Barna Bianka Dorottya országos bajnok!

Kategória: Versenyek, Eötvös hírek, 2020. december 02., szerda

Barna Bianka Dorottya országos bajnok!

A koronavírus-járvány első hulláma miatt a nyárról őszre tolták az országos úszóbajnokságokat, így az ifjúságiak és serdülők viadalát is. A november 11-ei kormányrendelet és persze a minden korábbinál súlyosabb járványhelyzet miatt ismét veszélybe került az Ifjúsági-Serdülő Országos Bajnokság megrendezése, amelyre több mint hatszáz gyereket vártak. A Magyar Úszó Szövetség vezetése végül úgy döntött, szigorúan ellenőrzött körülmények között mégis megtartják az utánpótlás legrangosabb idei hazai viadalát, s a serdülők mezőnyében ráadásul az osztrák, a cseh és a szlovák válogatott részvételével az Olimpiai Reménységek Versenyét is megrendezik.

A verseny november 13-16-a között zárt kapuk mellett a budapesti Tüske Uszodában zajlott le, ahová a versenyzőket leszámítva a lehető legkevesebb kísérőt engedték be. A mezőnyt kettéosztották, csütörtöktől vasárnapig minden délelőtt a serdülők, délutánonként pedig az ifjúságiak ugrottak medencébe. Az egyes futamokat online lehetett követni.

A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben versenyző Bianka, iskolánk 8.c osztályos tanulója remekül kezdte a megméretést - már a nyitónap délelőttjén országos serdülő bajnoki címet szerzett 100 méter mellen.

A magyar bajnoki cím mellett ugyanebben a versenyszámban megnyerte a párhuzamosan zajló Olimpiai Reménységek Versenyét is, ahol a magyarok mellett cseh, szlovák és osztrák úszók is rajtkőre álltak.

A versenyen nyújtott teljesítménye alapján az Úszó Szövetség szövetségi kapitánya, Dr. Sós Csaba behívta Biankát a serdülő válogatottba, hogy a magyar színeket képviselje az Olimpiai Reménységek Versenyén a 4×100 méteres vegyes váltó mellúszást teljesítő tagjaként. Ezzel a csapattal is sikerült begyűjtenie egy aranyérmet.

Az országos bajnokságot és az Olimpiai Reménységek Versenyét Bianka végül négy arany, egy ezüst és egy bronzérem megszerzésével zárta.

Urbin Tamás edző a Kölcsey Tv Híradójában így nyilatkozott teljesítményéről:

„A Bianka idejét azt kimondottan extrának tudom értékelni. Ő ráadásul első éves a korosztályában, azaz a 2005-2006-os értékelésnél 6-os születésű. Olyan jó időket úszott, ami minden várakozást felül múlt. Én azt mondom, ezen az úton kell haladni tovább, és az ő ideje fiatal kora ellenére a felnőtt bajnokságra is döntős esélyeket kecsegtet.”

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a további megmérettetéseken!

Hudák Katalin
osztályfőnök

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Állatok világnapja

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel