A tehetséggondozás magas szintjén

Kategória: Eötvös hírek, 2018. június 07., csütörtök

A tehetséggondozás magas szintjén

Az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központjának szervezésében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Bessenyei Termében 2018. május 30-án került sor a 2018. évi „Tehetségdíj” díjátadó ünnepségére. A „Kiváló Felkészítő – Tehetséggondozó Tanár Díj” 2018 kategória idei elismerését Sarka Lajosnak, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium matematika–kémia szakos középiskolai tanárának ítélték oda.

Sarka Lajos a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, matematika-kémia szakon 1981-ben általános iskolai tanári diplomát, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1988-ban középiskolai kémiatanári oklevelet szerzett. Pedagógusként tanított általános iskolában, ahol szakfelügyelői-szaktanácsadói feladatokat is ellátott, majd 1994-től a Bessenyei György Tanárképző Főiskola Kémia Tanszékének adjunktusaként folytatta munkáját. 2011 óta a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a természettudományos szakmai munkaközösségének az aktív és megbecsült mesterpedagógus tanáraként tevékenykedik.

Mindennapi oktató-nevelő és szerteágazó szakmai-közéleti munkája során, a kémia tantárgy megszerettetése mellett nagy gondot fordított és fordít a tehetséges tanulók felkutatására és gondozására, versenyeztetésére is. Színvonalas szakmai és lelkiismeretes pedagógiai-módszertani munkájának következményeként és eredményeként tanítványai számos szép sikert értek el a különböző szintű rangos országos - pl. Oláh György Országos Kémia Verseny, Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny, Kémia OKTV, Kémia Diákolimpia Válogató és Előkészítő Tanfolyam - kémiaversenyeken.

Eseménynaptár

Legutóbbi képek

Iskolai ünnepség október 23 tiszteletere

Iskolaújság

Iskolaújság

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2020 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel