Franciaországból érkezett a sikeres vizsgát igazoló bizonyítvány

Kategória: Eötvös hírek, 2019. október 25., péntek

Franciaországból érkezett a sikeres vizsgát igazoló bizonyítvány

2019. tavaszán iskolánk 5-6. osztályos francia nyelvet tanuló diákjai DELF Prim alapfokú, 8. c osztályos francia nyelvet tanuló diákjai DELF Junior A1, illetve DELF Junior A2 alapfokú, míg a 11. A osztályos tanulók DELF Junior B2 középfokú nemzetközi nyelvvizsgát tettek a Debreceni Alliance Française vizsgaközpontban.

A vizsgán részt vevő diákok a nyári szünetet már annak tudatában kezdték el, hogy sikeres nyelvvizsgát tettek. A Franciaországban kiállított nyelvvizsga-bizonyítványt azonban csak 2019. október 24-én vehették át a tanulók Lengyelné Ötvös Judittól, a Debreceni Alliance Française Kulturális Egyesület irodavezetőjétől.

A Francia Oktatási Minisztérium nyelvvizsgái sorában a DELF Prim az első fokozat. Azoknak a gyerekeknek szól, akik általános iskolában idegen nyelvként tanulják a francia nyelvet. A DELF Prim egy a többitől teljesen független nyelvvizsga, mely a Közös Európai Referenciakeret első szintjeinek felel meg. Az általános nyelvvizsgákkal egyenértékű nyelvvizsga.

A DELF Junior azoknak a 12-19 éves, felső tagozatos általános iskolásoknak illetve középiskolásoknak szól, akik idegen nyelvként tanulják a franciát. A vizsga részét képező témák, szövegek és írásbeli feladatok a vizsgázók életkorához, érdeklődési köréhez igazodnak.

A B2-es szintű DELF Junior vizsga kiváltja a francia egyetemekre való felvételhez kötelező nyelvi tesztet, és számos országban megkönnyíti a szakképzettséget igénylő posztok elnyerését.

Felkészítő tanárok: Nagyné Mussó Judit, Tóthné Szabolcsi Zsuzsa, Zentai Tünde

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek!

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23 tiszteletere

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel