Mikulásvonatozás Diósgyőr - Lillafüred

Kategória: Eötvös hírek, 2017. december 04., hétfő

Mikulásvonatozás Diósgyőr - Lillafüred

A Bükk hegységet napokkal korábban lepte be a hó, mint Nyíregyházát, így iskolánk 3.c osztályosai igazi télies környezetben látogathattak el a lillafüredi Mesebirodalomba, ahol többek között a Mikulással is találkozhattak a gyerekek...

A vonatozás nem egy hétköznapi utazás volt a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasúton. A vagonok fülkéi feldíszítve várták utasaikat, ahol krampuszok utaztak a gyerekekkel, beszélgettek és énekeltek velük. Közel 2 és fél órás varázslatos kalandon vettek részt a tanulók, a Mikulás meseszép birodalmában. Itt találkozhattak kedvenc meséik szereplőivel is, köztük Micimackóval és Dave-vel a minyonnal. Táncoltak a Jégvarázs Ellájával és Annájával, valamint Fiónával a Shrek-ből. Szemtanúi lehettek, ahogy Lúdas Matyi elpáholja Döbrögit, segítettek Pongónak, a dalmatának, ketrecbe zárni a gonosz Szörnyella de Frászt, ezzel megakadályozták, hogy a 101 kiskutyából bunda legyen. A legcsodálatosabb élmény pedig a Mikulás házánál várta őket, ahol egyenként beléphettek és szót válthattak a fehér szakállú apóval, aki jó tanácsokkal és csomagokkal várta őket.

A gyerekek az iskolától Diósgyőrig és vissza autóbusszal utaztak, ahol is zengett az énekszó és mindenki kiválóan érezte magát egész nap és felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb. Az utazás Kondorosi Gitta és Fekete Rita tanítónők szervezték.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel