Országos Sakk Diákolimpia

Kategória: Eötvös hírek, 2022. június 03., péntek

Az elmúlt két hétben lezajlottak az Országos Sakk Diákolimpia küzdelmei, amelyen az alsós fiú korosztályban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét iskolánk 3.c osztályos tanulói képviselték. A csapatverseny országos döntőjére Szombathelyen került sor, ahol a Takács Armand, Gincsai Miklós, Barta Richárd és Spekker Benett összeállítású csapatunk végül holtversenyben a 9-11. helyen végzett a több, mint 400 játékost felvonultató versenyen.

A mezőnyből kiemelkedett Takács Armand játéka, aki végig a legnehezebbnek minősülő éltáblán játszva a megszerezhető maximális 8 pontból 6,5 pontot szerzett, így valamennyi korosztályt tekintve is a megyénk legeredményesebb sakkozójának bizonyult.

A csapatversenyt követően Szolnokon került sor az egyéni döntőkre, ahová a megyei első Takács Armand és a megyei harmadik Gincsai Miklós vívta ki a szereplési jogot. A két fiú végig keményen küzdött a kőkemény országos mezőnyben, így végül 5, illetve 4 pontot sikerült szerezniük, ami a végső elszámolásnál a mezőny első harmadára lett elegendő.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2021 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel