„Ép testben, ép lélek” Egészségmegőrző program az iskolánkban - beszámoló

Kategória: Eötvös hírek, 2015. december 02., szerda

Az Eötvös Gyakorlóiskola pedagógiai programjában megfogalmazottak szerint az intézmény kiemelten kezeli az egészséges életmódra való nevelést. Ehhez nyújtott segítséget a TÁMOP 6.1.2. A-14/2 pályázat, amely lehetővé tette a diákok egészségmegőrző tevékenységének fejlesztését.

Képes beszámoló a pályázat megvalósításáról:

• A pályázat keretén belül evezőtúrákra került sor a Harangodi-tavon. A túrákat 5-6. évfolyamra járó gyermekekkel Vas György és Urbin Tibor testnevelők valósították meg.

• A kerékpározás elméleti ismereteivel ismerkedhettek meg a nyolcadik évfolyamra járó gyermekek. A túrák során Szabolcs-Szatmár- Bereg megye épített és természeti nevezetességeivel ismerkedhettek meg. A túrák Dr. Komáromi István szervezésében valósultak meg.

• Kondorosi Gitta tanárnő vezetésével az óraközi szünetekben vehettek részt különböző mozgásprogramokon az alsó tagozatos tanulók.

• A sérülés-megelőzések érdekében szakköri foglalkozások keretében tevékenykedtek Fábiánné Puskás Erika vezetésével az alsó tagozatos tanulók.

• Az ivóvízfogyasztás népszerűsítését célzó programban előadások hangzottak el a vízről és a tantermekbe felszerelt ballonok támogatták az ivóvízfogyasztás iránti hajlandóságot. Vetélkedő, plakátkiállítás is színesítette a programot, melyet Spákné Paráda Andrea és Lakatos Mariann tanárnők vezettek.

• A hely fogápolási és testhigiéniás szokások kialakítását segítette a Filetóth Regina tanárnő által vezetett programsor, ahol a helyes fogápolást az iskola új fogmodelljének tanulmányozásával sajátíthatták el az ötödikesek.

• Az ősz folyamán egészségnapot is tartottunk az 1-8. évfolyam általános iskolai osztályok részére, ahol változatos programok sora szolgálta az egészségfejlesztést.

• A pedagógusok részére érzékenyítő programot, három napos tanártovábbképzést szerveztünk, ahol az elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is fejleszthették az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudásukat.

• Kreatív délután keretében a napközis tanulók előadásokat hallhattak az egészséges életmódról, vetélkedőn mérhették össze a tudásukat.

• Tavasszal résztvettünk a HÉTPRÓBA programon a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, ahol a nép és a moderntánc elemeivel ismerkedtek meg az 5-6. évfolyamra járó tanulók.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel