Ballagás

Kategória: Eötvös hírek, 2016. június 20., hétfő

Ballagás

2016. június 15-én rendezte a 8. évfolyamos osztályok tanulóinak ballagását a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az iskola aulájában tartott ünnepségen Dr. Komáromi István igazgató mondott beszédet, majd elismeréseket adott át.

Az iskola két nyolcadikos osztálya ballagott el a szerdai napon, a 8. d (osztályfőnöke: Chrien Gábor) akik rajz, illetve általános tagozaton tanultak (fél-fél osztály); a 8. e osztályba járó diákok (osztályfőnöke: Dr. Reszler Gáborné) matematika, illetve általános tagozaton végeztek. Az általános iskolától aznap 48 diák búcsúzott.

Dr. Komáromi István igazgató a két osztályt külön is jellemezte, elismerő szavakkal illette, majd hozzátette, hogy a ballagók egyénisége, a közösség szellemiségét tekintve is színesítette-gazdagította az iskola kultúráját az elmúlt nyolc esztendőben.

Az általános iskolában eltöltött évek a ballagók számára már a mai naptól - a múltbeli események összességeként - történelem. A latin „história” „kutatni, kérdezősködni” szó szerinti jelentése nyomán az általános iskolában töltött évek lényege- és varázsaként az iskolával, tanulással, tanító nénikkel való első találkozást, az írás, olvasás és számolás, illetve a tanulás fortélyainak elsajátítását említette. Legalább ilyen fontos volt, hogy az egyes tantárgyak titkaiba bepillantva szereztek a diákok tudást és műveltséget, melyre a későbbi tanulmányaitok, életútjuk során haszonnal építhettek majd. A „Csoki-suli” biztonságot nyújtó környezetén túl a sok közösségi élmény és emlék fontosságát hangsúlyozta beszédében az igazgató.

Az iskola hagyományaihoz hűen a ballagási ünnepélyen elismeréseket adtak át a tanulmányi-, kulturális és sportélet területén kimagasló eredményt elért tanulóknak: Pivnyik Inez 8/e osztályos tanuló kimagasló tanulmányi eredményért, közösségi munkájáért, példamutató magatartásáért, aki az évfolyam kiváló tanulója; Seres Andor 8/e osztályos tanuló, aki több éve országos egyéni és páros győztes a MediBall versenyeken és az évfolyam kiváló sportolója; Mudri Balázs 8/e osztályos tanuló, akinek több éven át a tanulmányi eredményei kimagaslóak voltak, és a sportban is jeleskedett: MediBall országos versenyen első helyezést ért el; Molnár Enikő 8/e osztályos tanuló, aki az ökölvívás sportágban ért el országos harmadik helyezést; Cziránku Bernadett és Ványi Virág 8/e osztályos tanulók, akik mindketten tagjai a diákolimpián első helyezést elért Eötvös-kosárlabda csapatnak; Molnár Máté 8/d osztályos tanuló, akinek kiemelkedő eredményei vannak úszásból. A különböző úszásnemekben országos II., illetve megyei I. és II. helyet tudhat magáénak; Szakál Dominik 8/d osztályos tanuló, aki szintén kiemelkedő eredményeket ért el úszásban; illetve elismerést kapott Deák Máté 8/d osztályos tanuló, aki a Megyei Futballbajnokságon 1. helyezést ért el a Kemecse SE csapatában.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2023 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel