenben megrendezett Regionális döntőjében, az Eötvös Gyakorlóiskola csapata, Kozma Judit, Panyeczky Máté és Thuróczy Áron második helyezettként jutott tovább a Budapesten, a Festetics palotában tartandó országos döntőre.

Felkészítő tanár: Takács Zsolt Gusztáv

4 évszak 4 túra - Téli barlangtúra

Kategória: Eötvös hírek

4 évszak 4 túra - Téli barlangtúra

2020. február 29-én Aggtelekre utaztak a 4 évszak 4 túra résztvevői. A Vörös- tói bejáraton át, 121 lépcső után, kb. 60 méter mélyen kezdték meg a föld alatti túrát. A több mint másfél órás kacskaringós barlangi ösvényen láthatták a legnagyobb cseppkőképződményt, mely 19 méter magasra nőtt. Itt a túrázók elérték a 140 méter mélységet és megtapasztalták, milyen a vaksötét, valamint azt, hogy mennyire jó akusztikája van a barlangnak. A mesés cseppkőoszlopok mellett az állatvilágot is meglesték. Láthattak denevért és vakászkát is.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel