Tornászsikerek, dobogós helyezések az országos elődöntőben

Kategória: Eötvös hírek, 2023. március 16., csütörtök

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban hosszú évtizedekre visszamenően - tehetséges diákjainak és szakmailag felkészült testnevelő tanárainak, edzőinek jóvoltából és kitartó színvonalas munkájuk eredményeként - nagy hagyományai vannak a torna versenysportnak. E sportág reprezentáns tagjai, s ugyancsak tehetséges utánpótlásbázisának képviselői folyamatosan és minden évben komoly sikerekkel örvendeztetik meg iskolájukat, szüleiket és felkészítő tanáraikat egyaránt.

A közelmúltban, március 11-én, szombaton a Magyar Diáksport Szövetség Kiskunhalason rendezte meg a TORNA DIÁKOLIMPIA fiú „B” kategóriás országos elődöntőjét. Sajnos az Eötvös Gyakorlóiskolát reprezentáló tornászok közül nagyon sokan lebetegedtek, így a színvonalasnak ígérkező mezőnyben nehéz verseny elé nézett csapatunk. Mindennek ellenére az iskolánkat képviselő tehetséges diákjaink szép versenyeredményekkel igazolták és bizonyították tehetségüket.

Eredmények:

I. korcsoport egyéni összetett: V. helyezést ért el Sipos Maxim, aki szinte a beteg ágyból érkezett a versenyre.

II. korcsoportban a 6 diákból 3­­ an megbetegedtek, így nem indulhattak el, pedig esélyesek voltak a dobogóra is.

III–IV. korcsoport csapat: III. helyezett lett Gurály Zalán, Yaacov Tomer, Bora Máté, Tóth Zsigmond. (Yaacov Yarden a verseny kezdeténél betegedett meg, így a minimális csapatlétszámmal éppen el tudott indulni a csapat.)

Egyéni összetett: III. helyezést ért el Gurály Zalán, IV. helyezett lett Vásárhelyi Sándor Jókai Á. I., és VII. helyet ért el Kovács Kornél Krúdy GY. G. Ők mindannyian a Spartacus Torna Club igazolt versenyzői.

V–VI. korcsoport csapat: II. helyezett lett Magyar Zsombor, Molnár Levente, Rontó Milán. (Ebben a csapatban is a minimális létszámmal tudtunk versenyezni, a hat fő helyett három egészséges tornásszal.)

Egyéni összetett: I. helyezett lett Magyar Zsombor, míg V. helyet ért el Molnár Levente.

Edző: Nagy József

A fenti szép eredményekkel – melyhez gratulálunk – a versenyen indult összes csapatunk és egyéni versenyzőnk is bejutott az országos döntőbe! Hajrá fiúk!!!

Nagy József

(Fotók: saját felvételek!)

Sipos Maxim és Nagy József edző

Kovács Kornél, Gurály Zalán, Yaacov Tomer, Vásárhelyi Sándor, Bora Máté, Tóth Zsigmond és Nagy József edző

Magyar Zsombor, Molnár Levente, Rontó Milán és Nagy József edző

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel