Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny írásbeli fordulója

Kategória: Versenyek, 2021. május 04., kedd

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny írásbeli fordulója

Az írásbeli forduló időpontja: 2021. május 11. kedd, 14 óra.

Az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyt a 2020/2021-es tanévben is az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program anyagi támogatásával szervezzük meg. A járványhelyzethez és a pályázati kiírásban foglaltakhoz igazodva egy írásbeli forduló és egy online szóbeli forduló lebonyolítása valósulhat meg, amennyiben május 10-től jelenléti oktatás lesz az iskolákban.

A versenyzők saját iskolájukban az egészségügyi szabályok betartásával, segédeszköz használata nélkül, nem francia szakos tanár felügyelete mellett, nyugodt körülmények között, a rendelkezésre álló idő szabad felhasználásával írják meg az írásbeli forduló feladatlapját.

A megoldásra 60 perc áll a versenyzők rendelkezésére. A feladatok megoldásához magyar nyelvű utasítást kapnak a tanulók.

Csak a kék vagy fekete tollal kitöltött feladatlapokat tudjuk elfogadni. Hibajavító nem használható!

Kérjük, hogy figyeljenek a tanulók az esztétikus, átgondolt munkára!

A javítatlan feladatlapokat a versenyt szervező intézmény címére a versenyt követő napon (2021. május 12. szerda) elsőbbségi küldeményként kell postára adni :
Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium,
Nagyné Mussó Judit
4400 Nyíregyháza Ungvár sétány 12.

Az írásbeli fordulón az elbírálás minden versenyző esetén azonos, kategóriánként azonos feladatok és azonos javítási útmutató alapján történik. Maximum 50 pontot érhetnek el a versenyzők. További információ a  Versenyszabályzatban az I. fordulóra vonatkozó szabályoknál található. (https://eotvos.nye.hu/oktatas/versenyek/item/orszagos-francia-nyelvi-tanulmanyi-verseny)

Az írásbeli fordulón legeredményesebben szereplő, kategóriánként 10 tanuló kap meghívást a szóbeli fordulóra. Az elért eredményről 2021. május 19-ig emailben küldünk értesítést.  Ekkor az érintettek pontos tájékoztatást kapnak a verseny szóbeli fordulójával kapcsolatban.

Az online szóbeli forduló időpontja: 2021. május 28. (péntek)

Eredményes felkészülést kívánunk!

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel