Családi nap az Eötvös Gyakorlóiskola 5.c osztályában

Kategória: Eötvös hírek, 2017. szeptember 20., szerda

Családi nap az Eötvös Gyakorlóiskola 5.c osztályában

Szeptember 16-án a délutáni órákban került sor az erdei tornapályán az 5.c osztály családi napjára. A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy a négy különböző osztályból érkezett, „alsósokból felsősökké” vált gyerekek és családjaik, együtt játszva, sportolva és szórakozva megismerkedhessenek egymással.

Az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket – a délelőtti borongós idő délutánra ragyogó napsütésre váltott. Ki kocsival, ki kerékpárral, ki gyalog érkezett. Jött apa, anya, nagymama, nagyapa, testvér (kisebb-nagyobb). A kb. 50 fős szülő-gyermek közösség egy jó fél óra alatt be is népesítette a tornapálya központi részét. Míg a szülők beszélgettek, megterítettek a nassolni- és innivalókkal, addig a gyerekek kipróbálták az összes tornaeszközt és játszótéri játékot.

Három órakor kezdődött az akadályverseny, amelynek keretében a hat 4 fős csapat összemérhette ügyességét képrejtvény-fejtésben, keresztnév-keresésben, puzzle-kirakásban, játékos matematika feladványok megoldásában (elvégre matematika tagozatosak vagyunk!), labdás és hullahopp-karikás játékokban. Az egyes állomásokon szülők irányították a feladatok lebonyolítását fantasztikusan jó érzékkel és nagyon jó hangulatban. Osztályfőnökként az én feladatom volt az állomások közti váltások koordinálása - időmérés, s a váltást jelző kolomp megszólaltatása. A „szabadabb” percekben pedig figyelhettem az együttes, sikeres munka és játék örömét mind a gyerekeknél, mind a szülőknél.

A fél hatig tartó rendezvény remek hangulata bebizonyította, hogy mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra, a közös élményekre. Mindnyájan, akik részt vettünk ezen a közösségkovácsoló napon új benyomásokkal, ismeretségekkel gazdagodtunk.

Mélységes köszönet és hála a szervezésben és lebonyolításban jó szívvel segítő szülőknek!

Hudák Katalin
(az 5.c osztályfőnöke)

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel