Kedves Szülők! Diákok!

Kategória: Eötvös hírek, 2020. október 22., csütörtök

A 2020–21-es iskolaév hagyományos munka- és tanrendben megkezdett első félévének eltelt közel két hónapja lassan véget ér! Örömteli az, hogy az iskola szeptemberben ismét megélhette a korábban megszokott „mindennapi életét”, diákokkal, pedagógusokkal, iskolai dolgozókkal -, az iskola világának magától értetődően természetes részét képező szülők hagyományos iskolai jelenlétének érthető okokból módosított részvételével -, némiképp megváltoztatott és korlátozottabb rendben ugyan, de hagyományos tanítási órákkal, foglalkozásokkal, programokkal, időlegesen felfüggesztett, majd – a vonatkozó Kormányrendelet (431/2020 (IX.18) előírásait betartva – újraindított tehetséggondozó sportfoglalkozásokkal, működő erdei iskolával.

Köszönet az iskola minden pedagógusának és dolgozójának, s közvetve a szülőknek is azért, hogy pozitív hozzáállásukkal és munkájukkal, empátiájukkal - a sajnos érzékelhetően jelen levő és nyomasztó hatású egészségügyi helyzetben, a koronavírus járványveszély árnyékában - hozzájárultak az iskolaév első két hónapjának sikeres és eredményes teljesítéséhez! Bizakodva és reménnyel várjuk november elejétől a folytatást.

A tanév rendjéről szóló 27 / 2020. (VIII. 11.)  EMMI – rendelet értelémében az iskolákban 2020. október 23 – tól 2020. november 1 – jéig őszi szünet lesz, amely jó lehetőséget és alkalmat ad mindannyiunk számára egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, rekreációs feltöltődésre, fakultatív egyéni és családi közösségi programokra, szabadidős tevékenységekre. Emellett remélhetően a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos általános állapot és helyzet is változni, javulni fog, s mindez nem lesz gátja az előző sorokban leírtak teljesülésének és megélésének.

Ugyanakkor a jelenlegi helyzetünkben, s a lehetséges rizikófaktorok kiküszöbölése érdekében mégis szükséges mindezt a preventív előrelátás, szemlélet- és gondolkodásmód szellemében értelmeznünk és kezelnünk. Engedjék meg a kedves szülők hogy közvetítsem, továbbítsam az EMMI (Emberi Erőforrás Minisztériuma) miniszterének, Prof. Dr. Kásler Miklósnak az intézményvezetőkön keresztül a szülőkhöz, gondviselőkhöz, a családokhoz és közvetve a gyermekekhez, diákokhoz szóló üzenetét az őszi szünet kezdete előtt:      

„Javaslom, hogy közvetlenül vagy az osztályfőnökökön keresztül keressék meg a szülőket, gondviselőket abból a célból, hogy az őszi szünet idején segítsék a járvány visszaszorítását azzal is, hogy a gyerekek a kontaktusszám csökkentése érdekében lehetőleg családjukkal töltsék el a szünidőt. Fontos, hogy a gyerekek lehetőleg kerüljék el azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak, és minimalizálják az iskolatársaikkal vagy más intézmények diákjaival is a közös, a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételüket.”

„A cél az, hogy az oktatási rendszert érintő fertőzések számát a minimálisra csökkentsük. Használjuk ennek érdekében az őszi szünet kínálta lehetőségeket úgy, mintha arra az egy hétre rendkívüli szünetet rendeltünk volna el! Ugyanilyen fontos, hogy a tanulók,…, a családok igyekezzenek egyaránt a lehető legkevesebb családon kívüli szociális érintkezés mellett, pihenéssel és feltöltődéssel tölteni a szünet napjait. Érdemes azt is jelezni, hogy az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés.”

Üdvözlettel: Dr. Komáromi István
igazgató

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Állatok világnapja

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel