Üdvözlet Erdélyből

Kategória: Eötvös hírek, 2017. május 18., csütörtök

Üdvözlet Erdélyből

Az Eötvös Gyakorlóiskola 36 hetedik osztályos diákja 2017. május 8-tól 12-ig a Határtalanul! pályázat keretében erdélyi tanulmányi kiránduláson vett részt.

A Székely népmesék és népballadák nyomában Benedek Elektől Kríza Jánosig elnevezésű programon belül megismerkedtek Kolozsvár és Székelyudvarhely nevezetességeivel, Nagyajtán Kríza János életével, Bölönben az erdélyi unitárius vallással.

Ellátogattak Kisbaconba a Benedek Elek szülőházához, és a gyakorlóiskolába járó gyermekek tiszteletének kifejezéseként koszorút helyeztek a nagy mesemondó sírjára. Megtekintettek egy több mint 100 éves vízimalmot, ahol a gabonafélék lisztté őrlésének folyamatába nyertek betekintést. Vargyason a Sütő család bútorfestő műhelyét, a Daniel kastélyt és a Makovecz Imre által tervezett református templomot nézték meg. Szejkefürdőn Orbán Balázs, Farkaslakán Tamási Áron emléke előtt hajtottak fejet. Megcsodálták a Szent Anna tavat és megismerkedtek annak legendájával. Közös programokon vettek részt a baróti Gaál Mózes Általános Iskola diákjaival: rajzverseny, vetélkedő, táncház, futballmérkőzés. A diákok és az őket kísérő pedagógusok színes idegenvezetéssel gazdagították az úti élményeket. A programot Dobos Zoltánné igazgatóhelyettes-asszony állította össze, a szervezés és a lebonyolítás során segítői Bereczky-Magyar Katalin, Filetóth Regina és Opre Edina tanárnők voltak.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel