Eötvösös diákok a Molecular Frontiers Sympoziumon

Kategória: Eötvös hírek, 2017. szeptember 25., hétfő

Eötvösös diákok a Molecular Frontiers Sympoziumon

Stockholm, Göteborg, Tokió és Korea után most Magyarországon, Budapesten került megrendezésre a Molecular Frontiers Sympozium 2017. szeptember 14–15-én.

A helyszín az ELTE TTK „Gömbelőadója”, ahol a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja, a Svéd Királyi Akadémia és az ELTE közös szervezésében több száz középiskolai tanuló és kísérő tanáraik, valamint egyetemisták és oktatók hallgatták a Nobel-díjas tudósok, Sir Tim Hunt, Arieh Warshel és Kurt Würthrich, valamint komoly szaktekintélyek előadásait angol nyelven. A szimpózium fő célja, hogy felhívja a figyelmet a molekuláris tudományok jelentőségére és felkeltse a fiatalabb (16-23 éves) korosztály tudományok iránti érdeklődését.

Répási Marcell, Hajdu Brigitta, Sir Tim Hunt 2001-es orvostudományi Nobel-díjas, Korpai Nóra, Sarka Lajos
A képen: Répási Marcell, Hajdu Brigitta, Sir Tim Hunt 2001-es orvostudományi Nobel-díjas, Korpai Nóra és Sarka Lajos láthatók.

Az idei esemény témája a „Fehérjék a gyógyszertudományban” volt. Iskolánk két diákja Korpai Nóra és Répási Marcell is meghívást kapott az előző tanévben megrendezett Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyen elért kiemelkedő teljesítményükért. Kísérőtanáraikkal, Hajdu Brigittával és Sarka Lajossal vehettek részt a rendezvényen, ahol érdekes előadásokat hallgathattak meg a legújabb kutatási eredményekről. Az előadások után a résztvevő tanulók plakátot készítettek egy-egy tudós életéről, kutatási területéről, amit az előadók később meg is szemléltek és egy-egy rövid társalgásra is lehetőség volt a kutatókkal. A jó hangulatú és rendkívül színvonalas rendezvény, a Nobel-díjas tudósokkal való találkozás és beszélgetések örökké emlékezetesek maradnak számunkra.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel