Szigligeti táborozás

Kategória: Eötvös hírek, 2019. augusztus 30., péntek

Szigligeti táborozás

Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban évek óta hagyomány a szigligeti táborozás, melyet ötödikes és hatodikos diákjaink mindig nagy lelkesedéssel várnak.

Idén július 29-től augusztus 3-ig élvezhette iskolánk 44 tanulója a táborvezető Nóri néni (dr. Hudákné Fábián Nóra) által szervezett változatos és élménydús programokat.

A hétfői 6 órai indulás után a kényelmes buszoknak és a jó társaságnak köszönhetően az odaút nem is tűnt olyan nagyon hosszúnak. Délután már a szigligeti strandon voltunk, ahol az utazás fáradalmait kilubickoltuk magunkból a Balaton vizében.

Az időjárás egész héten a kegyeibe fogadott minket, így időnk legnagyobb részét fürdőzéssel töltöttük. Emellett minden nap várt ránk valamilyen különleges rendezvény, program.

A keddi napot a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben töltöttük. Ez a program mindig hatalmas élmény mindegyikünk számára, mert a kisebbek és nagyobbak is egyaránt jól szórakozhatnak a változatos formájú és nehézségű csúszdákon, a hullámfürdőben, a különféle vizes ügyességi játékokon, vagy a medencék valamelyikében. Itt tényleg mindenki tudott kedvére való elfoglaltságot találni!

Szerdán délelőtt Keszthelyre látogattunk, ahol a Festetics kastély megtekintése után sétakocsikázva fedeztük fel a kastély parkját és a város néhány nevezetességét. Ezt követően a Pálmaházban különleges növényeket és madarakat láthattunk – aki akarta, akár etethette a hattyúkat. Végül az élményt a Történelmi Modellvasút Kiállítás és Vadászati Múzeum megtekintése koronázta meg.

Csütörtökön délelőtt felsétáltunk a szigligeti várba, ahol a felújítási munkálatok miatt sajnos most nem lehettünk a várjáték élményének részesei. Viszont a fantasztikus panoráma és a Várfagylaltozó leírhatatlanul finom fagylaltja még a minket elkapó esőért is kárpótolt!

A péntek esti vízitaxis száguldozásunk Szigligetről Badacsonyba – visszafelé megkoronázva egy csodálatos naplementével - feledhetetlen élményt adott nekünk. A táborba érkezvén zenés-táncos záróbulival köszöntünk el a héttől, a Petőfi és a Vécsey iskola tanulói közül verbuválódott új barátoktól, az esti tollasozásoktól, a ping-pongozásoktól, a csocsózásoktól, a kondiparkos összegyűlésektől, a hatalmas nevetésektől és természetesen a Balatontól.

Élményeiket a táborlakók az alábbi versben fogalmazták meg:

Szigligeti emlékeink

Vakáció,  nyári tábor és jókedv,
tárt kapukkal várt bennünket Szigliget.
Odautunkat hűvös eső mosta,
Míg érkezésünket napsütés fogadta.

Kegyes időnk egész héten kitartott.
Programunk így zavartalanul zajlott.
Sárvár, Keszthely és Badacsony oly csodás:
élményfürdő, csúszdák és kocsizás. 

Szigliget a fürdőzés és hegymászás,
s egy újdonság: a balatoni adrenalin hajózás.
Naponta csobbantunk a nagy tó hűvös vizében,
barátságok sora szövődött ezen a héten.

Mindennap sok finomságot ehettünk,
a palacsinta lett a legfőbb kedvencünk.
Lehetsz Petőfi-s, Vécsey-s, akár Eötvös-ös,
a pályán, kondiparkban szerzett élmény közös.

Szép volt a táj, a Balaton, a játék és a nyaralás.
Bízunk benne, hogy ez a tábor jövőre is visszavár!

 

A táborozás kísérő pedagógusai:
Nagyné Mussó Judit, Bán Piroska, Hudák Katalin.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23 tiszteletere

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel