Bálint 2018-ban is szép sikereket ért el

Kategória: Eötvös hírek, 2018. december 13., csütörtök

Závaczki Bálint 11.b osztályos nyíregyházi golfozó, mára már az első számú magyar versenyző sportágában. Tíz évre visszatekintő versenyzői múltja számos hazai és nemzetközi sikert hozott magának, Nyíregyházának, Magyarországnak és iskolánknak. Többszörös magyar, nemzetközi, junior és felnőtt bajnok. Jelenleg is a legmagasabban jegyzett magyar férfi golfozó az amatőr felnőtt világranglistán. A 2018-as esztendő lezárásaként számos díjjal jutalmazták teljesítményét több szinten is. Évek óta nem múlhat el a városi Sportgála Bálint díjazása nélkül.

A Magyar Golf Szövetség is Őt jutalmazta meg immáron második alkalommal az év junior golfozójának járó díjjal.

A szakmai díjak sora itt nem ér véget, hiszen a MOL Tehetségprogram támogatottsága mellett a Pannónia junior akadémia és a Pannónia Golf Klub is Őt tartotta 2018-ban a legjobb junior játékosnak járó díj jogos tulajdonosának.

Ezek mellet az idei esztendőben ünnepelte 100. válogatottságát.

A sport szakmai elismerések mellett Bálintot évközben harmadszor jutalmazták az Emberi Erőforrások minisztériumában a „Magyarország jó tanuló, jó sportolója” kitüntető oklevéllel.

Nincs annál nagyobb elismerés, mint az, hogy az ez évi Golf Kincses Kalendárium címlap fotójára Őt tartották a legalkalmasabbnak.
 

Ahhoz, hogy jövőre is hasonló kiemelkedő eredményeket tudjon felmutatni és hasonló díjakat „bezsebelni”, a félévi vizsgái mellett megkezdte a téli felkészülését. Technikai edzések mellett, hogy fizikálisan is formában maradjon, heti rendszerességgel edz télen is. Az edzésprogramban szerepel úszás, futás, valamint konditermi edzés. Januártól kezdődnek Bálint számára a külföldi edzőtáborok, majd februárban a Ciprus junior Open-nel veszi kezdetét a 2019-es verseny szezon.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2024 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel