Nyelvek Európai Napja

Kategória: Eötvös hírek, 2018. szeptember 28., péntek

Nyelvek Európai Napja

Szeptember 26.-át az Európa Tanács a Nyelvek Európai Napjának nyilvánította. Ez a nap Európa nyelvi sokszínűségét állítja középpontba. Az Európai Unió tagországaiban 2001 őszén rendezték meg először, melyen közel ötven ország vett részt. Azóta minden évben megemlékeznek a csaknem 200 különböző európai nyelvről. Az Európa-szerte megrendezett programoknak több célja van: felkelteni a közönség érdeklődését Európa nyelvi sokszínűsége iránt; felhívni a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, ápolni a nyelvi és kulturális sokszínűséget; ösztönözni az iskolai és iskolán kívüli nyelvtanulást, fejleszteni a nemzetek közötti kapcsolatokat és együttműködéseket.

Az Európa-szerte rendezett versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik ily módon ízelítőt kapnak a nyelvtanulás örömeiből.

Iskolánk francia nyelvet tanuló diákjai a Budapesti Francia Intézetben szervezett programon méltó módon ünnepelték a Nyelvek Európai Napját. Egy látványos francia nyelvű interaktív bábelőadás után anyanyelvi tanárok által vezetett foglalkozáson vettek részt.

A résztvevők a mesehőst ábrázoló süteménnyel és szép élményekkel tértek haza Budapestről.

Zentai Tünde

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel