Ifjú tudós az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Eötvös hírek, 2021. március 10., szerda

(Fotó: Drótos I.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal 2020 szeptemberében hirdette meg a középiskolák 11-12. évfolyamos tanulói részére az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedőt. A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák a történelem, a biológia és a kémia tudományterületeken való jártasságukat, kiemelkedő tudásukat. Iskolánkból Orosz Márton Miklós 11. osztályos tanuló vállalta a felkészülést és a megmérettetést kémiából.

Az elődöntő 2020. november 11-én került megrendezésre, ahol egy online feladatsort kellett megoldani. Marci a több száz versenyző közül bejutott a középdöntőbe, a legjobb 35 közé.

A középdöntőre első feladatként egy videofelvételt kellett készítenie minden versenyzőnek, amelyben az alkoholos erjedés során felszabaduló szén-dioxid kimutatása és mérése volt a feladat. Csak a háztartásban használatos eszközöket lehetett használni és a film maximum öt perces lehetett. A középdöntő második részére Budapesten került sor 2021. február 10-én a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban, ahol személyes jelenléttel kellett írásbeli és szóbeli feladatokat megoldani. A zsűri végül nyolc tanulót juttatott a döntőbe, ahol majd televíziós vetélkedő formájában dől el, ki a legjobb „Ifjú Kémikus”. Gratulálunk Marcinak az országos 25. helyezéséhez, és tovább kémikus sikereket kívánunk. Miklós felkészítő tanár Sarka Lajos.

Dr. Komáromi István
igazgató

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Állatok világnapja

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel