Digitális tér konferencián Karafa Sándor tanár úr

Kategória: Eötvös hírek, 2019. december 12., csütörtök

Digitális tér konferencián Karafa Sándor tanár úr

Mitől hatékony a digitális eszközökkel támogatott tanulás és tanítás? Milyen szakmai életutat jártak és járnak be azok a tanárok, akik digitális eszközöket használnak a pedagógiai munkájuk során? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak azok, akik részt vettek a 2012 óta minden évben megrendezett Digitális Tér Konferencián, ahol Karafa Sándor, iskolánk pedagógusa is a meghívott előadók közt szerepelt egy panelbeszélgetés keretében.

Nyolcadik éve rendezi meg közös, a digitális oktatást fókuszba helyező konferenciáját az ELTE PPK, a Tempus Közalapítvány és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete. November 30-án közel 300 résztvevő látogatott el a PPK-ra, hogy részt vegyen a digitális tanári életutakkal kapcsolatos szakmai előadásokon, beszélgetésekben. Az idei konferencia különlegessége, hogy fókuszában maga a pedagógus áll: célok, innovatív szemlélet, nyitottság a folyamatos szakmai fejlődésre, motivációk, kudarcok és minden, ami a digitális technológia használatával kapcsolatban felmerülhet.

A konferenciát Rónay Zoltán az ELTE PPK oktatási dékánhelyettese nyitotta meg, majd a délelőtti, plenáris szekciójában Gyarmathy Éva (MTA) és Bereczki Enikő Orsolya (ELTE PPK Neveléstudományi Intézet) inspiráló előadásai világítottak rá a világban zajló változások oktatási vonatkozásaira és arra, hogy a digitális technológiával támogatott pedagógiai munka hogyan segíti a tanulókat a változásokra való felkészülésben.

A délelőtti sáv továbbá teret adott egy moderált kerekasztal-beszélgetésnek, melynek résztvevői innovatív, új utakon járó gyakorló pedagógusok voltak, többen is rendszeres előadói a digitális tanulás témájú konferenciáknak, díjakat nyertek el e téren, vagy online kurzusok, tananyagtartalmak tapasztalt fejlesztői. Köztük foglalt helyet iskolánk tanára, Karafa Sándor is. A beszélgetés során a résztvevők közösen gondolkodtak arról, hogy miért jó egy iskolának, ha pedagógusai beengedik a digitális „külvilágot” az iskola falai közé, netán kiterjesztik az iskola valóságát a virtuális térbe. Választ kerestek arra, hogy hogyan lehetne a pedagógusok közötti tudásmegosztást és hálózatosodást hatékonyabbá tenni, hol van a helye a digitális pedagógiának a szervezeti kultúrában és miként támogathatná hatékonyan az iskolavezetés és a fenntartó az innovatív pedagógusokat.

A beszélgetés megtekinthető itt.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel