Nyári tábor Szigligeten

Kategória: Eötvös hírek, 2023. augusztus 16., szerda

Ezen a nyáron július 23-tól július 28-ig iskolánk 46 diákja a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Szigligeti Gyermeküdülőben változatos és élménydús programokon vehetett részt.

A vasárnapi 6 órai indulás után a kényelmes buszoknak és a jó társaságnak köszönhetően az odaút hét órája nem is tűnt nagyon hosszúnak. Délután már a Balatonban lubickoltunk, és a szigligeti strandon kipihenhettük az utazás fáradalmait.

Az időjárás a hét folyamán nem mindig fogadott a kegyeibe minket, így két nap nem tudtunk fürödni, de kárpótoltak minket a különleges programok, a jó hangulat és a sok közös élmény.

Hétfőn a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben látogattunk el. Ez a program mindig hatalmas élmény mindegyik gyerek számára, mert a kisebbek és nagyobbak is egyaránt jól szórakozhatnak a változatos formájú és nehézségű csúszdákon, a hullámfürdőben, a különféle vizes ügyességi játékokon, vagy a medencék valamelyikében. Itt mindenki tudott kedvére való elfoglaltságot találni.

Kedden délelőtt a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot fedeztük fel. A fogadóépületben 7 terem különleges látnivalói kalauzoltak minket a karsztvidékek csodálatos világába. A térhatású fotók és a bemutató film segítségével magunk is föld alatti felfedezőutakon járhattunk. A gyerekeket kúszóbarlang is várta. A tavasbarlang látogatható részébe 73 lépcsőfok vezetett le, ahol a levegő páratartalma 95-98%-os, a hőmérséklet pedig kb. 20 °C-os volt. A 70 méter száraz és a 180 méter vízzel borított, csónakázható járat mészkőfalait a karsztvíz gyönyörű alakzatokká formázta. Hatalmas élmény volt mindegyikőnk számára. Este lesétáltunk a hajókikötőbe, ahol szebbnél szebb balatoni képeket készíthettünk.

Szerdán Sümegen a Történelmi Lovasjátékok bemutatóján vettünk részt. A műsor nyitányaként kiváló lovasok a spanyollovas iskola széles repertoárjából adtak lenyűgöző bemutatót. Ezt egy fantasztikus mongol lovaskaszkadőr show követte. A Lovagi Torna bemutatójában íjászatot, majd csatacsillag, csatabárd és dárda hajítását izgulhattuk végig., majd láthattunk lovas- és gyalogos bajvívásokat kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal. A legnagyobb izgalmat a lányok számára a lovagok rózsaosztása jelentette. 

Csütörtök délelőtt tettünk egy túrát a szigligeti várba, ahol a kb. 30 perces solymászbemutató során különböző méretű, korú és fajtájú ragadozó madarakkal ismerkedhetünk meg. A sok érdekesség mellett a legjobb az volt, amikor a solymászok a fejünk felett reptették a madarakat. A vár fantasztikus panorámája és a Várfagylaltozó finom fagylaltjai az idén is elvarázsoltak bennünket.

A csütörtök délutáni strandolással és az esti zenés záróbulival köszöntünk el a héttől, az új barátoktól, a pingpongozásoktól, a csocsózásoktól, a kondiparkos beszélgetésektől, a hatalmas nevetésektől és természetesen a Balatontól. Így váltunk el egymástól: „Jövőre újra itt találkozunk!”

A kísérő pedagógusok:
Hudák Katalin , Nagyné Mussó Judit, Mokánszkiné Péter Adrien

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel