Sítáborban az Eötvös Gyakorlóiskolai diákjai

Kategória: Eötvös hírek, 2018. február 01., csütörtök

Sítáborban az Eötvös Gyakorlóiskolai diákjai

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban - a mindennapos testnevelés mellett - komoly hagyományai vannak az iskolán, a tanórán kívüli, s az „ép testben ép lélek” elvét való, különböző formában és sportágban megvalósuló testmozgásnak, a testkultúra ápolásának. Külön kiemelkednek ebből az aktív turizmushoz is kapcsolódó olyan programok, mint például a természetjárás, a kerékpározás és nem utolsósorban a téli sportok királynőjeként számon tartott síelés.

Sítábor
Sítábori szállás (Fotó: Vas György)

Az Eötvös Gyakorlóiskola testnevelői több évtizedes múltra visszatekintve szerveznek diákjaiknak és az érdeklődő kollégák valamint szülők alkotta csoportok számára sítáborokat, síprogramokat! Az idei tanévben - több különböző szempontot is figyelembe véve - ismét a közeli Szlovákia volt az útirány és cél, némi túlzással mondhatnák azt is, hogy „visszatértünk” a kiindulási helyünkhöz, pontunkhoz, hiszen a múlt század kilencvenes évei elején először itt térképeztük fel a terepet, adottságokat és a lehetőségeinket is e téren. Jó néhány év Ausztriában lebonyolított téli sportprogram után az idén tehát ismét Szlovákiába utaztunk a tél, a téli sportok szerelmeseivel az Eötvös Gyakorlóiskolából. Az utóbbi években a szlovákiai pályákon rengeteg fejlesztést hajtottak végre, mondhatjuk azt, hogy ausztriai minőséggel tudják a vendégeket fogadni, de érzékelhetően kedvezőbb áron. (Egyetlen és egyben „örök” hátrányuk a pályák hossza, ill. az alacsonyabb tengerszint feletti magasság!)

Sítábor
Sítábori környezet (Fotó: Vas György)

Szlovákiai viszonyok között az egyik legjobb pályára utaztak az Eötvösösök. A kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is jó pályákon tudtunk oktatni a diákokat a síelés fortélyaira. A szállás és étkezés kifogástalan volt, mint ahogy az utaztató cég autóbusza is. Az, hogy „talpon maradtunk” minden esetben és nem volt balesetünk, a jó pályákon kívül elsősorban a kiváló felszereléseknek is volt köszönhető.

A csoportunk összetétele az idén jelentősen megváltozott, mondhatni teljesen kicserélődött. Egy új generáció jelentkezett, sok kezdő sízővel. A csapat magját két osztály, a 4/B és az 5/B osztályok adták, természetesen kollégákkal é a szülőkkel is kiegészülve. Véleményünk szerint az iskola – gyermek/diák – szülő kapcsolatát is erősíti az „ilyen megoldás”, s az iskola gyermekmegtartó képessége szempontjából is fontos lehet a családok részvétele egy ilyen vagy hasonló közösségi programban.

Sítábor
Síelők (Fotó: Vas György)

Kiváló hangulatban telt a négy nap, mindenki megtanulta az alapokat, a tábor végeztével a szervezők Vas György testnevelő és kollégái (Nagy József és Szécsi Zsolt) csak pozitív visszajelzéseket kaptak.

Vas György – Komáromi István

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel