A víz világnapja

Kategória: Eötvös hírek, 2024. március 27., szerda

A gyerekekben már egészen kicsi kortól tudatosítanunk kell, hogy vigyáznunk kell a Földünkre, ahol élünk, és nem csak ezen a napon, hanem az év minden egyes napján. Védenünk kell az állatokat, gondozni a növényeket, óvni környezetünket!

A víz világnapja minden év márciusában kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Átgondoljuk azt, hogy mit jelent számunkra a víz, s miért van szükség arra, hogy védelme az év minden napján a gondolkodásunk középpontjába kerüljön!

2024-ben e jeles nap mottója: ,,Víz a békéért!” E szlogen nem szorul magyarázatra! Tudomásul kell vennünk, hogy eljött az az idő, amikor cselekednünk, változtatnunk kell! A holnap már késő lesz, ma van szükség az életmódunk és a hozzáállásunk változtatására!

Tanulóink közösen, együtt gondolkodva vers és mese írásával, illetve ezen alkotások illusztrálásával bizonyították azt, hogy eljutott hozzájuk e jeles nap üzenete.

Alkotásaikban tükröződik, hogy megértették: a Föld az egyetlen hely, ahol életünk lehet! Bánjunk vele úgy, ahogy megérdemli!

Ismerjük fel végre, s indítsuk el a változást! Törekedjünk arra, hogy unokáinknak olyan örökséget adjunk át, mely mind a vízkészleteket, mind a Földet tekintve életet biztosít!

Tegyük láthatóvá a láthatatlant!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel