Továbbtanulás Franciaországban? Hogyan?

Kategória: Eötvös hírek, 2018. november 13., kedd

Erre a kérdésre kaphattak választ a francia nyelvet tanuló diákok.

Továbbtanulás Franciaországban? Hogyan?

Bob Kaba Loemba úr a Francia Nagykövetség Ösztöndíj – és Campus France irodájának vezetője látogatott iskolánkba 2018. november 8-án. Látogatásának keretén belül előadást tartott a középiskolásoknak az Iroda munkájáról, a Francia Kormány Ösztöndíj Programjáról és a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről.

Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói mellett a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumból, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, a Krúdy Gyula Gimnáziumból, a Szent Imre Katolikus Gimnáziumból és a Zrínyi Ilona Gimnáziumból érkező diákok és franciatanárok vettek részt a programon. Az érdeklődők megtudhatták, hogyan segíti a Központ a középiskolásokat franciaországi tanulmányaik előkészítésében, a megfelelő képzés és ösztöndíj megtalálásában és információkat kaphattak egyéb támogatási lehetőségekről (tandíj, szállás, étkezés, szociális juttatások) is.

A tájékoztató végén az érdeklődőknek lehetősége nyílt arra, hogy irodavezető úrnak személyesen tehessék fel kérdéseiket és ezáltal is gyakorolhassák a francia nyelvet.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel