Citerásaink sikere

Kategória: Eötvös hírek

Iskolánk Tűzliliom Együttese 2016. november 5-én a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjének gyermek-ifjúsági kategóriájában a legmagasabb fokozatot, a Nagydíjat nyerte el és különdíjként egy citerát.

Gratulálunk a citerás gyermeknek és Szabóné Bugán Ágnes tanárnőnek aki felkészítette őket.

Tök jó napok!

Kategória: Képes hírek

Tök jó napok!

Ha ősz, akkor sütőtök! Minden formában és mennyiségben!

Intézményünkben a töklámpás faragásának megfelelően kiállítást rendeztünk. Egyediségét növelte a különleges formákra faragott és díszített lámpások.

Élménydús utazás Csehországban

Kategória: Eötvös hírek

Élménydús utazás Csehországban

Iskolánk 8-10. osztályos diákjainak és pedagógusainak 45 fős csoportja 2016. október 27-29-e között tanulmányi  kiránduláson vett részt Csehországban.

Az Eötvösben nagy hagyománya van az országismereti kirándulásoknak és a természetjárásnak is. Ezen utazás keretében célunk volt Prága főbb nevezetességeinek megismerése, a tanulók történelmi, földrajzi ismereteinek bővítése, valamint a Cseh Svájc nevet viselő Nemzeti Parkban tett gyalogtúrával a természetjárás népszerűsítése.

Vezetőpedagógusok és szakmódszertanosok országos módszertani konferenciáján vettek részt az Eötvös Gyakorlóiskola tanárai

Kategória: Eötvös hírek

Vezetőpedagógusok és szakmódszertanosok országos módszertani konferenciáján vettek részt az Eötvös Gyakorlóiskola tanárai

A konferenciát 2016. október 14-15-én, Szekszárdon tartották „Hagyományok és újítások a köznevelésben és a gyakorlati képzésben”címmel A konferencia két napja alatt öt szekcióban 90 előadás hangzott el. Ezek az előadások, bár különböző tantárgyak tanításának lehetőségeit elemezték, megegyeztek abban, hogy az X, Y, Z és alfa generáció együttes iskolai jelenléte miatt a tanítási módszereket állandóan igazítani kell a tanítványok igényeihez. A hagyományos módszerek előnyeit megtartva a tanároknak meg kell ismerniük és fel kell használniuk tanítványaik technikai tudását, élni kell az internet, az iPAD, az okostelefon stb. nyújtotta lehetőségekkel. A konferencia résztvevői bemutatták, hogy megfelelő programokkal, projektekkel, a tanítás és a tanulás „játékosításával”, új módszerek kidolgozásával és alkalmazásával meg lehet nyerni a tanulókat a tudáselsajátítás ügyének.

A legjobb megyei középiskolák között az Eötvös Gyakorlóiskola

Kategória: Eötvös hírek

A legjobb megyei középiskolák között az Eötvös Gyakorlóiskola

Ismét összevetette egymással a hazai középiskolákat a HVG hetilap, s a legjobb százba négy Szabolcs megyei középiskola is bekerült, köztük a Nyíregyházi Egyetem Eötvös Gyakorlóiskolája is. A gyakorlóiskolák között az országos rangsorban a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a 8. helyen végzett.

Szalagavató az Eötvösben

Kategória: Eötvös hírek

Szalagavató az Eötvösben

Intézményünk 2016. október 22-én, szombaton tartotta Szalagavató ünnepségét a Nyíregyházi Egyetem Kodály termében, ahol 4 végzős osztály 113 tanulója kapta meg osztályfőnökétől a gimnáziumi évek végének közeledtét jelképező szalagot.

Az ünnepélyes pillanatokat a végzős diákok két évfolyam keringővel, az osztályonkénti táncbemutatókkal, egy közösen előadott dallal és színvonalas egyéni produkciókkal tették még inkább felejthetetlenné. A bemutatott műsorszámok hamarosan láthatóak lesznek a Nyíregyházi Televízió „Szalagavató 2016” című műsorában.

Új francia nyelvi program az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek

Új francia nyelvi program az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az Eötvös Gyakorlóiskolában nagy hagyományokkal rendelkezik a francia nyelv oktatása, hiszen az első francia tagozatos osztály 1989-ben indult.
Évek óta sikeres az intézmény együttműködése a Magyar- Francia Ifjúsági Alapítvánnyal, akik anyanyelvi lektorok biztosításával segítik a nyelvoktatást, a Francia Nagykövetség Együttműködési és Kulturális Osztályával, a Francia Intézettel és a debreceni Alliance Française-szal.

„Egyszer volt, hol nem volt…” a meseíró pályázat eredményei

Kategória: Eötvös hírek

A szeptemberben meghirdetett meseíró pályázatra szép számú remekmű érkezett zsűrizésre. Minden diákunknak szeretettel gratulálunk, aki részt vett a versenyen. A bírálókat ámulatba ejtő végtelen fantázia szárnyán jutottunk be a mesék birodalmába. A legérdekesebb, legszebb meséket az alábbi tanulók írták, így ők oklevélben illetve könyvjutalomban részesülnek.

Hajrá Dorina!

Kategória: Eötvös hírek

Újra beindult a versenyszezon, és a iskolánk 3.c osztályos tanulója Lakatos-Szepesi Dorina szép eredményt ért el az első versenyen. Október 8-án rendezték Debrecenben a Hajós Alfréd Kupa III. fordulóját, ahol 200 m gyorsúszásban aranyérmet szerzett a 2008-as korosztályban.

Csodák a Bűvösvölgyben

Kategória: Eötvös hírek

A 7.b és 7.d osztály tanulóinak utazása a média világába

Csodák a Bűvösvölgyben

2016. október 10-én egy csodás napot töltöttünk Budapesten, a Bűvösvölgy Médiaértés- oktató Központban. Kilenc fős csoportokban végeztük az izgalmas feladatokat, az ottani animátorok útmutatásával. Szerkesztettünk újságot, készítettünk rádióműsort, reklámot, híradót, nyomoztunk egy bűnöző telefonjáról. A legizgalmasabb a filmforgatás volt mindannyiunk számára. Nagy türelemmel válaszoltak számtalan kérdésünkre, használható és tanulságos információkat szereztünk.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel