Torna Diákolimpia Megyei Döntő az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek, 2018. február 02., péntek

Torna Diákolimpia Megyei Döntő az Eötvös Gyakorlóiskolában

A közelmúltban bonyolították le az I-IV. korcsoportos torna diákolimpia megyei döntőjét a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A megyei döntő helyszínére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület megkeresésére és felkérése után esett a választás, mint olyan intézményre, ahol a nagy hagyományokkal és komoly eredményekkel rendelkező tornasport színvonalas infrastruktúrával és felkészült szakembergárdával párosul.

Diákolimpia
Megnyitó (Fotó: Drótos István)

A rendezők és szervezők a verseny céljaként a megyei bajnoki címek eldöntése mellett a tornának, mint alapsportágnak a népszerűsítését, utánpótlás bázisának szélesítését, a versenyben a felkészültségüket, erejüket és tehetségüket összemérő iskolák közötti kapcsolatok építését, a fiatal tornászok és edzőik közötti sportbarátságok kialakítását és elmélyítését, az együttműködést és természetesen a fair play szellemiségének érvényre juttatását tűzték ki.

Diákolimpia
Verseny (Fotó: Drótos István)

A torna diákolimpián észt vevő iskolák voltak: az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (Nyíregyháza), a református Óvoda, Általános iskola és Gimnázium (Kisvárda), a Móra Ferenc Általános Iskola (Nyíregyháza), a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskola (Nyíregyháza), a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Nyíregyháza), a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános iskola, Kollégium és Óvoda (Kisvárda) és a Vári Emil Társulás Általános Iskola (Kisvárda).

Diákolimpia
Verseny (Fotó: Drótos István)

A színvonalas versenyen sok szép eredményt értek el az ifjú tornász tehetségek, melyek közül a szervező és lebonyolító házigazdák az alábbi helyezésekkel büszkélkedhettek:
Leány II .korcsoport „A” kategória csapat: 1.hely
egyéni - 1. Sallai Réka, 2. Battyányi Zsuzsa, 3. Gál Panna
Fiú I. korcsoport „B” kategória „A” csapat: 1. hely
„B” csapat 2. hely
egyéni - 1. Bora Máté, 2. Yaacov Tomer, 3. Szűcs Áron, Gurály Zalán
Fiú II. korcsoport „ B” kategória csapat: 3. hely
egyéni 2. Pápa Kornél
Fiú III-IV. korcsoport „B” kategória csapat: 1. hely
egyéni - 1. Vadas Vince, 2. Molnár levente, 3. Magyar Zsombor

Diákolimpia
Éremeső (Fotó: Drótos István)

Duna Judit Ágnes és Nagy József
szervezők

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel